July 29, 20222 yr Danas iznenadjujuce dobar rucak na poslu: Supa od paradajza (i ocrom???) Falafel + shavurma Edited July 29, 20222 yr by bags
July 30, 20222 yr Popular Post Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto voće, nana i još poneki badem.
July 31, 20222 yr Popular Post 24 minutes ago, nenad said: @renne a dje su ti breskve? Na ćevapima je krem od breskve - srami se priznati. Danas: Čorba od tikvica i patlidžana, začinjena pestom; Salata od kelja, pršute, borovnica, mocarela sira i badema; Teleće šnicle u sosu od paradajza sa paprikom i šargarepom (šargarepe i parike- crvene blage i zelene ljute, očišćene od semenki i žilica, sečene na trake po dužini kratko propržene na ulju, pa odložene. Na tom ulju, koje je fantastične arome, se kratko prže šnicle da porumene sa obe strane, a zatim odlože u posudu za pečenje. Dalje se na istom ulju priprema paradjz sos: prži se sitno seckani beli i crni luk, a zatim doda sitno seckani, ili blendirani paradajz. Sosom od paradjza se zaliju šnicle i peku u rerni na 180 stepeni do sat vremena. Poslednjih petnaestak minuta dodati prethodno pripremljene šargarepe i paprike. U svakom od ovih koraka se namirnice začine solju, biberom, u paradjz sos se doda začinsko bilje (peršun, bosiljak,...). Odozgo može mocarela, parmezan, .... Mi smo imali pesto juče pripremljen. Dezert takođe ponovljen od juče. Edited July 31, 20222 yr by Ras
July 31, 20222 yr krckavi čips od tikvica, patlidžan na pola, zapečen i preliven maslinovim uljem, preko sitno seckan paradajz i sir, feta zapečena na paradajzu i paprici i leba koji sam ispekao doduše leba jako malo, da ne pokvarim seksi stas Edited July 31, 20222 yr by Braća Strugacki
August 1, 20222 yr 'vazdušno' pohovani karfiol sa buffalo šlafrokom Edited August 1, 20222 yr by centrifuga
August 6, 20222 yr Dobar como danas. Grcki pileci filet u metaxa sosu: Najbolji sladoled u gradu: Edited August 6, 20222 yr by bags