Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

2 minutes ago, x500 said:

1CJIvwU.jpg

Jela sam jednom u tom restoranu nakon Zvezdara teatra. Jel tu negde u Bulevaru?

Sasvim lepa hrana :). Samo je bila guzva 

On 24. 12. 2023. at 9:59, Sandradjer said:

Slane palacinke uz tradicionalne priloge. 

U sred decembra kuca mora biti domacinska :)

IMG_20231224_095802.jpg

Ovaj Gurmano pravi i nesto sto se zove Zakuska. Pecena paprika, ulje, beli luk... navukao sam se ko blesav.

@Ras je Bog licno, ja nemam reci za ono.

Edited by Shan Jan
  • +1 1
  • Hvala 1
36 minutes ago, Shan Jan said:

Ovaj Gurmano pravi i nesto sto se zove Zakuska. Pecena paprika, ulje, beli luk... navukao sam se ko blesav.

@Ras je Bog licno, ja nemam reci za ono.

Probala sam jednom tu zakusku. Nesto sam imala primjedbi, ne secam se tacno da li mi se ucinilo previse slano ili previse masno. Probacu opet :)

meni je preuljasto..a i slano je dosta,lepo je ljutkasto i ima dosta belog luka ali uljastost je uzasna...uljasto i masno su u mojoj knjizi razlicite stvari :D 

• +1 1

img_2193.jpg

mesna vekna punjena sirom (edamer i neki koziji) i pecenim sezonskim povrcem (saragrepa,celer,bundeva,cluk,bluk i komorac)...

ovde mi malo iscurio sir bas sa strane sa koje sam slikala :(

i uvek se potucemo za beli luk pecen u lusci...sa stavila sam celu glavicu :P 

• +1 3
  • Wub 2

Ovo je dobra ideja za ručak! Sama si pravila veknu od mesa? Više mi se sviđa kad je u sredini gauda ili edamer nego kuvano jaje. 

da,ja sam pravila...mleveno meso,sitno seckan crni luk,beli luk.slaninica i zacini po zelji ja sam danas stavila so,biber,malo ruzmarina,kumina i mlevenog korijandera ali mozes staviti sta god volis...a u sredinu dobro ide i feta..mogu i masline ...verovatno moze jos stosta

sve ubacis u tepsiju i samo se pravi...pola sata pod folijom i posle otkrijes pa jos 20-30min

e sad ja ne jedem hleb ali moze ici i sredina starog hleba natopljena mlekom onda vekna bude rastersita i socnija...ova moja bude malo suvlja i mesnata ali meni ne smeta

ja inace ne volim kuvana jaja u jelima koja nisu kuvana jaja,eventualno neke salate gde su jaja pokrivena majonezom i kiselim krastavcima :D i imam traume iz detinjstva od mesne vekne punjene jajima...posebno kad je jaje prekuvano a u vekni se,jel, hteo ne hteo prekuva

• Hvala 1

Mesna vekna koja ima mediteranski ukus:

Vekna (jedna velika, ili više malih, juneće, svinjsko, ili miks mesa) se pripremi sa feta ili sličnim sirom (npr. punomasni kozji sir) i osim soli (umereno zbog sira) i bibera, obilno začini origanom (svežim kad je dostupan).

Povrće: paradajz (ili pelat), šargarepa i paprika (ko voli ljuto, može da kombinuje ljutu zelenu dugačku papriku).

Priprema:

Šargarepa i paprike iseku se na trake, pa vrlo kratko proprže na zagrejanom ulju i odvade. Cilj je da se aromatizuje ulje, koje nakon ovoga rajski miriše!

Zatim se meso proprži na istom tom ulju, kratko sa svih strana da se stvori korica, pa umeša seckani paradajz/pelat i prebaci u rernu da se peče pokriveno folijom.

Polednjih 15-20 minuta se meso otkrije i ubaci parpika i šargarepa da se dopeku.

Za pečenje mesa sve skupa treba oko 40 minuta na 180.

• +1 2
  • Hvala 2