Valk Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 I ja ribu uzimam u Tropicu, najlakše mi je a i vrlo su ljubazni. U Starom Merkatoru imaju popriličan izbor.
maheem Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Ajme kakva fantazija od carbonare ispala. Kontao da je pravim od neke domaće slanine koju imam i vrlo je dobra al uzeh u merkatoru krasovu "domaću pancetu" koja uopste nije panceta - komadina belog sa jednom tračicom mesa. Svaki zalogaj je glasno propraćen za stolom
mlatko Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Ajme kakva fantazija od carbonare ispala. Kontao da je pravim od neke domaće slanine koju imam i vrlo je dobra al uzeh u merkatoru krasovu "domaću pancetu" koja uopste nije panceta - komadina belog sa jednom tračicom mesa. Svaki zalogaj je glasno propraćen za stolom nissm znao da Kraš ima i takve poslastice, nego ja ostadoh duzan za onu moju... e pa evo sta je bilo, da се оправдам kome bilo "zao" sto (skoro) svaki dan (исту) pastu zderem [emoji2957] Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
rezwalker Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 棒棒鸡 bàng bàng jī Blanširani pileći file. Sos se pravi mešanjem sečuanskog čili ulja, ulja od zelenog sečuanskog bibera, aromatičnog soja sirupa, ulja od susama, pirinčanog sirćeta, sitno seckanog belog lukam, šećera i MSG-a. Na kraju se dodaje prženi kikiriki, mladi luk i proprženi i tucani crveni sečuanski biber. Služi se kao hladno jelo sa kuvanim pirinčem. Jedan od boljih sečuanskih snekova.
nisam ja Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Ja se nauživao ribe. Sve home made. Ne naručujem više.
Tvrdica Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 Пита од проса, први пут али изгледа биће омиљена.
mraki Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 (edited) Daj recept za ovo, dobro izgleda. Edited January 12, 2020 by mraki
Tvrdica Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 Узмеш једну шољу (од два деци) проса прелијеш водом и оставиш да преноћи. Сутра ту воду проспеш и налијеш две шоље воде, пустиш да проври 3-4 минута уствари док не упије сву воду. Подмажеш уљем ватросталну посуду, сипаш то сво просо.Преко њега додаш удинстане шамињоне, плус 2 умућена јајета и мало наренданог качкаваља. Печеш на 180 или 200 у рерни.
duda Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 6 minutes ago, Tvrdica said: Узмеш једну шољу (од два деци) проса прелијеш водом и оставиш да преноћи. Сутра ту воду проспеш и налијеш две шоље воде, пустиш да проври 3-4 минута уствари док не упије сву воду. Подмажеш уљем ватросталну посуду, сипаш то сво просо.Преко њега додаш удинстане шамињоне, плус 2 умућена јајета и мало наренданог качкаваља. Печеш на 180 или 200 у рерни. baš zanimljivo, pogotvo što se svašta odozgo može dodati umesto šampinjona recimo
Tvrdica Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 Да, да...ко шта воли може стварно свашта јер просо је само по себи неутрално. Очекујем овде разне варијанте на ову тему, наравно да то фоткате.
Ravanelli Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 Lignje, ljuta kobaja, paprike, kuskus, nana, špinat. Gasim sa jogurt+harisa
Recommended Posts