Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
^Odličan!

Kod mene: grilovani patlidžan i tikvice pečeni sa mocarelom, obiljem bosiljka, mladog belog luka i zaliveno pelatom, sporo pečena junetina + krompiri, za meso preliv od peršuna, senfa, limuna i ulja i salata od kupusa.
Kako praviš preliv, može li detaljnije? :)
Posted

Nema mudrosti: iseckaš peršun, zaliješ sa malo ulja, iscediš limun, dodaš kašičicu senfa i promešaš. So i biber ako je potrebno i ako voliš.

Ovim često prelijem junetinu koja je pečena, ili pripremljena na tiganju (odrezak, biftek...).

Posted
Nema mudrosti: iseckaš peršun, zaliješ sa malo ulja, iscediš limun, dodaš kašičicu senfa i promešaš. So i biber ako je potrebno i ako voliš.
Ovim često prelijem junetinu koja je pečena, ili pripremljena na tiganju (odrezak, biftek...).
Deluje mi da to ispadne nekako malo? Sok od jednog limuna i jedna kašičica senfa samo? Na koliko parče mesa? :) Verovatno tebi deluje kao da se sve podrazumeva, ali meni su prelivi novost, mada često nešto sama eksperimentišem :)
Posted

Ovo nije sos, već se troši na kašičicu, pa tako reguliši količinu. Sebi ugađaš, pa ne postoje tačne mere. Za jednu vezu peršuna  može biti dovoljna i polovina limuna, ako je malo kašičica senfa, slobodno dodaj dve, itd...

Posted
2 hours ago, Ras said:

Ovo nije sos, već se troši na kašičicu, pa tako reguliši količinu. Sebi ugađaš, pa ne postoje tačne mere. Za jednu vezu peršuna  može biti dovoljna i polovina limuna, ako je malo kašičica senfa, slobodno dodaj dve, itd...

Dve, tri..i tako cu da zavrsim sa pola litre dok ne ukantarim :D

Hvala! Probacu jedared :)

Posted

Videću, onda kako će to dalje funkcionisati, hvala!

Posted
On 9.6.2019. at 19:54, Delija67 said:

Dudinje naulici

svakog bozjeg dana brate :D

Posted

odasvud. nbgd munze, svuda, poulici, po dvorishtima.

Posted (edited)

ni mi nismo bash najchistiji pa nam ful svejedno. dudinje su jedared i to je sad :D

realno, posle ovolike kishe, prljave nisu sigurno :unsure:

Edited by gospa buba
Posted

qlWggRX.jpg

Svezi domaci dzem od jagoda  i domaci maslac

Posted

И ладна лимунада, савршено! :wub: