msv Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 On 30.12.2022. at 19:49, Mel said: Kapiram da je rat i kriza, al zar je bas dotle doslo... Gazili hladne rijeke, jeli koru s drveća 1
Ras Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 Osvežavajući doručak za dobro raspoloženje: pečena bundeva, sa lešnicima, ovčijim sirom, paradjzom i čili paprikom. 6
banatjanin Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 On 30.12.2022. at 18:22, aram said: danasnji rucak - carciofo alla giudia. dobro, predjelo, posle saltimbocca i puntarelle con crema di acciughe Artičoke su mi tiha patnja. Toliko ih volim, a veze nemam da ih spremam. 1
aram Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 ne znam ni ja, ali zato uvek imam zalihu tegli sa articokama u ulju a ove przene su spektakl, to ne propustam kad sam u Rimu
Ras Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 1 hour ago, banatjanin said: Artičoke su mi tiha patnja. Toliko ih volim, a veze nemam da ih spremam. Ti sa artičokama ko onaj lik iz besmislene Android igrice. Banaćanine, kućo stara, gde si nestao? Za ručak: kofte u sosu od svežeg paradjza i pečenih (blendiranih) paprika sa dosta belog luka, plus pečeni orasi, kiselo mleko, nana i čili p. 2 2
banatjanin Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 33 minutes ago, Ras said: Banaćanine, kućo stara, gde si nestao? evo me, pomalo odmorio godinicu 4 1
gospa buba Posted January 2, 2023 Posted January 2, 2023 ne znam ni ja, ali zato uvek imam zalihu tegli sa articokama u ulju [emoji3] a ove przene su spektakl, to ne propustam kad sam u Rimujel i dalje 6 evara maaali cvetic? sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1
aram Posted January 2, 2023 Posted January 2, 2023 Tako nekako, kod ovih mojih je 5 evara, a i nije tako mali. Mislim, s obzirom da je antipasto i da mu slede primo i secondo
Popular Post Ras Posted January 2, 2023 Popular Post Posted January 2, 2023 Jagnjeći but sa krompirom na kajmaku. Čitav but je najpre kuvan na umerenoj vatri. Odvojio sam završetak noge, kako bih sve smestio u lonac i kako bih preostali komad kasnije smestio u tiganj. Nakon sat vremena klot kuvanja, dodao sam jednu glavicu crnog luka, vezu začinskog bilja (peršun, celer, nana), posolio i blago pobiberio. Nakon dva sata meso je već otpadalo sa onog manjeg dela kosti i to meso sam iskoristio da napravim čorbu. Propržio sam na kockice seckani crni luk, celer, paškanat i šargarepu, zalio bujonom i dodao komadiće mesa. Nakon tri sata kuvanja, komad buta sam brzo porumeneo na vrelom ulju (na tiganju), porešao krompir odozdo, zalio kajmakom i smestio u rernu na kratko, dok se kajmak ne otopi. Krompir je prethodno kuvan u loncu sa mesom. Belolučene paprike. "Caciki", ali sam umesto krastavaca koristio rendane, pa propržene tikvice, ohladio ih i ocedio, pa umešao u grčki jogurt sa nanom, belim lukom i pečenim orasima. Ne primam goste! 15 1 1
banatjanin Posted January 4, 2023 Posted January 4, 2023 Glava i rep bifteka se vukli po frižideru od nove godine, nisu više bili za tartar i uzmem ih danas i izvučem šnicle. Izlupam, ispaniram i ispržim. Kidanje! Meko, sočno, mesnato. Nikad bolje bečke nisam napravio! 5 1
beta Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 e, milošice, na niske grane si spao. zar u tom marakešu/norveškoj/istočnom timoru nema ništa bolje da se jede?
Recommended Posts