Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Aktivirao sam relikt bratstva i jedinstva - Gorenje hitri pekach™ Prosti sendvichi od tost leba, pavlake, sunkarice, kuhana jajca, sir,kapar, malo origana, kechap i salata. 

5EYxJws.jpg

REC2fLS.jpg

• +1 6
Posted

y4mXTt64B2i7hlfa0BDIvZ3WSpUZl1oQjdIEs7sD

Kus-kus sa rendanim komaračem, so, biber, ulje, seckani sveži nana, korijander, peršun, čili p, odozgo nar i malo limuna.

• +1 3
  • Wub 2
Posted
50 minutes ago, aram said:

njoki ala romana. propas'.

Auh! Prvo onaj gore nasuvo, sad ti ovo... 

Vratite slaninu i kulen, to makar ne zahteva samokontrolu. :cry:

• +1 1
Posted (edited)

- Domaća, taze dimljena od strane mog ćaleta (treba još da se suši, ali ko će da dočeka da sve bude gotovo)
- domaća pavlaka, isto ćaletov rad
- luk iz tetkine bašte
- makedonski ajvar
- Vitas hleb

5d663096e54c541c7784a379021a3cfe.jpg

Edited by napadaj
  • +1 7
Posted

Peceno kestenje na elektricnom rostilju....Kako se ovoga ranije nisam setio? [emoji848] Ispalo odlicno...856401971cbebcad136ef654db94e79f.jpg

• +1 4
Posted
21 hours ago, JakeBlues said:

To je neka posebna vrsta kumina?

Da. Nešto je tamniji i aromatičniji od standardnog kumina i odlično se slaže sa pirinčem. Zbog toga je i u kuhinjama indijskog potkontinenta neizbežan u pripremi jela na bazi pirinča, tipa biryani ili pulao.

• +1 1
Posted
18 hours ago, dùda said:

Probaj sa ovčetinom. Masnom.

To je tek plov :). U pirinač se može dodati koja leblebija, malo suvog grožđa.

Znam, probao, pošto mi je snaja iz Samarkanda, s tim što je ona Iranka (Tadžik), ali nema veze. :) Zapravo, prvo što nam je spremala bio je plov koji ti pominješ, doduše sa jagnjetinom. Ono što sam od nje naučio je da dobar plov počiva na samoj tehnici pripreme, koja je za mene bila potpuno strana jer sam poprilično naslonjen na pakistansko/indijsku tradiciju dinstanja luka i prženja začina. Takođe, lista sastojaka je veoma kratka, pa je kvalitet namirnica koje se koriste presudan. Jedini sastojak koji je nedostupan kod nas je zigir, uzbečko crno laneno ulje za plov. Nisam ga probao, ali ona kaže da zigir pravi razliku. 

• +1 3
  • Hvala 1
Posted

Jebate pljuca curi samo na reči plov, samarkand, tadžik i zigir

• +1 3
Posted (edited)

Sveze punjene kobaje, sv.+jun., ostalo viska mase pa napravio pljeske i malo fermentisanog povrca , plus moj sos od habanera i nesto smb zeleno kupljeno u maxiju, nemam pojma sta je, izgleda da ima slacice u njemu :fantom:

u8xbzs.jpg

8r0229.jpg

Edited by Haralampije
  • +1 5
  • Wub 2