Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

tradicionalni ćevapi iz travnika subotom

20201121_183258.jpg

• +1 3
Posted

Bajra :cry:

Baš smo danas komentarisali dok smo jeli roštilj kako je naš ćevap kao viršla. Inače svaka preporuka za mesare Agropapuk ako imate u blizini, već nekoliko puta uzimali meso za roštilj, kap vode nije izašla iz njega. 

Posted
3 minutes ago, čekmeže said:

Bajra :cry:

:ziga:

znaš znanje

Posted
On 18.11.2020. at 14:48, renne said:

Pasulj sa kolenicom
7a3e4f97e01d2e6e86612ea05b0fe0cf.jpg

Uuu. Da, došlo je vreme za ovakve stvari. Mora pod hitno da se napravi.

Posted

Rezultat:

y4mlyute2hKBcix-41rSHsRN5BqizGXw8FUSdlhc

Cveklu sam isekao na prstenove, razmestio po papiru za pečenje, zalio sa malo ulja, začinio solju i sa malo šećera i ispekao da omekne.

Pripremu rižota započeo sa crvenim lukom, crvenom paprikom i čilijem, pa dodao i malo belog luka. So i biber.

Pečenu cveklu iseckao na kocikce, začinio blago sa balzamiko sirćetom i kimom, dodao u rižoto, kuvao još malo da se sjedini i finiširao po PS sa kockicama putera. Kasnije na tanjiru dodao i malo parmezana.

Malo ulja koje je ostalo na papiru od pečenja cvekle iskoristio da začinim rukolu i mini paradajze, uz još malo limuna.

Simfonija ukusa - slatkasto i pikantno.

Za šlagvort da iskoristim ideju koja stoji iza onog serijala Gordona Remzija- to što sam siromašan ne može me sprečiti da jedem kao kralj!

• +1 2
Posted

U prokelju sam uživao danas a meso i krompir su toliko sramotni da mogu komotno na Kod babe Chohano

20201122_164734.thumb.jpg.58e9da93c026f14cf07c2b84a7268e27.jpg

• +1 6
Posted

meni prokelj bio usamljen na listi hrane koju ne volim.

mislimbda sam ga kod keve i tašte samo jeo. i imao je neki težak, gorak ukus i bio mushy. 

i naletim ma neki tekst kao nemojte prekuvati prokelj. i eto uzeh ga za test i samo ključala voda na 5 minuta, posle dresing od mulja, limuna i soli. super jem osvažavajuće mini glavičice kupusa 😀 bluk nisam jer sam  čenove dinstao sa mesom i i u pire sam dodao pržene listiće. meso jebiga. od svkarea ne moš bog zna šta sočinit. 

• +1 3
Posted

auh, bundevara finish. 

sunce ti poljubim, jesen nikad nije bila ovako ukusna. 

• +1 2
Posted
38 minutes ago, nisam ja said:

meni prokelj bio usamljen na listi hrane koju ne volim.

mislimbda sam ga kod keve i tašte samo jeo. i imao je neki težak, gorak ukus i bio mushy. 

i naletim ma neki tekst kao nemojte prekuvati prokelj. i eto uzeh ga za test i samo ključala voda na 5 minuta, posle dresing od mulja, limuna i soli. super jem osvažavajuće mini glavičice kupusa 😀 bluk nisam jer sam  čenove dinstao sa mesom i i u pire sam dodao pržene listiće. meso jebiga. od svkarea ne moš bog zna šta sočinit. 

Ja ga kuvam 2-3 minuta oa onda u vrelom tiganju još toliko. Posle pomešam sa pečenim pinjolima ili indijskim orahom, beli luk u prahu, grožđice i balzamiko :piggy:

• +1 4