December 3, 20204 yr Saranitelji ™ izeli grasak sa junetinom od juce, nek su zivi i zdravi. Ja za minut smislio sta cu rucati; konzerva haringe sa par maslina malo proprzeno na ulju, prelio sa dva jaja umucena sa dve kasike pavlake, dodao par listova svinske pecenice , par jalapenosa iz tursije, cisto da zaljuti malo, prstohvat origana i parmezan preko.Vrlo gustabilno, zalivao sa casom Kisovog shardoneja, zivot je lep Edited December 3, 20204 yr by Haralampije
December 3, 20204 yr pošto sam preskočio doručak valja prvo doručkovati, pa ćemo videti za dalje. quick fix.
December 3, 20204 yr 35 minutes ago, renne said: Minimalizam Joooj , kriziram kad vidim taj sir i mileram. To je ovde nemoguće nabaviti .
December 4, 20204 yr Greškom uzela 2 maskarponea usmesto rikote, šta da radim s tolikom masnoćom?!? Meni su trigliceridi i holesterol na minimumu. Uzmem 2 batata pileći file, sve na komade, vlašac, kurkuma, so, beli luk u granulama, pelat maskarpone sve pomešam u rernu, ispalo dobro, ne osećam nikakvu masnoću.
December 5, 20204 yr Romb, so, hcmulje, prs prs belog vina, ruzmarin i bluk. Uz to mlada blitva na bluku i kuskus sa puterom, skuvan u ribljoj supi. Deca i žena guštali u krtini, a ja obrstio glavu, rep, krajeve i sve ono što se lepi za prste. Kakva gozba!
December 5, 20204 yr Šaran, orada, krumpir salata i prebranac Kruna vrhunskog dana, a sad jedna okasnela popodnevna dremka
December 5, 20204 yr 8 minutes ago, ivy said: @banatjanin kakva je bila guska? o, veoma dobra! pekao sam je na 135 stepeni, ukupno skoro 5 sati, otkrivenu sve vreme. na kraju sam pojačao na 180 i uključio ventilator. istina, kožica nije bila naročito hrskava, ali plašio sam se da dignem temperaturu više, da je ne osušim. meso je bilo odlično, a dobio sam i skoro 400 grama guščije masti. sad, jedino što ću sledeći put da je stavim na rešetku iznad pleha, da se lakše ocedi, a i leđa na kojima je ptica ležala bila du bez veze, mlohava i ukuvana, jer su bila natoljena sokovima sve vreme. punjenje je bilo odlično: glavica luka ispržena na masti od otopljene dimljene slanine, pa pomešana sa tom slaninom, dve izgnječene zemičke natoljene u mleku, iseckanom guščijom džigom, jednim jajetom i timijanom. pravio sam i neko kestenje pored, ali to je ispalo bezveze.