Mr.Mxyzptlk Posted May 3, 2022 Posted May 3, 2022 jedem noblice svake prestupne godine toliko su ih kalirali da su precnika 4 cm
Lancia Posted May 3, 2022 Posted May 3, 2022 59 minutes ago, aram said: Filipinski pork machedo Sta tu specijalno turas osim graska, lici ovako na gulas?¿
aram Posted May 3, 2022 Posted May 3, 2022 1 minute ago, Lancia said: Sta tu specijalno turas osim graska, lici ovako na gulas?¿ Evo detaljno: Pravi se češće sa junetinom, ali meni se zateklo parče svinjskog filea od jedno 700gr, a ima i svinjska varijanta, pa eto. Naravno, ne mora file, masnija mesa su isto sasvim ok, plećka neka npr. Meso iseći na kocke, politi sokom jednog lajma i 2-3 kašike soja sosa, pobiberiti i ostaviti da se marinira bar pola sata. Kad odlučite da je vreme oljuštite i iseckate na kocke 2-3 manja krompira i jednu šargarepu. Zepter tiganj je meni bio idealna posuda za ovo, pa sam u njemu zagrejao 2 kašike maslinovog ulja i bacio na njega krompir i šargarepu. To se proprži da porumeni, pa se izvadi na tanjir. Ako treba doda se još kašika ulja pa se ubaci sitno iseckana glavica luka. Kad on omekne doda se 6 čenova sitno iseckanog belog luka, pržucne uz mešanje još 30-tak sekundi, koliko da zamiriše taj beli luk, pa se u to sune ona svinjetina zajedno sa marinadom, ubaci se i 2-3 lista lovora. Pojača se vatra da se to malo proprži, pa se onda doda pola tube paradajza, 3dl vode i kocka za supu, po mogućstvu pork cube, ali može i ona od povrća. Stiša se vatra, poklopi se i ostavi da se dinsta 35-40 minuta. Onda se vrati u to onaj krompir i šargarepa i doda jedno 200 grama graška, kuva se još 10 minuta, onda se doda jedna crvena i jedna zelena paprika isečene na kockice i prokuva se još 5 minuta. Umeša se 3 kašike fiš sosa, proba, dotera ako treba so i biber i to je to. 4 3
le petit nicolas Posted May 3, 2022 Posted May 3, 2022 (edited) i, to je to!? omg, ja bi ovo pravila dva dana. i jos dan da nabavim to svasta kojesta sto se dodaje u osnovni set. fish sos, jbt! a zepter sudokompleta sam se nedavno, verovala sam uspesno, ratosiljala. nista onda: jed'te oci. zadivljeni poz Edited May 3, 2022 by le petit nicolas 1
hansolo Posted May 5, 2022 Posted May 5, 2022 Nasuvo sa krompirom (nemam sliku kao dokaz, otišlo...) ali mesila testo. Sposobnost i, pre svega, opsesivna manija i ubeđenje da se to jelo jede u vanglama pa dok ne dotučeš za nas rođene severnije je duboko u genima pohranjena. Sve do dna ... Prijateljica mužu strancu tamo negde u belom svetu skuvala nasuvo, on siroma pojeo onoliko koliko sav kulturan svet jede količinu testenine a koja se može videti u kuvarskim emisijama kao normalna, ona ostatak vangle. Ostao čovek zabezeknut i impresioniran, a velik ko đetić. 1 2
Lancia Posted May 6, 2022 Posted May 6, 2022 Jaja, praziluk, ljute kobaje, razbio sam se, pojeo sam i sliku. 2 1
Lancia Posted May 6, 2022 Posted May 6, 2022 11 minutes ago, Milošica said: Izvini, preterao sam. Ne zajebavaj
Recommended Posts