Haralampije Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 (edited) Saranitelji ™ izeli grasak sa junetinom od juce, nek su zivi i zdravi. Ja za minut smislio sta cu rucati; konzerva haringe sa par maslina malo proprzeno na ulju, prelio sa dva jaja umucena sa dve kasike pavlake, dodao par listova svinske pecenice , par jalapenosa iz tursije, cisto da zaljuti malo, prstohvat origana i parmezan preko.Vrlo gustabilno, zalivao sa casom Kisovog shardoneja, zivot je lep Edited December 3, 2020 by Haralampije 1
nisam ja Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 pošto sam preskočio doručak valja prvo doručkovati, pa ćemo videti za dalje. quick fix. 4 2 1
duda Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 35 minutes ago, renne said: Minimalizam Joooj , kriziram kad vidim taj sir i mileram. To je ovde nemoguće nabaviti . 1
halloween Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 Greškom uzela 2 maskarponea usmesto rikote, šta da radim s tolikom masnoćom?!? Meni su trigliceridi i holesterol na minimumu. Uzmem 2 batata pileći file, sve na komade, vlašac, kurkuma, so, beli luk u granulama, pelat maskarpone sve pomešam u rernu, ispalo dobro, ne osećam nikakvu masnoću.
banatjanin Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 Romb, so, hcmulje, prs prs belog vina, ruzmarin i bluk. Uz to mlada blitva na bluku i kuskus sa puterom, skuvan u ribljoj supi. Deca i žena guštali u krtini, a ja obrstio glavu, rep, krajeve i sve ono što se lepi za prste. Kakva gozba! 7
maheem Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 Šaran, orada, krumpir salata i prebranac Kruna vrhunskog dana, a sad jedna okasnela popodnevna dremka 2
banatjanin Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 8 minutes ago, ivy said: @banatjanin kakva je bila guska? o, veoma dobra! pekao sam je na 135 stepeni, ukupno skoro 5 sati, otkrivenu sve vreme. na kraju sam pojačao na 180 i uključio ventilator. istina, kožica nije bila naročito hrskava, ali plašio sam se da dignem temperaturu više, da je ne osušim. meso je bilo odlično, a dobio sam i skoro 400 grama guščije masti. sad, jedino što ću sledeći put da je stavim na rešetku iznad pleha, da se lakše ocedi, a i leđa na kojima je ptica ležala bila du bez veze, mlohava i ukuvana, jer su bila natoljena sokovima sve vreme. punjenje je bilo odlično: glavica luka ispržena na masti od otopljene dimljene slanine, pa pomešana sa tom slaninom, dve izgnječene zemičke natoljene u mleku, iseckanom guščijom džigom, jednim jajetom i timijanom. pravio sam i neko kestenje pored, ali to je ispalo bezveze. 1
Recommended Posts