Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

pecite prvo slaninu pa dodajte jaje u to na 2-3 minuta u vruc pleh i na hrskavu slaninui kad przis jaja sa slaninom u tiganju ne stavljas sve i osto vreme ako hoces crispy bacon:)

Posted

+1Uostalom, kao i za picu, ko dodaje jajo.

Posted

meni je samo bitno da belance bude pečeno tj da ne curi i ne bude sluzavo,to mrzim..i nemam slaninu nego neki suvi vrat ali podosta protkan masnoćom pa će proći..a sve ostalo ćemo videti sutra..

Posted

pa nece biti sluzavo sigurno. meni je ispalo kuvano a proprzio sam slaninu mao pre dok nije dobila boju i posle na 200 stavio jaje, kackavalj i zacine na nekih 10 minuta. super je bilo i ovako ali kontam da bi hrskava slanina i rovito jaje bila jos bolja kombinacija.

Posted

sumnjiva si mi sa tim fensi slikama, da ne pokreces food blog

Posted

aj, molim te, tu mora da se kuva. ovo je suljpa iz konzerve, 15 minuta. hrana mi najfotogenicnija, pas odbija saradnju, a moram da vezbam okidanje na necemu :D

Posted

reforma mljac:)Bas zavrsio; pileca prsa punjena fontina sirom i ruzmarinom u vinskom sosu.img2646kr.jpgzalivenoimg2489g.jpgEvo kako ako nekog intresuje,Proprzi se crveni luk, manja glavica i ruzmarin 5 min skoni i doda Fontina ili neki polu tvrdi Port Salut,Brie, Taleggio ...Prsa se preseku po pola ali ne do kraja, napune sa pastom od luka i sira. Vrati se u isti tiganj po 5 min sa svake strane, pa se izvade.U isti tiganj doda se 2 dl belog vina i saute 2 minuta. Sa strane se razmuti u 2 dl vode (bolje supe) kasika corn starcha i doda u vino.Prsa se vrate nazad u tiganj i poklopi. jos 10min. To je to.Ja volim glazirane sargarepe:Kasika butera, na vrh soli i kasicica secera, orasce (nuttmeg) malo proprzis pa nalijes deci vode (supe). Dodajes po potrebi.

Posted (edited)

nekim cudom, verovatno dobro rodilo po holandskim staklenicima, sparoge su trenutno bezumno jeftine u metrou. mislim oko 500 din kilo. cak su bele jeftinije od zelenih a (ako su dobre) trebalo bi obrnutno.to doduse nije sprecilo ove nakupce po kalenicu da pokusaju da ih prodaju puta dva, ali slabo im ide.PS. jel reforma iz prezenta?

Edited by gazza1
Posted

jok, ipanema, prava starinska. hvala za sparoge, sad moram i metro da ukljucim u hipermarket rutu.

Posted

a da, ipanema, tocno, secam se. a za metro, ja nemam karticu, mozda da zamolimo teachera da izvadu jednu na PPP pa da na sedmicnoj bazi saljemo nekog mladjeg u bakaluk tamo?

Posted (edited)

nemam ni ja, al znam nekoga ko ima. sad kad razmislim, mozda ja ne moram ni da idem :D

Edited by cmrlj
Posted

Ovde su 4 evra duplo od onoga sto vidis u tanjiru. Ne bi rekao da ima vise od 500g. Nije im vreme, a kad jeste u junu (?) onda su 4e takodje :)Zelene skuplje od belih, male od velikih ...