Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

verujem da je ukusno ali su slike za onaj topić sa babom čohano

20 minutes ago, Eleniko said:

verujem da je ukusno ali su slike za onaj topić sa babom čohano

Koji je to topić?

Našla sam, al ne kapiram u čemu je fora

Edited by Svemir Zeka

šta znam, ja ne bi slikao na tvom mestu

Jebiga, nemoj me vučeš za jezik.

Vuč, vuč

Pita kod babe čohano

FB_IMG_1744455108400.jpg

FB_IMG_1744455103108.jpg

Fil: sir masline suho mijeso

Vidi nju. Pa ce u kafani da se pravi dama i naruci dve masline uz vino.

Pileća džigerica i portabelo.

20250412-140522.jpg

20250412-140555.jpg

zeka dala pelcer za mutne slike

gregada od grdobe

On 10. 4. 2025. at 13:59, Eleniko said:

u ribarnici se pojavila retka grdoba, 2.7kg za 40e, otvorio sam se da vratim gušt komšiji koji nas je u nedelju dočekao ručkom odmah po dolasku

Nisam znala da se grdoba (monkfish?) jede cela?

Iz nekog razloga sam mislila da je jestiv samo rep. Baš sam spremala prošli vikend, mariniranu harissom pa grilovanu.

12 minutes ago, Eleniko said:

zeka dala pelcer za mutne slike

Sve si u pravu, sramota jedna šta se postuje. Srećom imamo tebe da nam popraviš prosek.

1 minute ago, bisa said:

gregada od grdobe

Nisam znala da se grdoba (monkfish?) jede cela?

Iz nekog razloga sam mislila da je jestiv samo rep. Baš sam spremala prošli vikend, mariniranu harissom pa grilovanu.

zavisi šta se sprema. većina zapadnih i severnih naroda jede samo rep, ali italijani ne. gregada je realno jedna vrsta supe pa mi je palo napamet da stavim celu ribu, naravno prethodno isečenu na funkcionalne delove - odvojeno glava, odvojeno rep koji je opet isečen na komade. glava daje šmek tekućini, tj supi, koji sam rep mislim da ne može, barem ja volim te intenzivnije morske okuse. šta znam, meni je kuvanje generalno trial and error aktivnost, mada kako imam dosta godina broj grešaka se smanjuje, retko mi se omakne nešto nejestivo. plus što volim da se bavim glavom tih riba koje lepo podnose kuvanje tipa škarpine, sanpjera, grdobe, kernje. te kosti budu pune želatina pa se daju lepo glodati, sa slašću i pretećim zvukovima.

1744484188143_copy_740x1316.jpg

Gadovi u_salonu!