November 19, 20231 yr Spoiler Spoiler Crno beli krem od jabuka U crni deo može kakao, može rogač, ja naravno oba jer bo sam stoka😔
November 20, 20231 yr Namazao,onako seljacki debelo Nduju na hleba.Digla mi se kosa na glavi od ljutine kad je udarilo.
November 24, 20231 yr Ideja odavde, ali sam pojednostavio. Preko kikiriki putera (onog sa komadićima kikirikija) sam posložio kuvanu heljdu, a preko nje kocke pečene bundeve začinjene karijem, čili flekicama, solju, biberom i masl uljem. Uz to grčki jogurt. Nedostajao mi je sveži korijander, a indijske orahe sam pojeo dok sam čekao da se bundeva ispeče.
November 24, 20231 yr 1 hour ago, Ras said: Ideja odavde, ali sam pojednostavio. Preko kikiriki putera (onog sa komadićima kikirikija) sam posložio kuvanu heljdu, a preko nje kocke pečene bundeve začinjene karijem, čili flekicama, solju, biberom i masl uljem. Uz to grčki jogurt. Nedostajao mi je sveži korijander, a indijske orahe sam pojeo dok sam čekao da se bundeva ispeče. Kako te razumem za indijski orah😭, ma za svaki orah
November 26, 20231 yr Popular Post Teleće kolenice, najpre kuvane sa povrćem, začinskim biljem i suvim začinima, a onda zapečene. Prilog praziluk i kelj u bešamelu. Supa od bujona u kojem se kuvalo meso. Šargarepa i štapići celera su isečeni na kockice, a lukovi i paradjz izblendirani. Za salatu belolučene paprike i klice i rotkvice.
November 26, 20231 yr Popular Post Našao lepe i pristupačne sveže hrvatske barbune i iskoristio za večeru reminiscenciju na otok, gde baš od sve ribe najviše vole barbunaki. Izgrilovao melancane i prasu/praziluk/, začinio soja sosom, muljem, blukom i umeboši sirćetom od šljive pa dodao u skuvani pliguri, integralni bulgur od ostrvske lomljene pšenice. Ribu osušio papirnom salvetom pa uvaljao u kukuruzno brašno, poredao na pleh sa kuhinjskim papirom i stavio 20 min u rernu na max uključujući i grill mod. Salata - slajsovana čičoka, šargarepa, cvekla, praziluk i zelena salata grčkog tipa /ima jedan lik na Kaleniću/. Žena pila crveno špansko, ja Erdinger Weiss. Za dezert orasnica iz Crne ovce, velika preporuka, sveže maline i suve hrvatske smokve od Krajišnika, izvrsne. Život nije loš. Edited November 26, 20231 yr by Eleniko
November 27, 20231 yr Prvi put sam pravila krompir salatu sa svežim krastavcima. Preliv ( Dijon, sirće, med, umesto ulja omazala sam tahini iz teglice), pola preliva na crveni luk i krastavce, pa krompir, preliv i so, biber i sok od pola limuna. Legenda kaže da ova salata može da stoji i 4-5 dana i da se luk i krastavci malo ukisele za to vreme. Što se mene tiče, ta priča će ostati u domenu legendi ...
December 9, 20231 yr 1 hour ago, Svemir Zeka said: Šta bih ja dala da sam ovako vredna 11 gladnih usta sam nahranila i jednog sitog . Ovo mi je rekord. Ne vidi se na slici, u rerni je jos jedan pun pleh.