Jump to content

Digitalizacija TV emitovanja u Srbiji na kritičnoj tački

Featured Replies

A šta ako su u pitanju dva ciklusa, jedan sa evropskim filmovima iz raznih zemalja, a drugi samo sa ruskim?

Ništa, onda bi tako i napisali. Ovo što su oni napisali nema veze sa tom tvojom hipotetičkom situacijom, kao što me ni ona baš toliko ne zeza koliko ide u odbranu ovakvog RTS-a...

Edited by Ajant23

Imao je cikluse filmova raznih zemalja. Imao je i ciklus filmova Ingmara Bergmana. Možda će imati i ciklus filmova Tarkovskog: u kome imaš ruske, italijanski i švedski film.To nije bitno. Realno, otužno je to što mi repliciraš.

Edited by Ajant23

OK, ništa onda, uživaj u svom ubeđenju da si u pravu i da množina ne može da se iskaže na način na koji su se izrazili.

Nije to moje ubeđenje, već je naprosto Rusija deo Evrope i geografski i na svaki drugi način...

Edited by Ajant23

• 1 month later...

Help helphelp! da li je neko namestao digitalnu dranguliju u ruralnim krajevima . Da li je moguce da nema digitalnog signala ni od korova. Sve lepo povezano i pretraga kaze nema nijednog programa. U selu na Tari je i analogni signal bio nikakav a sad mrak. sta mi je ciniti. meni ne treba al hocu da nastelujem kevi .

Nije nemogoće da signal ne dopire

On 26. 7. 2015. at 16:40, ljuttko said:

Help helphelp! da li je neko namestao digitalnu dranguliju u ruralnim krajevima . Da li je moguce da nema digitalnog signala ni od korova. Sve lepo povezano i pretraga kaze nema nijednog programa. U selu na Tari je i analogni signal bio nikakav a sad mrak. sta mi je ciniti. meni ne treba al hocu da nastelujem kevi .

Sa kakvom antenom si probala?

Probala sa raznim, od sobne najprostije pa slozenije sa pojacavacem do jedne koja je na postolju od 5 metara decenijama setana po sljivama oko kuce u potrazi za signalom. Na kraju je ona odradila posao kad sam joj skinula pojacavac na predlog jednog kolege. Sto je smetao pojma nemam a mrzi me da kopam i proucim ozbiljno kako sve to funkcionise. Nego nastelovah metodom seciusikrpidupe

Da, ovi risiveri ne trpe pojačivače,

On 23. 6. 2015. at 11:29, renne said:

Krenuo RTS3

Divan je! Sad je  intervju  sa  Ljudmilom  Ulickom, uživam.

• Author
  On 29. 7. 2015. at 21:24, ljuttko said:

Sto je smetao pojma nemam a mrzi me da kopam i proucim ozbiljno kako sve to funkcionise.

Apsolutna vrednost nivoa signala nije presudna za prijem kao kod analogije. Dovoljan je signal iznad praga prijema.

Naravno da se i za digitaliju koriste pojačala, ali je to duga priča.

Čitajući forume i na osnovu mog skromnog iskustva, posao rade loge 4 bez pojačala i one mrežaste sa buvljaka.

Sobne mogu po gradovima i u ravnicama. Probao neku telespopsku od starog portabl tv-a i neku novu Philips sa ugrađeim pojačivačem i blokadom LTE fekvencija.

Sa kablom od antene (nemam antenu, bacila sam je u nekom napadu bacanja svega) i onim

uređajem imam 7 kanala. 

rts1

rts2

rts3

b92

prva

pink

happy

Mislila sam da je to to, ali sam shvatila da mi fali bar Studio B.

Vračar je u pitanju.

Da li ću kopovinom bilo kakve antene dobiti još neki program?

(ne znam odakle hvatam signal) Koliko kanala ide sa Avale?

Onaj TV Dević je jedno blago.

U subotu sam gledao. Nemam reči.