Milošica Posted December 27, 2023 Share Posted December 27, 2023 Just now, Ras said: Odlično izgleda @makondo! Jadan čovek Link to comment
igoraki Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 juneće šnicle, portabelo i zelje i tikva iz rerne zalivena domaćom pavlakom... 5 Link to comment
Sandradjer Posted January 1 Share Posted January 1 2 minutes ago, x500 said: Jela sam jednom u tom restoranu nakon Zvezdara teatra. Jel tu negde u Bulevaru? Sasvim lepa hrana . Samo je bila guzva Link to comment
x500 Posted January 2 Share Posted January 2 Sasvim solidna picerija na uglu Bulevara i Gvozdiceve. Imaju i dobru kafu 1 Link to comment
Sandradjer Posted January 2 Share Posted January 2 To je to . Ne secam se kafe, mozda je nisam ni pila 1 Link to comment
Shan Jan Posted January 2 Share Posted January 2 (edited) On 24. 12. 2023. at 9:59, Sandradjer said: Slane palacinke uz tradicionalne priloge. U sred decembra kuca mora biti domacinska Ovaj Gurmano pravi i nesto sto se zove Zakuska. Pecena paprika, ulje, beli luk... navukao sam se ko blesav. @Ras je Bog licno, ja nemam reci za ono. Edited January 2 by Shan Jan 1 1 Link to comment
Sandradjer Posted January 2 Share Posted January 2 36 minutes ago, Shan Jan said: Ovaj Gurmano pravi i nesto sto se zove Zakuska. Pecena paprika, ulje, beli luk... navukao sam se ko blesav. @Ras je Bog licno, ja nemam reci za ono. Probala sam jednom tu zakusku. Nesto sam imala primjedbi, ne secam se tacno da li mi se ucinilo previse slano ili previse masno. Probacu opet Link to comment
Shan Jan Posted January 2 Share Posted January 2 Verovatno ovo drugo, zato je ja volim 1 Link to comment
ivy Posted January 3 Share Posted January 3 meni je preuljasto..a i slano je dosta,lepo je ljutkasto i ima dosta belog luka ali uljastost je uzasna...uljasto i masno su u mojoj knjizi razlicite stvari 1 Link to comment
ivy Posted January 3 Share Posted January 3 mesna vekna punjena sirom (edamer i neki koziji) i pecenim sezonskim povrcem (saragrepa,celer,bundeva,cluk,bluk i komorac)... ovde mi malo iscurio sir bas sa strane sa koje sam slikala :( i uvek se potucemo za beli luk pecen u lusci...sa stavila sam celu glavicu :P 3 2 Link to comment
Klara Posted January 3 Share Posted January 3 Ovo je dobra ideja za ručak! Sama si pravila veknu od mesa? Više mi se sviđa kad je u sredini gauda ili edamer nego kuvano jaje. Link to comment
ivy Posted January 3 Share Posted January 3 da,ja sam pravila...mleveno meso,sitno seckan crni luk,beli luk.slaninica i zacini po zelji ja sam danas stavila so,biber,malo ruzmarina,kumina i mlevenog korijandera ali mozes staviti sta god volis...a u sredinu dobro ide i feta..mogu i masline ...verovatno moze jos stosta sve ubacis u tepsiju i samo se pravi...pola sata pod folijom i posle otkrijes pa jos 20-30min e sad ja ne jedem hleb ali moze ici i sredina starog hleba natopljena mlekom onda vekna bude rastersita i socnija...ova moja bude malo suvlja i mesnata ali meni ne smeta ja inace ne volim kuvana jaja u jelima koja nisu kuvana jaja,eventualno neke salate gde su jaja pokrivena majonezom i kiselim krastavcima i imam traume iz detinjstva od mesne vekne punjene jajima...posebno kad je jaje prekuvano a u vekni se,jel, hteo ne hteo prekuva 1 Link to comment
Ras Posted January 3 Share Posted January 3 Mesna vekna koja ima mediteranski ukus: Vekna (jedna velika, ili više malih, juneće, svinjsko, ili miks mesa) se pripremi sa feta ili sličnim sirom (npr. punomasni kozji sir) i osim soli (umereno zbog sira) i bibera, obilno začini origanom (svežim kad je dostupan). Povrće: paradajz (ili pelat), šargarepa i paprika (ko voli ljuto, može da kombinuje ljutu zelenu dugačku papriku). Priprema: Šargarepa i paprike iseku se na trake, pa vrlo kratko proprže na zagrejanom ulju i odvade. Cilj je da se aromatizuje ulje, koje nakon ovoga rajski miriše! Zatim se meso proprži na istom tom ulju, kratko sa svih strana da se stvori korica, pa umeša seckani paradajz/pelat i prebaci u rernu da se peče pokriveno folijom. Polednjih 15-20 minuta se meso otkrije i ubaci parpika i šargarepa da se dopeku. Za pečenje mesa sve skupa treba oko 40 minuta na 180. 2 2 Link to comment
Recommended Posts