Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

sta je sad Greben spasa?

tako Srblji slobodno prevode Hacksaw Ridge

Posted

ajd nek ridge bude greben, ali hacksaw je testera...zajeban je prevod u svakom slucaju ..marketinski dobro zvuci greben spasa

Posted (edited)

Meni je od tih biografskih/autobiografskih filmova iz moderne produkcije i dalje najbolji Rush - http://www.imdb.com/title/tt1979320/

Jeste da se neke činjenice ne poklapaju baš sa stvarnošču (Hunt i Lauda su od početka bili dobri prijatelji, često čak i spavali u istoj sobi pred trku, itd), ali je film iznenadjujuće pitka i humana priča o kompetetivnosti, ali i ljudskosti glavnih karaktera sa šarmantnim osvrtom na način na koji su se trke (i sve oko njih) odvijale u ono vreme.

Ovih dana čak i nisam više neki veliki ljubitelj Formule 1, ali za ovaj film, samo tople preporuke.

Edited by Jeremija
Posted

leo je otkako se pojavio ozbiljno dobar glumac. njega samo jebe bebeca faca zbog koje ga mnogi dugo nisu uzimali za ozbiljno a mnogi ga i sad preskacu. jebiga, covek izgledom pripada boj bendu ili nekoj tinejdz sapunici, tesko ga je doziveti kao zrelog glumca a to je odavno. hjuza niko nikad nije zamislio kao mladjeg brata od frontmena take that-a ali leo i pored takvog hendikepa uspeva da bude uverljiv. ako nista drugo, to je vec dokaz koliko je dobar. 

Baš tako.

Taman sam planirao nešto slično da napišem. :)

Posted

Gledaj Eden obavezno, verovatno najbolji film o klabingu i house muzici koji sam gledao. Naročito ako voliš Asajasa, potpuno ista sorta filma kao Apres Mai, na primer. Ajantu je strana tema pa mu se priviđaju ironija i nekakvi polemički inpulsi. U pitanju je coming of age film, nikakav biopic, naravno. Film je o ushićenju muzikom.

Personal shopper još nije izašao na kioscima, biće na FEST-u.

desava mi se jedna veoma glupa i iritirajuca stvar, izgleda postoji i neki americki idiotluk od filma pod istim nazivom i iz 2014, i vec drugi put skidam pogresan film. gde li da nabavim ovo sto mi treba, a da nije zaliv?

apres mai je diiiiivan, tako majstorski potrefljena atmosfera i duh vremena da se na mahove covek zaboravi da je film novijeg datuma. bas to, zanos, ushicenje, a bez nepotrebnog umetnicarenja i palamudjenja

Posted (edited)

Čuje bez nepotrebnog palamuđenja ^_^ Taj film je neopevano smeće za povraćanje pun palamuđenja od otprilike deset knjiga teorijskih pregleda za kurs idiotizacije svega u večernjoj školi...

Edited by Ajant23
Posted (edited)

Čuje bez nepotrebnog palamuđenja ^_^ Taj film je neopevano smeće za povraćanje pun palamuđenja od otprilike deset knjiga teorijskih pregleda za kurs idiotizacije svega u večernjoj školi...

znala sam da ces se ti javiti otprilike sekund posto sam okasnila za edit :D

nemam ja nista protiv cerebralnog pristupa i to nije isto sto i palamudjenje, ne nikako... uglavnom ako nekom podje za rukom da me zamadjija atmosferom i uopste stvori neki autentican feeling spremna sam da odbacim impuls da kopam za objasnjenjima i trazim i taksativno navodim mane i gde se reziser spotakao gde je glumac zatajio itd.

uglavnom, subjektivna stvar, meni se apres mai dopao i to je to. u ime svih nas iz 70-i-neke :)

Edited by Leia
Posted

Ma, gledao sam ga pre mesec dana, to sranje od filma može samo politički da prođe i to na nekoj jedva ozbiljnoj razini...

Posted

Ma, gledao sam ga pre mesec dana, to sranje od filma može samo politički da prođe i to na nekoj jedva ozbiljnoj razini...

u kom smislu, moze da prodje samo politicki?

Posted (edited)

Pa, u tom smislu...

edit: Mislim, može on da prođe kod gledaoca koji je bio u takvom raspoloženju ili kod člana porodice reditelja ili kod ljudi koji imaju ukus razvijen na scepicifičan način, ali to su samo sporadične pojave. Jedini način da angažuje širu podrške nije u tome toga što estetskim vrednostima deluje na subjektivnu nužnost percipijenta ili zato što je misaono izazovan, već je u političkoj podršci koju daju bitange kojima tako odgovara, pa pale druge koji nisu u stanju da percipiraju bolje...

Edited by Ajant23
Posted

Pa, u tom smislu...

edit: Mislim, može on da prođe kod gledaoca koji je bio u takvom raspoloženju ili kod člana porodice reditelja ili kod ljudi koji imaju ukus razvijen na scepicifičan način, ali to su samo sporadične pojave. Jedini način da angažuje širu podrške nije u tome toga što estetskim vrednostima deluje na subjektivnu nužnost percipijenta ili zato što je misaono izazovan, već je u političkoj podršci koju daju bitange kojima tako odgovara, pa pale druge koji nisu u stanju da percipiraju bolje...

na koje bitange mislis? ako te dobro razumem ti ovaj film vidis kao nekakav promasaj jer je bez snazne politicke poruke koju bi film sa ovakvom tematikom morao da ima? pa to ti bas pricam, ja bas mislim da ne mora jer mu to i nije cilj, nego da nam prosto oslika to vreme tj. duh tog vremena, klince koji su u tome ucestvovali (to mi je na primer sjajno, odnos prema mladim ljudima koji imaju nesto da kazu, uvazavanje njihovog misljenja, bez onog nama tako poznatog "mlad zelen"), pa njihovi medjusobni odnosi, uz svu pripadajucu estetiku i feeling, sto je sve genijalno pogodjeno.

dozvoli mu da bude to sto jeste, mozda ti se dopadne bar malo ako nista radi autenticnosti.

Posted

Gledao 50 nijansi mračnije u bioskopu...

Niko, ko nije baš teški mazohista ne treba to da gleda... Dosadan film bez radnje i sa nekom kvazi pričom i pokušajima da liči na neku kao dramu...

Gledam u poslednje vreme svašta, jedan dan sam odgledao 2 horora koji su užasno tragični, toliko da sam i imena zaboravio, ali ovo je 10 outa gore...

Posted

Jbm cemu to? Cerka ili zena insistirali?