makondo Posted November 19, 2023 Share Posted November 19, 2023 Spoiler Spoiler Crno beli krem od jabuka U crni deo može kakao, može rogač, ja naravno oba jer bo sam stoka😔 4 Link to comment
askeladden Posted November 20, 2023 Share Posted November 20, 2023 Namazao,onako seljacki debelo Nduju na hleba.Digla mi se kosa na glavi od ljutine kad je udarilo. 3 Link to comment
Ras Posted November 24, 2023 Share Posted November 24, 2023 Ideja odavde, ali sam pojednostavio. Preko kikiriki putera (onog sa komadićima kikirikija) sam posložio kuvanu heljdu, a preko nje kocke pečene bundeve začinjene karijem, čili flekicama, solju, biberom i masl uljem. Uz to grčki jogurt. Nedostajao mi je sveži korijander, a indijske orahe sam pojeo dok sam čekao da se bundeva ispeče. 2 1 Link to comment
makondo Posted November 24, 2023 Share Posted November 24, 2023 1 hour ago, Ras said: Ideja odavde, ali sam pojednostavio. Preko kikiriki putera (onog sa komadićima kikirikija) sam posložio kuvanu heljdu, a preko nje kocke pečene bundeve začinjene karijem, čili flekicama, solju, biberom i masl uljem. Uz to grčki jogurt. Nedostajao mi je sveži korijander, a indijske orahe sam pojeo dok sam čekao da se bundeva ispeče. Kako te razumem za indijski orah😭, ma za svaki orah 2 Link to comment
Popular Post Ras Posted November 26, 2023 Popular Post Share Posted November 26, 2023 Teleće kolenice, najpre kuvane sa povrćem, začinskim biljem i suvim začinima, a onda zapečene. Prilog praziluk i kelj u bešamelu. Supa od bujona u kojem se kuvalo meso. Šargarepa i štapići celera su isečeni na kockice, a lukovi i paradjz izblendirani. Za salatu belolučene paprike i klice i rotkvice. 11 4 Link to comment
Popular Post Eleniko Posted November 26, 2023 Popular Post Share Posted November 26, 2023 (edited) Našao lepe i pristupačne sveže hrvatske barbune i iskoristio za večeru reminiscenciju na otok, gde baš od sve ribe najviše vole barbunaki. Izgrilovao melancane i prasu/praziluk/, začinio soja sosom, muljem, blukom i umeboši sirćetom od šljive pa dodao u skuvani pliguri, integralni bulgur od ostrvske lomljene pšenice. Ribu osušio papirnom salvetom pa uvaljao u kukuruzno brašno, poredao na pleh sa kuhinjskim papirom i stavio 20 min u rernu na max uključujući i grill mod. Salata - slajsovana čičoka, šargarepa, cvekla, praziluk i zelena salata grčkog tipa /ima jedan lik na Kaleniću/. Žena pila crveno špansko, ja Erdinger Weiss. Za dezert orasnica iz Crne ovce, velika preporuka, sveže maline i suve hrvatske smokve od Krajišnika, izvrsne. Život nije loš. Edited November 26, 2023 by Eleniko 10 3 Link to comment
makondo Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 Prvi put sam pravila krompir salatu sa svežim krastavcima. Preliv ( Dijon, sirće, med, umesto ulja omazala sam tahini iz teglice), pola preliva na crveni luk i krastavce, pa krompir, preliv i so, biber i sok od pola limuna. Legenda kaže da ova salata može da stoji i 4-5 dana i da se luk i krastavci malo ukisele za to vreme. Što se mene tiče, ta priča će ostati u domenu legendi ... 6 3 Link to comment
ivy Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 podvarak sa mlincima i bundevaru 5 Link to comment
Popular Post Sandradjer Posted December 9, 2023 Popular Post Share Posted December 9, 2023 Ceo dan se bakcem. Napravila svedski sto, sve bejzik 8 8 Link to comment
Svemir Zeka Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 Šta bih ja dala da sam ovako vredna 1 2 Link to comment
Sandradjer Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 1 hour ago, Svemir Zeka said: Šta bih ja dala da sam ovako vredna 11 gladnih usta sam nahranila i jednog sitog . Ovo mi je rekord. Ne vidi se na slici, u rerni je jos jedan pun pleh. 2 1 Link to comment
Recommended Posts