Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

Proja sa sremusem i crnim mladim lukom. Malo vise sira jos da sam dodala, inace bas fina

2468e391463b8366ecb65b29e40978b5.jpg

• Replies 21k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

Peposo dell’ Impruneta i Gnocchi alla Romana
F330F12A-B3C0-4BEE-B837-90F1D1713A48.thumb.jpeg.a56a68e8fa6f50eeff645d53e5b4ca29.jpeg
Jel ovo.nesto kao gulas?
  • Author

Krompiruša

20210412_180002.jpg

Jel ovo.nesto kao gulas?
Realno jeste.

.... Shiit has hit the fan!

• Author

a i da nije, mi ćemo ga zvati gulaš

22 minutes ago, munze said:
29 minutes ago, aram said:
Peposo dell’ Impruneta i Gnocchi alla Romana

Jel ovo.nesto kao gulas?

Pa recimo da jeste slično...
Evo detaljno: kilo junećeg mesa, preporučujem od vrata, iseći na kocke kao za gulaš. Kratko ga propržiti na vrelom ulju, pa preručiti u, po mogućstvu, zemljanu posudu. Dodati 4-5 listova žalfije, malo soli, desetak zrna bibera i punu kašiku mlevenog bibera, 5-6 celih čenova belog luka. Onda zaliti sa minimum pola litra chiantija, u svakom slučaju da potpuno pokrije sve. Zemljani sud poklopiti i staviti u hladnu rernu, pa je uključiti da se zagreje na 180°C. Kad dostigne tu temperaturu, smanjiti na 140°C i zaboraviti to u rerni jedno tri sata. Onda otklopiti i pojačati na 160°C sa ventilatorom, da se tečnost dobro zgusne. Tu već biti na oprezu, ne udaljavati se od rerne, a pod tim izgovorom ćete i moći lagano da pijuckate onaj chianti a da vas žena ne smara 😃

2 hours ago, aram said:

Pa recimo da jeste slično...

Odlično zvuči, već par puta sam naleteo na recepte i preporuke, ali nikako da napravim. 

Jedino što - i nadam se da nikome neću dirnuti u tanana gastronomska osećanja - ovo nema baš nikakve veze sa gulašom, osim što sadrži junetinu. Ono, sadrže je i supa i ražnjići, pa nisu gulaš. 

Edited by banatjanin

pa da ali me Frank zeza kako je ovas zitarica znaci brasno a nema pojma :fantom:
Čim nije žitarica u zrnu, to je brašno

[emoji12]

.... Shiit has hit the fan!

Ribić u kajmaku u 12.

Ćao doviđenja.

Edited by Milošica

• Popular Post

Taljatele sa gamborima i lignjama, lako, brzo,preukusno.Na mulju proprzio bluk i deo persuna, dodao liba sos mesto incuna (nemam u steku) bvino,koncentrat paradajza, kapar, na to plodove mora,zatim taljatele koje su upile svu lepotu sosa,cheri na kraju i opet persun.Uz to Traminac Necak

3yzpzd.jpg

b8iv96.jpg

Edited by Haralampije

• Popular Post

Mmmmm pasta sa morskim :wub: to ću sutra za večeru ili prekosutra za ručak, donija sam sastojke :D

Za ručak falafel :wub:

20210413_205555.jpg.4903d0c64eb78a94e63e363f6744c896.jpg

A sad dilema, da li tirolska i mileram ili inćuni, feta, crne suhe masline i bruskete. Pitanje je sad. Razmisliću uz pljugu i đintonik.

Inćuni pobediše.

Bundevica kao ogrev posle izleta vanka:

20210414_113811.jpg.d2d8a41549b0bd094238c1f79c89e767.jpg

Kako tako neuredan tanjir :fantom:?¿

19 minutes ago, Lancia said:

Kako tako neuredan tanjir :fantom:?¿

Sav sam ko taj tanjir.