ivy Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 moram priznati da mi je otkrice ove zime prokelj..nisam ih do sada spremala,nemam pojma,izbegavala sam ih iz nepoznatog razloga.. spremala sam ih tako sto sam ih prodinstala u malo supe/bujona sa soli i biberom dok tek ne omeksaju,10tak min.. ocedila i prebacila na pleh sa papirom za pecenje i dodala jos zacina-so,biber i malo mulja pa u rernu pod grill jos 15tak min..a super su kada se iskljuci rerna i oni ostanu u njoj jos pola sata.. skroz omesaju a budu karamelizovani i slatki..danas sam naseckala i malo slaninice odgore i jela salatu od rendane sargarepe i tostiranih oraha uz to
Ras Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 Nisam imao vremena da uključujem ništa drugo osim tostera da zagrejem velike kriške hleba. Na jednu Rio Mare (čili) sa još svežeg čilija, na drugu kajmak sa seckanim mladim lukom. Urme i sada kafu.
Ras Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 3 hours ago, ivy said: moram priznati da mi je otkrice ove zime prokelj..nisam ih do sada spremala,nemam pojma,izbegavala sam ih iz nepoznatog razloga.. spremala sam ih tako sto sam ih prodinstala u malo supe/bujona sa soli i biberom dok tek ne omeksaju,10tak min.. ocedila i prebacila na pleh sa papirom za pecenje i dodala jos zacina-so,biber i malo mulja pa u rernu pod grill jos 15tak min..a super su kada se iskljuci rerna i oni ostanu u njoj jos pola sata.. skroz omesaju a budu karamelizovani i slatki..danas sam naseckala i malo slaninice odgore i jela salatu od rendane sargarepe i tostiranih oraha uz to vidi ovo:
ordi Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 prednosti rada od kuće - možeš komotno da se obeznaniš od belolučenih paprika i sad lepo mislim da ću da mrem
ivy Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 (edited) 13 hours ago, Ras said: vidi ovo: ooo najzad si ih kupio? super.. ja ih nisam jela/kuvala.. ne jedem testo i nista me pasta ne radi,ali bas nista.. Edited December 27, 2019 by ivy
ordi Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 ako nešto ne podnosim, onda su to spirale, pa još obojene
Ras Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 1 hour ago, ivy said: ooo najzad si ih kupio? super.. ja ih nisam jela/kuvala.. ne jedem testo i nista me pasta ne radi,ali bas nista.. Zaboravio sam od proletos, a sada angažovao prijatelja da pazari, pa ću probati. Posle sam video da ih ima u ponudi nekih sajtova i da sam mogao i da naručim. Dušica o svom poslu 55 minutes ago, ordi said: ako nešto ne podnosim, onda su to spirale, pa još obojene Koje spirale od ove tri boje nazivaš obojenim?
Ras Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 (edited) Verujem na reč ivy-noj rođaci/sestri. Edited December 27, 2019 by Ras
ivy Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 12 minutes ago, ordi said: najjače da ću da verujem šta etiketa kaže pa tu bar nema problema..stvarno je lako dobiti obojeno testo od praha/susenog spanata i paradajza a crni susam melje i oseti se u testu..a proizvodnja je mala i nema potrebe za muljanjem...ali i nema potrebe kad je nesto tako lako tehnoloski dobiti.. @Ras e nemam pojma,nisam je dugo videla pa nemam pojma kakve novosti ima u poslovanju..
ordi Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 ok ako je provereno, to nisam znala ne znam zašto spirale ne volim, ali uvek imam utisak da nedovoljno upijaju sos i da kroz njega klize, ne umem da objasnim
mlatko Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 Ne mora da upiju sos, dovoljno je da ga (donekle) zadrze jer sos je obicno dovoljno gust. Meni se fusilli dopadaju, farfalle isto, rigatoni, orecchiette jos vise... Ama moze i spagete alla carbonara ili scoglio. Toliko sam navikao da ako jedan dan ne pojedem makarone kao da nisam ni jeo, tako da svaki nad volem neke [emoji38]Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
ivy Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 @mlatko jel ima u toj Italiji nesto drugo da se jede osima testa i hleba?
mlatko Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 Kako ne? Parmigiana (volem), risotti vari, minestrone... U supama jesu tanki ali nadoknadjuju kremama raznim (meni bljak), tortellini in brodo su fini, ima ona supa romanesca sa jajima isto Ok i smrznute supe [emoji38] tj. sladoled. Pored bifteka (slavni fiorentinski), pecenih pilica sa krompirom, raznih (polu pecenih, polukuvanih u sosevima) filetta vole i kobaje da spremaju razno. Porchetta (kao sunka), pohovani biftek... Po svakoj regiji nadjes neki karakteristicni specijalitet.Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Recommended Posts