Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted
The Right Stuff (1983) - propagadno smece. jedino mi je bilo interesantno gradiranje osvajanja: od neba ka kosmosu i nazad, al da se ja pitam taj deo o kosmosu je mogao da bude potpuno drugi film, cak ne ni kao vol 2, vec vise kao medijska hladnoratovska doktrina Taste of Cherry (1997) - odlicno. mini roud trip po predgradjima predgradja sveta uz casicu niceansko/kamijanske filozofije. U stvari, u pitanju je ipak neka persijska filozofija i poseban pogled, al mi smo tako jebeno zatvoreni u poznate nametnute nam reference i tako smo neupuceni u te radove, da moramo sve da posmatramo ocima evrope. Miller's Crossing (1990) - montevideo. po meni, najslabiji koeni. i sad se budi crv sumnje te moram da nateram sebe da sve ponovo odgledam i porazmislim dobro sto im tako beskrajno verujem. L.A. Story (1991) - genijalno. duhovito, ironicno i zabavno. ponekad nista vise i ne treba.
Meni su sve to dobri filmovi, osim L.A.Story koji nisam gledao..Ne razumem šta fali Millers Crossing-u i The Right Stuff-u?
Posted
Meni su sve to dobri filmovi, osim L.A.Story koji nisam gledao..Ne razumem šta fali Millers Crossing-u i The Right Stuff-u?
plasticni je gledao top gun koji mu je neko podmetnuo kao right stuff. to je jedino objasnjenje. inace kaufman jeste snimo jedan komad hladnoratovske propagande ali kasnije.
Posted

kunderu?bas mi pre neki dan pao na pamet taj film jer sam negde naletela na dzordanovu mona lizu. oba sam gledala relativno u isto vreme, mlada i puna entuzijazma.i koliko god mi je kundera bio hajpovan da mora da mi se svidi, mona liza mi ostavila mnogo dublji utisak i sve pamtim.a opet, kaufmanu retko koji film nitpikujem, dzordanove mnogo vise.ni sad mi nista nije smetalo u mona lizi, cak ni ejtiz moda. mislim da unbearable lightness ne bih izdrzala da odgledam do kraja.

Posted
kunderu?bas mi pre neki dan pao na pamet taj film jer sam negde naletela na dzordanovu mona lizu. oba sam gledala relativno u isto vreme, mlada i puna entuzijazma.i koliko god mi je kundera bio hajpovan da mora da mi se svidi, mona liza mi ostavila mnogo dublji utisak i sve pamtim.a opet, kaufmanu retko koji film nitpikujem, dzordanove mnogo vise.ni sad mi nista nije smetalo u mona lizi, cak ni ejtiz moda. mislim da unbearable lightness ne bih izdrzala da odgledam do kraja.
naravno.ja imam tuznu privatnu srednjoskolsku pricu vezanu za unbearable lightness pa ga mrzim. no, to nije lose film. mada je i meni mona lisa drazi & bolji.Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Posted

Odgledao novog Wolverine-a. Don't believe the hype, it's bad. Very, very bad. Zapravo, što je još i gore, dosadan je. Traje preko dva sata, a razvlači se neverovatno. U nekom trenutku sam čak i zaspao na nekih desetak minuta.

Posted (edited)

Man of steelBolji od dosadašnjih Supermena, ali nedovoljno bolji da ne bude dosadan. Zapravo, da je reditelju nestalo trake na 60% filma, bilo bi sasvim OK. Vizuelno spektakularan, ako se ložite na taj deo.Replika zbog koje sam poželeo da Zod oživi, nakon što amerikanski general stidljivo dovede u pitanje Klarkov patriotizam™:- I grew up in Kansas, General! I'm about as American as it gets!

Edited by Mostly harmless
Posted
ja imam tuznu privatnu srednjoskolsku pricu vezanu za unbearable lightness pa ga mrzim. no, to nije lose film. mada je i meni mona lisa drazi & bolji.
oba filma su sjajna.no, blaženi torent i moja ćera. danas me častila pa sam odgledao irski "waking ned devine" a za sutra se oštrim za "baader - meinhof complex"
Posted
Miller's Crossing (1990) - montevideo. po meni, najslabiji koeni. i sad se budi crv sumnje te moram da nateram sebe da sve ponovo odgledam i porazmislim dobro sto im tako beskrajno verujem.
identičan osećaj sam imao, sa time da sam ponovo pogledao nekoliko njihovih filmova i sa svakim video problem. jedino što ostalo savršeno je big lebowski, ali tamo i nema šta da se pogreši
jbg, to meni najbolji Coeni...... uz Lebowskog, naravno...... a i The Right Stuff je veoma dobar film...
Posted
R.I.P.D..jpgPa i nije baš za bioskop, može i kod kuće za one koji vole ovakve filmove.
Posted

Zbog vas odgledah sad The Right Stuff posle jedno 15 godina, minimum. Bio sam klinac kad sam ga gledao na tv-u i jos od onda su mi u glavi slike Jegera kako leti u svemir i vidi zvezde i posle izlazi iz oblaka gustog crnog dima iz srusenog aviona u pustinji.Ipak, moze se slobodno reci da mi je ovo sad bilo prvo gledanje. Film je genijalan i ne vidim kako neko moze ono da protumaci kao propagandni film. Sta vise, potpuno suprotno, film je satira, Nusic/Domanovic style. Otprilike kao i 12 zigosanih, s tim sto se kod 12 zigosanih to na kraju pretvara u nesto drugo. Film ima dosta humora, iznenadio sam se, nije mi to ostalo u secanju, valjda kao klinac nisam to tako ni kapirao.

Posted

Sjajno uvođenje lika Eda Herisa u radnju, ono kada duva sa lakoćom i više od ostalih. A, majmun, koji je poleto svemir, je jedan od najboljih likova koje sam gledao u poslednje vreme. Pravi antagonista, negativac, čist Po, koreni žanra...

Posted

Novog Mandzurijskog kandidatameh...

Posted

Dealin' with Idiots (2013)Ne bih mogao da preporučim većini ljudi ovu novu komediju, Jeffrey Garlina.To je spor film, sa puno dijaloga i sa ne tako eksplicitnim humorom kao u većini komedija.Ali meni je ispao nekako simpatičan i zabavan... Ali ne kao njegov prvenac "I Want Someone to Eat Cheese With " iz 2006.Imalo je materijala za neku bolju razradu likova... Ovako, potrošio ih je brzo i ostao na nekoj rutini osrednjosti.Kao što reče jedan kritičar: "Radije bih otišao na pivo sa njim, nego ponovo odgledao ovaj film". 5.5/10

Posted

Madiganhttp://www.imdb.com/title/tt0063256/Richard Widmark mi je jedan od omiljenih glumaca iz stare garde. film kao film, dobar, ništa naročito u tom žanru što nije već viđeno. malo mi je čudan osećaj što ga gledam u boji (do sada sam gledao samo njegove starije crno-bele filmove) i scena na početku filma gde pored njega prolazi gola ženska. takvih slobodnih scena nisam viđao u njegovim filmovima. :)nastavljam dalje da krstarim 1968-1974,75..

Posted

The Canyons (2013)lose, uzasno lose