banatjanin Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 odvalio se od kiselog kupusa sa junetinom, dimljenom kolenicom, slaninom i kobasicom. po' dana juče kuvan, danas dva sata podgrevan. bolan da se leči. Link to comment
ivy Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 i ja cu danas kiseli kupus od juce podgrejati,skuvati proso sa tri zrna kumina i narendati neku cveklu i cicoku Link to comment
SleeperSleep Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 kad dodjes u bgd, ima jedan grcki restoran u zemunu koji pravi mnogo dobar saganaki sa sosom od narandze i cili papricica. Link to comment
Venom Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 To si mi preporucio pre mislim dve godine. Nisam jeo saganaki, ali fino mesto. Link to comment
Frank Pembleton Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 To si mi preporucio pre mislim dve godine. Nisam jeo saganaki, ali fino mesto. Koji je to restoran? Link to comment
Venom Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 U Novogradskoj je, zaboravio sam kako se zove. Izgleda malo bez veze spolja, ali ima super bastu. Isao bih pre leti tamo. Link to comment
SleeperSleep Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 To si mi preporucio pre mislim dve godine. Nisam jeo saganaki, ali fino mesto. jbg, starim. @ frank: piatakia u novogradskoj. Link to comment
Venom Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Ma nema frke. Hteo sam da idem i ove godine, ali nas je na kraju sve mrzelo. Link to comment
katamaran Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 To valjda drzi pravi Grk. Milim da su bili u onoj Paklenoj kuhinji. Link to comment
Marcus Wulffings Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 taverna piatakia, ajde bre..... kako ne znate, imaju orade u meniju Link to comment
ivy Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 i ja cu danas kiseli kupus od juce podgrejati,skuvati proso sa tri zrna kumina i narendati neku cveklu i cicoku nisam kuvala proso nego ostala tri parceta sarana pa sam ih bacila na kupus da se zagreje Link to comment
yolo Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 proso je zakon. juce sam od ostataka neka 3 razlicita jela iz frizidera napravio genijalan stir fry u kome je umesto pirinca bio proso. apsolutno radi posao, cak mozda i bolje od pirinca. mislim da ne postoji situacija u kuhinji gde se ne moze koristiti kao direktna zamena za pirinac. Link to comment
ivy Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 (edited) i bolje od pirinca..malo je blazi,neutralniji i manje skrobast,nekako mi sada zrna pirinca velika i lepljiva i kad nisu lepljiva meni se zubi zalepe u unutrasnjosti zrna,ne znam kako bih to opisala..valjda sam se odvikla.. a proso lepo rastresit,blag i lagan Edited December 22, 2014 by ivy Link to comment
yolo Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 ima i dobrog i rastresitog pirinca onoliko. ne jede se za dzabe basmati ili ove neke vise forme tipa crnog, crvenog itd. ali se slazem da je proso vrlo zanimljiva zitarica i da je upravo taj orasasti ukus vrlo izazovan. Link to comment
Recommended Posts