Popular Post Ras Posted August 14, 2022 Popular Post Posted August 14, 2022 (edited) Čorba od kukuruza, garnirana pečenim kukuruzom, sa ljutenicom (dva-tri manja paradjza i jedna crvena ljuta paprika ispečeni u rerni, pa sve izblendirano zajedno sa nekoliko listova svežeg bosiljka) i ceđenim limunom. Teleći kotleti, sa sotiranim spanaćem, pečenim celerom i šopskom salatom. Edited August 14, 2022 by Ras 10 1
beta Posted August 14, 2022 Posted August 14, 2022 (edited) fina ti ta čorbica ali ti fali ulje od smrčka odozgo ili malo svežeg nara za dekoraciju da zaokruži kompoziciju. Edited August 14, 2022 by beta kentauri
Ras Posted August 14, 2022 Posted August 14, 2022 (edited) Čorba je zaista odlična, za metod znam dosta dugo, pa je za realizaciju bilo potrebno da naletim na mladi beli kukuruz na pijaci. Takođe, prilično je izdašna, jer sam od 4 manja klipa napravio ne znam ni sam tačno koliko čorbe. Prilikom blendiranja je potrebno dosta strpljenja, pa ukoliko blender nije neki sa obrtnim momentom poput nekog motora iz Ferarrija preporučujem manje količine i blendiranje iz više puta. Moj se nejaki blender pregrevao, pa sam morao da pravim pauze. Kukuruz, ljuta paprika i kiselina limuna/limete su klasična mehiko kombinacija, pa sam planirao još i sveži korijander preko, ali ga nisam našao. Edited August 14, 2022 by Ras
renne Posted August 15, 2022 Author Posted August 15, 2022 samo da prijavim da je @aram rekao da je odlična sarma, a da meso nije bilo pre toga termički obrađeno 3
gospa buba Posted August 15, 2022 Posted August 15, 2022 samo da prijavim da je [mention=475]aram[/mention] rekao da je odlična sarma, a da meso nije bilo pre toga termički obrađenozar se to ne podrazumeva sent from bash mnogo dobar novi bubamoto
renne Posted August 15, 2022 Author Posted August 15, 2022 2 minutes ago, gospa buba said: zar se to ne podrazumeva sent from bash mnogo dobar novi bubamoto ma naravno da se podrazumeva, nego ovi nemci tvrde da mora obrađeno još jedan od dobrih, starih kulinarskih fajtova ali danas se uverio 1
gospa buba Posted August 15, 2022 Posted August 15, 2022 ma naravno da se podrazumeva, nego ovi nemci tvrde da mora obrađeno još jedan od dobrih, starih kulinarskih fajtova ali danas se uveriobozesvashta sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1
Filozof manijak Posted August 15, 2022 Posted August 15, 2022 To je on rekao zbog mira u kući i jer je pristojan gost 2
aram Posted August 15, 2022 Posted August 15, 2022 Sarma jes bila odlična, ali ja ću i dalje termički obradjivati fil, meni tako još bolja 5
Ptica trkacica Posted August 15, 2022 Posted August 15, 2022 49 minutes ago, renne said: ma naravno da se podrazumeva, nego ovi nemci tvrde da mora obrađeno još jedan od dobrih, starih kulinarskih fajtova ali danas se uverio Ja sam tim mora da se proprži meso pre motanja sarmi, sve drugo je svetogrdje, molim lepo 1 1
beta Posted August 15, 2022 Posted August 15, 2022 sarme u sred leta na severnoj hemisferi da nije malo teško za po vrućinčini. jela ih jednom usred leta al bio božićni ručak u gostima pa nisam htela da uvredim domaćicu.
Recommended Posts