Ras Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 pileći file pripremljen na roštilj tiganju, pire od paškanata i jabuke, ukrašeno sitno seckanim listićima peršuna, rendanim plesnivim sirom i jezgrom oraha
Haralampije Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 Neki dan sam gledao kako Gordon Remzi pripema pork belly sa komoracem.Nisam mogao da odolim a da ne probam.Doduse moje parce mesa nije bas belly vec vise mesnata slanina ali ne mari.Sos je ok ali meni dosta blag,mozda fali koji incun ili nesto slicno da pojaca ukus.Da sad ne pisem sve,ceo postupak imate kod GR na sajtu
gospa buba Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 daj najukusniji recept sta i kako. kupila sam vrecu granuma, ne znam sta cu s njom.mi praktikujemo da prelijemo sa pola mleko pola jogurt i zaboravimo na 2 sata. i onda jedemo i chudimo se zimpa je i da se zasladi malo, al tebe vjera brani :d
fluffy Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 (edited) Neki dan sam gledao kako Gordon Remzi pripema pork belly sa komoracem.Nisam mogao da odolim a da ne probam.Doduse moje parce mesa nije bas belly vec vise mesnata slanina ali ne mari.Sos je ok ali meni dosta blag,mozda fali koji incun ili nesto slicno da pojaca ukus.Da sad ne pisem sve,ceo postupak imate kod GR na sajtu dobro zvuči, ja sam pravila piletinu (belo) u kokos mleku i komoraču i naopako ukusno.. salata - zelena salata i crvena "hrast", rukola, kruška, gorgonzola, mrva belog mesa sa teflona, kockice "alpskog" hleba na masl ulju, orasi sa teflona, maslinovo, sirće, so.. divna papazjanija Sent from my iPhone using Tapatalk Edited May 10, 2017 by fluffy
darling Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 mi praktikujemo da prelijemo sa pola mleko pola jogurt i zaboravimo na 2 sata. i onda jedemo i chudimo se zimpa je i da se zasladi malo, al tebe vjera brani :D jeste, moja vera u buducnost :D fala. i dalje razmisljam da l da otvorim vrecicu il da je prosledim dalje nekom ko ce sjeme ceniti vise od mene...
gospa buba Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 iznenadicesh se i cenicesh ga, bilivmi. meni i dalje nije jasno zashto to radim
Simon Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 (edited) Овдје нико ништа не једе од јутрос? :) Ја правио данас дјеци пицу из домаће радиности. Пукла је док рече шта би:) Edited May 11, 2017 by Simon
darling Posted May 12, 2017 Posted May 12, 2017 (edited) iznenadicesh se i cenicesh ga, bilivmi. meni i dalje nije jasno zashto to radim e, ju vr rajt. lepo je. zalila sam ga ladnim mlekom. promasila sam omjer, jer ga jedem bez kasike, takozvano pijem. lepo je, gusto, slinavo, na nesto me podseca, al jos ne mogu da provalim sta, kao da sam vec jela. ne znamo ni cemu sluzi?! okej, svidja mi se ovako plejn end simpl. samostalno cu istraziti u kojim prilikama se jede i da l covek moze da se najede, da l uopste treba da se najede ovim. ovaj, ovoga... fala. :) Edited May 12, 2017 by darling
Ras Posted May 13, 2017 Posted May 13, 2017 Svinjski file punjen feta sirom, prženi mladi krompir sa paprikom, mladim lukom, belim lukom i ruzmarinom i šopska salata.
nezvanova Posted May 13, 2017 Posted May 13, 2017 grcka salata, grilovani halumi i grilovano povrce (sampinjoni, crveni luk, paprika silja i tikivce koje sam nakon grilovanja zacinila muljem i majcinom dusicom). + tostirani crni beskvasni hleb poskropljem maslinovim i naribanim blukom. hladno bvino (neki muskat, vrsacki) joooj, iz momenta sam se katapultirala na skijatos, u marmita restoran, odatle nosim poslednje, pa stoga i najlepse organolepticke uspomene iz grcke ;-) (hrvatsko more je verovatno lepse, lepse mirise, palze su lepse tj vise po mom ukusu, ali ipak, ipak, ipak...prosle godine, kada posle desetak godina nisam letovala u grckoj, mnogo su mi nedostajali grcki specijaliteti, narocito patlidzan, fete, halumi, majcine dusice, origano....
darling Posted May 13, 2017 Posted May 13, 2017 cija sjeme u bejlisu :0.6: eksperimentisacu i s ostalim alkoholima.
Recommended Posts