Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
6 hours ago, gospa buba said:

debela trava je morski kupus. menjala bih ukucane za prihvatljivu dozu :cry:

sent from bubamoto

Jao, jeste spominjano nešto morsko u nazivu, davno je bilo, a glupi Rusi tad nisu imali interneta pa nisam mogao da istražim.

Posted

joj, tamo sam na institutu u menzi jela svakakve raskoshi, a onda josh trchala u dom uveche da stignem da vecheram morskoga kupusa svaki dan :D

a ne valja iz konzerve jebemumater, svez je neprevazidjen :cry:

sent from bubamoto

Posted
6 hours ago, darling said:

meni proradio unutrasnji zec: grizem trecu sargarepu i ne vidim da je tu kraj..

Fun fact: Sargarepa uopste nije dobra za zecove u vecim kolicinama. Dusko Dugousko je kriv za zabludu

Rabbits don't naturally eat root vegetables/fruit. Carrots/fruit are high in sugar and should only be fed in small amounts as occasional treats. Rabbits need mainly hay and/or grass, some leafy greens and a small, measured amount of pellets. See rabbit meal planner.

Posted

fala, didnt nou, ovde bih izgubila milijun na milijunasu. nista onda. bio mi je proradio moj unutrasnji konj :D

Posted
16 hours ago, aram said:

photo(4).JPG.df0d75b9b310ba11a4c967e344695f67.JPG

ovo ne lici ni na krckava pacja prsa ni na kupus i kobasice. sta je ovo, greska u prostoru i vremenu? :D

Posted

Lagana večerica, bila dovoljna pačja prsa te kupus ostao za danas :)

Posted

ne jedem sad, ali nisam stigla posle rucka da napisem sta sam lepo jela, a moram da se zabelezim :D

dakle, moj sin pravio ovakav ruckic: corbicu sa cicokama, francuski krompir i radic salatu.

zvuci jednostavno, ali caka je u tome sto se taj fr krompir pravi ipak malo komplikovanije nego nas tzv francuski krompir, pa se tako prvo krompir ocisti i isece na tanje ploskice i kratko obari u vodi u koju se doda mleko, muskatni orascic, cen belog luka, biber, so. paziti da se ne raskuva krompir, pa ga procediti, sacuvati tecnost za corbu, a krompir staviti u puterom namazanu vatrostalnu posudu, staviti jednu pavlaku za kuvanje i narendati sir (mi stavili dimnjeni koziji ali naravno bilo koji tvrdji sir moze da se stavi - trapist, cedar, edamer, kackavalj...) 20 minuta u rernu i to je to. mnogo je dobra ta fora sa muskatnim orahom i kuvanjem u mleku, bas mi se svidja tako, skroz je kremast i bas, bas ukusan. 

u tecnost u kojoj se kuvao krompir dodala sam jednu veliku sargarepu, jednu stabljiku zelenog celera i pola pakovanja cicoka, sve sitno iseckano. na kraju dodala persun i koziji jogurt, ali moze i pavlaka a i samo limun, sirce.

salata sa radicem, zelenom salatom, sitno seckanim kruskama, prelivena maslinovim uljem i limunom.

Posted
Lagana večerica, bila dovoljna pačja prsa te kupus ostao za danas [emoji4]
Podeli recept za ovo, ne bilo ti zapovedjeno. Btw, poljubio sam vrata one picerije u via melloria danas, dosao oko 10:30, rade od 11h. Mrzelo nas da se motamo okolo i zapalili smo dalje.
Posted

Sad se racuna ko da uopste niste ni bili tamo :fantom:

Posted

Ubila bi me zena da smo ostali. I ovako sam jedva izvukao zivu glavu sto smo se cimali zbog pice na parce, a poljubili vrata :D
Nije lako nama papucarima :(

Posted (edited)
1 hour ago, precog said:
On 12/17/2017 at 2:27 PM, aram said:
Lagana večerica, bila dovoljna pačja prsa te kupus ostao za danas emoji4.png

Podeli recept za ovo, ne bilo ti zapovedjeno. Btw, poljubio sam vrata one picerije u via melloria danas, dosao oko 10:30, rade od 11h. Mrzelo nas da se motamo okolo i zapalili smo dalje.

ma sve sam nesto izimprovizovao na brzinu :)

u 100ml mlakog mleka umesao kvasac i kasicicu secera, ostavio da se aktivira dok sam prosejao po kile brasna, umesao u brasno kasicicu soli i prasak za pecivo (hint: pasak za pecivo istresti u sito kad ostane oko 50 gr brasna, promesati tu pa prosejati. mnogo je bljak kad naletis na grudvicu praska za pecivo u testu),  usuo ono mleko sa kvascem, dodao jos 100 grama putera i polovinu krem fresa (isto ko imlekova 30% pavlaka) i to fino zamesio. pokrio vlaznom krpom i ostavio da odmori koliko dok sam pripremio fil: jedno jaje, ostatak pavlake, jedno 300 grama sira, sveze mlevenog bibera i persun.

kidao komade testa i razvaljao oklagijom u elipsast oblik. na jednu stranu fil, drugu zasekao na 4-5 mesta ukoso i zamotavao. opet pokrio vlaznom krpom i stavio ozgo na sporet dok se grejala rerna na 180. premazao jajetom (tj. tacnije zumancetom sa oko jednom trecinom belanceta u koje sam dodao pola kasicice soli i kasicicu ulja, to je neka moja idealna kobinacija za premaz), posuo susamom. 15-tak minuta u rernu i to je to.

a za pizzarium sta da ti kazem, pogledaj radno vreme ubuduce, nemoj glavu da gubis uludo :D

Edited by aram
Posted
ma sve sam nesto izimprovizovao na brzinu [emoji4]

u 100ml mlakog mleka umesao kvasac i kasicicu secera, ostavio da se aktivira dok sam prosejao po kile brasna, umesao u brasno kasicicu soli i prasak za pecivo (hint: pasak za pecivo istresti u sito kad ostane oko 50 gr brasna, promesati tu pa prosejati. mnogo je bljak kad naletis na grudvicu praska za pecivo u testu),  usuo ono mleko sa kvascem, dodao jos 100 grama putera i polovinu krem fresa (isto ko imlekova 30% pavlaka) i to fino zamesio. pokrio vlaznom krpom i ostavio da odmori koliko dok sam pripremio fil: jedno jaje, ostatak pavlake, jedno 300 grama sira, sveze mlevenog bibera i persun.
kidao komade testa i razvaljao oklagijom u elipsast oblik. na jednu stranu fil, drugu zasekao na 4-5 mesta ukoso i zamotavao. opet pokrio vlaznom krpom i stavio ozgo na sporet dok se grejala rerna na 180. premazao jajetom (tj. tacnije zumancetom sa oko jednom trecinom belanceta u koje sam dodao pola kasicice soli i kasicicu ulja, to je neka moja idealna kobinacija za premaz), posuo susamom. 15-tak minuta u rernu i to je to.

a za pizzarium sta da ti kazem, pogledaj radno vreme ubuduce, nemoj glavu da gubis uludo [emoji3]
Ziveo!
Videcu sutra do pizzariuma da odem, ali sad moras da mi kazes da je to najbolje parce pice u poznatom svemiru :D
Posted (edited)

pa medju najboljima svakako jeste :)

naravno, za one koji, kao ja, vise vole picu alla romana, nego napoletana. napuljske pice imaju mnogo deblje testo, meni to nije idealno, mada postujem.

PS: uzmi ovu, mozzarella e salsiccia

Bonci-mozzarella-e-salsiccia-cover.jpg

Edited by aram
Posted

možda ne stižem da putujem, al ovi što to čine umeju da ubodu. 

IMG_3375.jpg

Posted

ju bokte šta je ovo što je aram okačio. juju. 

još darova

zeeuwse_roomboter_babbelaars.jpg