December 31, 20222 yr On 30.12.2022. at 19:49, Mel said: Kapiram da je rat i kriza, al zar je bas dotle doslo... Gazili hladne rijeke, jeli koru s drveća
January 1, 20232 yr Osvežavajući doručak za dobro raspoloženje: pečena bundeva, sa lešnicima, ovčijim sirom, paradjzom i čili paprikom.
January 1, 20232 yr On 30.12.2022. at 18:22, aram said: danasnji rucak - carciofo alla giudia. dobro, predjelo, posle saltimbocca i puntarelle con crema di acciughe Artičoke su mi tiha patnja. Toliko ih volim, a veze nemam da ih spremam.
January 1, 20232 yr ne znam ni ja, ali zato uvek imam zalihu tegli sa articokama u ulju a ove przene su spektakl, to ne propustam kad sam u Rimu
January 1, 20232 yr 1 hour ago, banatjanin said: Artičoke su mi tiha patnja. Toliko ih volim, a veze nemam da ih spremam. Ti sa artičokama ko onaj lik iz besmislene Android igrice. Banaćanine, kućo stara, gde si nestao? Za ručak: kofte u sosu od svežeg paradjza i pečenih (blendiranih) paprika sa dosta belog luka, plus pečeni orasi, kiselo mleko, nana i čili p.
January 1, 20232 yr 33 minutes ago, Ras said: Banaćanine, kućo stara, gde si nestao? evo me, pomalo odmorio godinicu
January 2, 20232 yr ne znam ni ja, ali zato uvek imam zalihu tegli sa articokama u ulju [emoji3] a ove przene su spektakl, to ne propustam kad sam u Rimujel i dalje 6 evara maaali cvetic? sent from bash mnogo dobar novi bubamoto
January 2, 20232 yr Tako nekako, kod ovih mojih je 5 evara, a i nije tako mali. Mislim, s obzirom da je antipasto i da mu slede primo i secondo
January 2, 20232 yr Popular Post Jagnjeći but sa krompirom na kajmaku. Čitav but je najpre kuvan na umerenoj vatri. Odvojio sam završetak noge, kako bih sve smestio u lonac i kako bih preostali komad kasnije smestio u tiganj. Nakon sat vremena klot kuvanja, dodao sam jednu glavicu crnog luka, vezu začinskog bilja (peršun, celer, nana), posolio i blago pobiberio. Nakon dva sata meso je već otpadalo sa onog manjeg dela kosti i to meso sam iskoristio da napravim čorbu. Propržio sam na kockice seckani crni luk, celer, paškanat i šargarepu, zalio bujonom i dodao komadiće mesa. Nakon tri sata kuvanja, komad buta sam brzo porumeneo na vrelom ulju (na tiganju), porešao krompir odozdo, zalio kajmakom i smestio u rernu na kratko, dok se kajmak ne otopi. Krompir je prethodno kuvan u loncu sa mesom. Belolučene paprike. "Caciki", ali sam umesto krastavaca koristio rendane, pa propržene tikvice, ohladio ih i ocedio, pa umešao u grčki jogurt sa nanom, belim lukom i pečenim orasima. Ne primam goste!
January 4, 20232 yr Glava i rep bifteka se vukli po frižideru od nove godine, nisu više bili za tartar i uzmem ih danas i izvučem šnicle. Izlupam, ispaniram i ispržim. Kidanje! Meko, sočno, mesnato. Nikad bolje bečke nisam napravio!
January 5, 20232 yr e, milošice, na niske grane si spao. zar u tom marakešu/norveškoj/istočnom timoru nema ništa bolje da se jede?