October 20, 2025Oct 20 Mislim da je razlog za odvojene slavine na lavaboima i kadama - stednja. Naime, dve single slavine (topla i hladna) su dosta jeftinije od >baterije<, kakvu mi koristimo. Kod njih, oni koji prave kuce i stanove, pretpostavljam da imaju direktivu da sve troskove svedu na minimum. Coveku koji kupuje nekretninu slavina nista ne znaci,ne bi je cak ni primetili, za razliku od nekih drugih stvari. Kada kupi pomenutu nekretninu, neka menja slavine ako mu se ne svidjaju, mislim da je to logika kojom se oni rukovode... Problem je sto tamo ima dosta ljudi koji kupuju nekretnine kao investiciju, za izdavanje, pa im na pamet ne pada da menjaju slavine, te tako one o(p)staju godinama...
October 20, 2025Oct 20 5 hours ago, Mimix said:Mislim da je razlog za odvojene slavine na lavaboima i kadama - stednja. Naime, dve single slavine (topla i hladna) su dosta jeftinije od >baterije<, kakvu mi koristimo. Kod njih, oni koji prave kuce i stanove, pretpostavljam da imaju direktivu da sve troskove svedu na minimum. Coveku koji kupuje nekretninu slavina nista ne znaci,ne bi je cak ni primetili, za razliku od nekih drugih stvari. Kada kupi pomenutu nekretninu, neka menja slavine ako mu se ne svidjaju, mislim da je to logika kojom se oni rukovode...Problem je sto tamo ima dosta ljudi koji kupuju nekretnine kao investiciju, za izdavanje, pa im na pamet ne pada da menjaju slavine, te tako one o(p)staju godinama...Nije zbog stednje3 hours ago, brusli said:Baterija 50 E, a stanovi im stotine hiljada E, bas je usteda.Ima naravno i za manje, a pogotovo onaj sto pravi kuce i stanove ne placa tu cenu iz radnje...Odvojene su zato sto je nekada topla voda dolazila iz cisterne u tavanu, pa da se ne bi mesala sa pijacom vodom (osim sto je bila stajaca, mogla je da bude necista ako neka zivuljka npr. upadne i udavi se).
October 20, 2025Oct 20 4 minutes ago, jms_uk said:mogla je da bude necista ako neka zivuljka npr. upadne i udavi se
October 20, 2025Oct 20 Dobro, ali sta je problem, da se te 2 cevi sto izlaze iz zida spoje na bateriju, i onda ko covek mozes da biras temperaturu vode ?Ako razmak izmedju njih nije uvek jednak, moze sa nekim ekcentrom da se podesi itd...
October 20, 2025Oct 20 3 minutes ago, brusli said:Dobro, ali sta je problem, da se te 2 cevi sto izlaze iz zida spoje na bateriju, i onda ko covek mozes da biras temperaturu vode ?Ako razmak izmedju njih nije uvek jednak, moze sa nekim ekcentrom da se podesi itd...Nije više tako, za boba miloga!
October 20, 2025Oct 20 1 minute ago, brusli said:Pa ovde rekose da jeste, ali ako nije, drago mi je zbog Engleza Pranje sudova nije isto što i kombinacija tople i hladne, itd
October 20, 2025Oct 20 1 hour ago, dragance said:Nije više tako, za boba miloga!Ko voli, jos uvek moze da kupi lavabo sa dve rupe za dve slavine :D B&QRound 2 Tap Hole Basin & Full Pedestal - 550mmAn essential piece to your bathroom, the Vito 2 tap hole basin with full pedestal combines quality materials and manufacturing with a contemporary round design. With a deep bowl and elegant full pedes
October 20, 2025Oct 20 Ja sam sigurna da ce odvojenih slavina biti sve manje (trenutno ih je 47% vs 49% mixed, ako je verovati ovom istrazivanju- https://yougov.co.uk/topics/politics/survey-results/daily/2024/11/28/6b27b/3), ali nece nestati- ljudi ih vole, sto zbog tradicije, sto zbog estetike. Neki su cak ponosni na njih, jedna od onih quirky things about being British…
October 20, 2025Oct 20 O da. Onda se kao naviknes/zaboravis, ali svako malo dok se peces/hladis ti samo bljesne koliko je suludo to sta radis I kako je resenje tako jednostavno….