Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted (edited)
48 minutes ago, maheem said:

Inćuni pobediše.

Bundevica kao ogrev posle izleta vanka:

20210414_113811.jpg.d2d8a41549b0bd094238c1f79c89e767.jpg

Juče sam kupio bundevu, nakon najmanje dva meseca (inače je redovno jedem). Valjda je to to do jeseni? :)

Edited by Ras
Posted
1 minute ago, Ras said:

Juče sam kupio bundevu, nakon najmanje dva meseca (inače je redovno jedem). Valjda je to to do jeseni? :)

Zamrzni je :) Ova je iz zamrzivača. Komšinica bila donela sa sela par komada pa smo morali u zamrzivac metnuti.

Posted

Ne zamrzavam ništa :)

Htedoh da kažem da bundevu vezujem za jesenje i zimsko vreme, pa je to bio razlog da prestanem da je kupujem. Međutim...

• +1 1
Posted
4 minutes ago, Ras said:

Ne zamrzavam ništa :)

Htedoh da kažem da bundevu vezujem za jesenje i zimsko vreme, pa je to bio razlog da prestanem da je kupujem. Međutim...

Dan za bundevu def.

Posted

Ufff samo mislim na falafel, doduse[mention=1093]maheem[/mention] ov, posto nemam sirovih leblebija dovoljno, do sutra [emoji58]

Posted
38 minutes ago, Jumanji said:

Ufff samo mislim na falafel, doduse[mention=1093]maheem[/mention] ov, posto nemam sirovih leblebija dovoljno, do sutra emoji58.png

Mi ga retko pravimo, recimo jedanput mesecno, a jeo bih ga cesce :D

Cesto ne mozes naci svezi korijander <_<

Posted (edited)

lijepa janjetina i prastina iz NK pecenjare,ee 

Edited by Haralampije
  • +1 1
Posted

cajun tagliatelle sa gamborima i kobasicama

cajun.thumb.jpg.049bb50e187d5047ddd0c82b5d5f53de.jpg

• +1 8
  • Wub 1
Posted

Supa od pečuraka i letnja salatica

20210416_123823.jpg

• +1 2
Posted
5 minutes ago, renne said:

Supica od pečurkica i letnja salatica

Ispravio, il si gej il nisi :rolleyes:

• +1 1
Posted
On 13.4.2021. at 21:01, maheem said:

Mmmmm pasta sa morskim :wub: to ću sutra za večeru ili prekosutra za ručak, donija sam sastojke :D

Za ručak falafel :wub:

20210413_205555.jpg.4903d0c64eb78a94e63e363f6744c896.jpg

sramota je da priznam, ali nikada nisam pravila falafel :blush:

jel' može neki isproban, a ujedno jednostavan recept za ovo ?

i po mogućstvu varijanta sa pečenjem u rerni, u mojoj kući je zabranjeno prženje, jbg 

Posted
sramota je da priznam, ali nikada nisam pravila falafel blush.png
jel' može neki isproban, a ujedno jednostavan recept za ovo ?
i po mogućstvu varijanta sa pečenjem u rerni, u mojoj kući je zabranjeno prženje, jbg 
Ma nista nije sramota, u kuhinji pogotovu smile.png

Dok ne dodje[mention=1093]maheem[/mention] evo kako ih ja pravim uz nekolilo obaveznih pravila kojih se drzim, tacnije tri.

1. Najvaznije ti je da su leblebije sirove, tj. suve one u kesicama, ne nikako one marinirane iz konzervi ili tegli, jer ce se kod pecenja, przenja raspasti, a i drugacijeg su ukusa generlno.
Vazni su ti zacini (kumin, korijander, kajenski biber ili ljuta tucana, so, biber) i zacinsko bilje (korijander list, persuna, mirodjija ako hoces, glavica crvenog luka i nekoliko cenova belog), to za sam falafel, a kasnije kod sluzenja odlicno idu sa tahini sosom i paradajz salatom recimo, zelenom saltama, krastavcicima, mariniranim crvenim lukom...

2. Pravilo: obavezno dodam kasicica praska za pecivo, jer su vazdusastije, ukusnije.

Sto se tice kolicina na 500g leblebija, tolika su pakovanja koja kupujem, sve ostalo je otprilike i po ukusu.
Leblebije potopis 24h, neko drzi preko noci samo, meni su ovako najbolje, ocedis stavis ih u muktiprktik ili secko kao i sve ostalo:

-persun, korijandee, mirodjiju
-mleveni kumin, korijander
-biber, so
-manju glavicu crnog/crvenog luka iseces na 1/4
-nekoliko cenova belog (izvrstan je ako ga prethodno ispeces, ali ne mora)
-kascicicu praska za pecivo

Sve dobro sameljes, probas ukus, dodas ako nesto fali i dolazimo do
3. Pravila: sve dobro, dobro ohladis u frizideru pre pecenja/ przenja, min sat, a i duze.

Naravno da mozes da ih peces u rerni, samo moras da nauljis pleh, papir i cetkicom odozgo da premazes svaku lopticu, pljeskavičicu (ja napravim loptice pa ih malo spljesnem, bas kao na meheemovoj slici).

Jos ako imas one pita hlepcice sa dzepovima, pa ih napunis

c4db4b86558fc5e2d21c603b73242311.gif
  • Wub 1
  • Hvala 2