Đipalo Junuz Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 29 minutes ago, katamaran said: koji je ovo umak uz girice? Tartar bi trebalo da je... Valjda.
darling Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 i ja bih sad srdelice, pola kile hladnih, s gradela, jedna srdela jedan zalogaj. bez hleba, bez icega.
ToniAdams Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 2 hours ago, banatjanin said: A ja našao u Veru smrznute sardele (konačnooo!) , uzeo kilo i ispekao u rerni na rešetki. Kao fejk gradele, ali fercera savršeno. Samo ispod podmetnem pleh sa papirom i nema brige oko mirisa. Pa onda ređao u posudu: red pečene ribe, pa krupna so, istarsko hcmulje, ruzmarin, peršun, bluk i prs-prs limuna, pa opet tako do kraja.. Sad pokriveno folijom čeka sutra, a kad odstoji par dana biće još bolje. Obožavam sardele. posto nemam rernu, imal svrhe kupovati onu elektricnu resetku od par desetina evra za bas sardele, il slicnu ribu?
Budja Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 On 23/02/2018 at 4:13 AM, darling said: nisi reko kolka ti je bila plata i kod nas je kilo grcke fete vise od 10 eura. kilo kora 2 eura. maslinovo ulje u proseku 8. a kolika je plata... Potpuno pogresan pristup. Pristup treba da bude supstitucija. Koliko za 1 pitu mogu da pojedem drugih stvari, ako ne jednako a ono kvalitetnijih, recimo, gambori u sosu od kokosovog mleka ili koliku kolicinu bifteka mogu da kupim za cenu 1 pite, ili koliko empanada mogu da napravim za istu tu cenu.
banatjanin Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 5 hours ago, ToniAdams said: posto nemam rernu, imal svrhe kupovati onu elektricnu resetku od par desetina evra za bas sardele, il slicnu ribu? Ne znam o kojoj rešetki govoriš, ali što ne bi imalo smisla, ako je za ribu? Samo, ako je to otvoren sistem, računaj da ćeš da zamirišeš pola gajbe
darling Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 (edited) 3 hours ago, Budja said: Potpuno pogresan pristup. Pristup treba da bude supstitucija. Koliko za 1 pitu mogu da pojedem drugih stvari, ako ne jednako a ono kvalitetnijih, recimo, gambori u sosu od kokosovog mleka ili koliku kolicinu bifteka mogu da kupim za cenu 1 pite, ili koliko empanada mogu da napravim za istu tu cenu. zasto supstitucija kad redoran nije prisiljavo nikog da pravi da njegovu fitu s metom i fedom. samo je prijavio recept kad su ljudi trazili. ako hoces da pravis, pravi, ako neces, ne moras. nekom je skupo, neko moze da priusti. tako je to u zivotu. na veceri kod mene tebi bih prvo sluzila gambore na jednostavno, mediteranski, a posle pitu. koksovo mleko bih preskocila. Edited February 25, 2018 by darling
Ajant23 Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 (edited) Postoje recepti za pravljenje domaće fete. Cena pravljenja je toliko mala da je pravo čudo da to tržište samo od sebe nije već regulisalo tamo gde je feta preskupa. Inače, sastojci za fetu koja je uspešno hemijski "krekovana" su precizni i kupuju se u apoteci, a proizvodnja je još uvek legalna... Edited February 25, 2018 by Ajant23
aram Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Mož biti da je i zato što većini stanovništva uopšte i nije stalo do fete i belih sireva na kakve smo mi navikli
Ajant23 Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Tom logikom većini stanovništva nije stalo ni do ilegalnih supstanci, inače bi odavno nadglasali ostale za ukidanje njihove zabrane...
Paul Gompitz Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 15 hours ago, banatjanin said: Obožavam sardele. Ima ih svjezih na Bajloniju. Doduse malo vece pa se moraju i ocistiti. Ali odlicne. Izuzetno kvalitetna riba za malo para.
ToniAdams Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 U nemačkoj porcija košta od 12-15 evra plus dobiješ girice umesto. Najjača riba.
katamaran Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 3 hours ago, Ajant23 said: Postoje recepti za pravljenje domaće fete. Cena pravljenja je toliko mala da je pravo čudo da to tržište samo od sebe nije već regulisalo tamo gde je feta preskupa. Inače, sastojci za fetu koja je uspešno hemijski "krekovana" su precizni i kupuju se u apoteci, a proizvodnja je još uvek legalna... Bas bih mogao da probam. Jednom sam pravio mocarelu pa sam dobio malo sira na kraju. Sumnjam da je mleko bilo razblazeno.
Recommended Posts