I*m with the pilots Posted June 10, 2019 Posted June 10, 2019 ^Odličan! Kod mene: grilovani patlidžan i tikvice pečeni sa mocarelom, obiljem bosiljka, mladog belog luka i zaliveno pelatom, sporo pečena junetina + krompiri, za meso preliv od peršuna, senfa, limuna i ulja i salata od kupusa.Kako praviš preliv, može li detaljnije?
Ras Posted June 10, 2019 Posted June 10, 2019 Nema mudrosti: iseckaš peršun, zaliješ sa malo ulja, iscediš limun, dodaš kašičicu senfa i promešaš. So i biber ako je potrebno i ako voliš. Ovim često prelijem junetinu koja je pečena, ili pripremljena na tiganju (odrezak, biftek...).
I*m with the pilots Posted June 10, 2019 Posted June 10, 2019 Nema mudrosti: iseckaš peršun, zaliješ sa malo ulja, iscediš limun, dodaš kašičicu senfa i promešaš. So i biber ako je potrebno i ako voliš. Ovim često prelijem junetinu koja je pečena, ili pripremljena na tiganju (odrezak, biftek...).Deluje mi da to ispadne nekako malo? Sok od jednog limuna i jedna kašičica senfa samo? Na koliko parče mesa? Verovatno tebi deluje kao da se sve podrazumeva, ali meni su prelivi novost, mada često nešto sama eksperimentišem
Ras Posted June 10, 2019 Posted June 10, 2019 Ovo nije sos, već se troši na kašičicu, pa tako reguliši količinu. Sebi ugađaš, pa ne postoje tačne mere. Za jednu vezu peršuna može biti dovoljna i polovina limuna, ako je malo kašičica senfa, slobodno dodaj dve, itd...
I*m with the pilots Posted June 10, 2019 Posted June 10, 2019 2 hours ago, Ras said: Ovo nije sos, već se troši na kašičicu, pa tako reguliši količinu. Sebi ugađaš, pa ne postoje tačne mere. Za jednu vezu peršuna može biti dovoljna i polovina limuna, ako je malo kašičica senfa, slobodno dodaj dve, itd... Dve, tri..i tako cu da zavrsim sa pola litre dok ne ukantarim Hvala! Probacu jedared
gospa buba Posted June 10, 2019 Posted June 10, 2019 On 9.6.2019. at 19:54, Delija67 said: Dudinje naulici svakog bozjeg dana brate
gospa buba Posted June 10, 2019 Posted June 10, 2019 odasvud. nbgd munze, svuda, poulici, po dvorishtima.
gospa buba Posted June 10, 2019 Posted June 10, 2019 (edited) ni mi nismo bash najchistiji pa nam ful svejedno. dudinje su jedared i to je sad realno, posle ovolike kishe, prljave nisu sigurno Edited June 10, 2019 by gospa buba
Jeremija Posted June 11, 2019 Posted June 11, 2019 15 hours ago, gospa buba said: ni mi nismo bash najchistiji pa nam ful svejedno. dudinje su jedared i to je sad realno, posle ovolike kishe, prljave nisu sigurno Naravno da nisu... Spoiler https://www.livescience.com/63065-acid-rain.html
Ras Posted June 14, 2019 Posted June 14, 2019 pileći ražnjić i tzatziki @alamo @holden kolfild s ljubavlju
Recommended Posts