October 21, 2025Oct 21 Zanimljivo, po pisanju guardiana..UK households use more water, mostly on showering and bathing, than other comparable European countries, at about 150 litres a day per capita. For France the average is 128, Germany 122 and Spain 120 (although in Italy its 243 litres a day)
October 21, 2025Oct 21 6 hours ago, makaronee said:Zanimljivo, po pisanju guardiana..UK households use more water, mostly on showering and bathing, than other comparable European countries, at about 150 litres a day per capita. For France the average is 128, Germany 122 and Spain 120 (although in Italy its 243 litres a day)Na punjenje kade?
October 21, 2025Oct 21 6 hours ago, makaronee said:(although in Italy its 243 litres a day)Jaoj, Italijani okupani za medalju
October 21, 2025Oct 21 ako pogledate na infostan računu onu brojku u kubicima potrošene vode, mi smo šampioni.
October 21, 2025Oct 21 49 minutes ago, Hubris said:Na punjenje kade?Sumnjam da je punjenje kade u pitanju. To nema svaka kuća/stan.
October 21, 2025Oct 21 Doduše, ja imam dva kupatila, jedno sa kadom, i tušem, drugo samo tuš.Dao bih nagadjati da je cimerovanje više rasprostranjeno u UK, nego u drugim evropskim zemljama - sigurno više nego u Francuskoj, gde je pre 20 i kusur godina radjen i dokumentarac o cimerima koji dele veliki stan u Parizu, i to je bilo fada baš “jao čuda”. Ako je to slučaj, onda pretpostavljam da zato “households” imaju veću potrošnju vode jer svako sebe treba da opere.
October 21, 2025Oct 21 Vodeni bilans je jedna misterija - svojevremeno je samo srnjemačka imala neke pouzdanije cifre..U ove hektolitre po glavi ulaze i gubici na mreži, koji su u dijaFazonu od 1/4 do 1/10.
October 21, 2025Oct 21 3 hours ago, makaronee said:U ove hektolitre po glavi ulaze i gubici na mreži, koji su u dijaFazonu od 1/4 do 1/10.Ah, to onda menja stvari potpuno. Samo recimo Thames Water ima problema sa infrastrukturom i gubitke jedne male države.
October 21, 2025Oct 21 Meni je veći wtf u UK lani bio nedostatak wc četke u 3/6 smještajnih jedinica.
October 21, 2025Oct 21 Amerikanci se tusiraju posle svakog prdeza, kad sam dosao neko vreme sam bio kod rodjaka kod koga je temperatura u stanu bila ugodnih 15 C ali me obavezno svako jutro terao da se tusiram makar hladnom vodom posto se topla retko pojavljivala.Za Nemce vazi da su na nivou malo urednijih svinja.
October 22, 2025Oct 22 Instagramspiked on Instagram: "‘The Maccabi Tel Aviv ban shows we’...6,955 likes, 539 comments - spiked_online on October 21, 2025: "‘The Maccabi Tel Aviv ban shows we’re in an epidemic of moral cowardice. We are appeasing some of the worst people because the police ar