Popular Post banatjanin Posted April 7, 2021 Popular Post Posted April 7, 2021 Rano utro, škembe čorba, Posle sekoj svoja borba! Žolta loza 'ladna ko zmija, makalo original, erušpišta spreman! 9 2
Popular Post maheem Posted April 7, 2021 Popular Post Posted April 7, 2021 Bataci u bvinu, s blukom i ruzmarinom, pire i sataraš sa fetom. Jedan od omiljenih porodičnih obeda. 9 1
beyoncé Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 4 hours ago, banatjanin said: Rano utro, škembe čorba, Posle sekoj svoja borba! Žolta loza 'ladna ko zmija, makalo original, erušpišta spreman! šta podrazumevaš pod "original" makalo? i, ako nije tajna, koje je to na slici?
banatjanin Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 (edited) 26 minutes ago, beyoncé said: šta podrazumevaš pod "original" makalo? i, ako nije tajna, koje je to na slici? Mislim, doneto iz Makedonije Pogledaću na teglici šta piše, ima dva proizvođača, ovaj mi je bolji Edit : ovo https://www.mercato.mk/product/makalo-od-luk-klasik/ Edited April 7, 2021 by banatjanin
beyoncé Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 hvala! mislila sam više da li je za tebe original belo ili crveno makalo ili, još bolje, da li imaš neki svoj recept za makalo? nisam probala to RG, ali nekoliko industrijskih koje jesam mi previše mirišu na fosfor
banatjanin Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 Belo, odnosno, ohridsko preferiram Kad odem dole, pa vruće furnarinke ili prepečeno lepče, makalo i žolta. Samo to mi je dovoljno Crveno je kao trljanica, volim i to, ali kao salatu
beyoncé Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 isto ovde. s tim da najviše volim homemade 36 minutes ago, banatjanin said: ... vruće furnarinke .... probaj u gostionici dukat sledeći put kada se zatekneš. 1
maheem Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 (edited) Slaninica na tiganju reš, dimljena vratina sečena na 5 mm pa ispečena sa obe strane, kad je prevrnem rknem rendanog sira pa sačekam da se istopi, u medjuvremenu na gril tiganju se greju kifle, kečap, pavlaka i majonez ko u svaki trash sendvič, luk na kolutove i zelena. Sendvaja do jaja. Edited April 7, 2021 by maheem 2
aram Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 (edited) 2 hours ago, beyoncé said: recept za makalo ja isto ohridsko, ovako (pošto ovdi nema da se kupi): tri glavice bluka u blender sa malo vinskog sirćeta, koliko da blender napravi ujednačenu smesu, kao pire. posoliš, pa jedan ceo puter rastopiš i dodaješ u blender u taaaankom mlazu, kao ono za majonez. oždereš se i padneš u nesvest, a i svi u čijem pravcu duneš sledećih par dana Edit: možeš i da isprobaš ulje umesto putera i limun umesto sirćeta, ali meni je ova varijanta najbolja Edited April 7, 2021 by aram 4
beyoncé Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 nisam probala ovo, tnx! ja pravim tako što ulupam u avanu prethodno pokvašen, oceđen i osušen stari hleb sa belim lukom u pastu, dodam m. ulje tako u mlazu do željene gustine, doteram limunom, solju (biber, peršun... najčešće ništa) i udri. obično uz drugo meze ili povrće, meso. 1
aram Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 maslinovo mi baš ne ide u makalo, prejako mi je... ovde treba baš nešto neutralno. inače, ovo je ustvari libanski toum, za to ima dosta recepata po internetu.
aram Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 2 minutes ago, Jumanji said: Koliko to ceo puter@aram ? ups, izvinte, 250 grama 1
Recommended Posts