Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

pre toga pročitaj gregor i patalasa ili kuka i pogledaj bar trećinu na koju referišu

fantom

Ne razumem post ali nema veze fantom

• Replies 24k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Ostavi sledeci put imdb link a ne da guglam ovo na poslu... Plus si verovatno mislio na backrooms.

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

Posted Images

Postoji niz knjiga koje su poslužile kao predložak za mnoge izvanredne filmove i te knjige mogu biti prosečnog, ili čak i sumnjivog kvaliteta. Kum bi bio primer izvanrednog filma, nastalog na prosečnom književnom predlošku.

Slučaj filmskih adaptacija poznatih i priznatih književnih dela je teži i često je kvalitet adaptacije upitan, delom zbog različite prirode medija, a delom i zbog već izgrađene percepcije čitalaca. Sećam se koliko mi je razočarenje predstavljala adaptacija Lolite, ova novija mi je čak postala i neglednjiva u svojoj banalnosti, Kjubrikova je manje loša.

Tolkinovo književno delo je izvanredne vrednosti, a filmovi nastali po njemu, kako kome. Meni je drago da postoje, da sam ih video, a gledao sam ih sve i po više puta. U mnogo čemu, oni dostižu Tolkinovu viziju, a i nezavisno od toga poseduju filmski kvalitet.

U nizu književno - filmskih parova, na kraju i nije bitno na koju će stranu otići prevaga, uzimam obe. Filmska Apokalipsa draža mi je (superiorna!) od Konradove knjige, ili šta bi izabrali: Odiseju Kjubrika ili Asimova, Pomorandžu Kjubrika (opet!) ili Bardžisa, Istrebljivača (Ridlija Skota) ili Ovce Filipa K Dika (na sreću ovde imamo i muziku Vangelisa), itd...

Naravno, najdraže mi je da vidim spektakularne adaptacije kakve su Berlin ALeksanderplac (Deblin/Fazbinder), Malteški Soko (Hamet/Hjuston), Opasne veze (Frirs/Lakloa), itd...

Edited by Ras

Carrie je jedna ozbiljna adaptacija

5 minutes ago, Ras said:

Postoji niz knjiga koje su poslužile kao predložak za mnoge izvanredne filmove i te knjige mogu biti prosečnog, ili čak i sumnjivog kvaliteta. Kum bi bio primer izvanrednog filma, nastalog na prosečnom književnom predlošku.

Slučaj filmskih adaptacija poznatih i priznatih književnih dela je teži i često je kvalitet adaptacije upitan, delom zbog različite prirode medija, a delom i zbog već izgrađene percepcije čitalaca. Sećam se koliko mi je razočarenje predstavljala adaptacija Lolite, ova novija mi je čak postala i neglednjiva u svojoj banalnosti, Kjubrikova je manje loša.

Tolkinovo književno delo je izvanredne vrednosti, a filmovi nastali po njemu, kako kome. Meni je drago da postoje, da sam ih video, a gledao sam ih sve i po više puta. U mnogo čemu, oni dostižu Tolkinovu viziju, a i nezavisno od toga poseduju filmski kvalitet.

U nizu književno - filmskih parova, na kraju i nije bitno na koju će stranu otići prevaga, uzimam obe. Filmska Apokalipsa draža mi je (superiorna!) od Konradove knjige, ili šta bi izabrali: Odiseju Kjubrika ili Asimova, Pomorandžu Kjubrika (opet!) ili Bardžisa, Istrebljivača (Ridlija Skota) ili Ovce Filipa K Dika (na sreću ovde imamo i muziku Vangelisa), itd...

Naravno, najdraže mi je da vidim spektakularne adaptacije kakve su Berlin ALeksanderplac (Deblin/Fazbinder), Malteški Soko (Hamet/Hjuston), Opasne veze (Frirs/Lakloa), itd...

Odiseja je Klarkova... fantom

Meni je najbitniji parametar kod nekog filma kakav mi emotivni odgovor izazivaju. Zanatski aspekt filma mi nije toliko bitan.

Pa tako vvolim LoTR, Odiseju u svemiru, Konana, Fight club, Stalkera, Bormanovog Ekskalibura, Šošenk, Heat, Bure baruta, Pre kiše..itd. Volim Nolanove filmove i njegove zajebancije sa vremenskim tokovima, i filmove koji imaju taj kvalitet da se mogu gledati više puta i svaki put otrkivaju neki dodatni aspekt.

Osim filmova KOenovih, nisam ljubitelj komedija

I da, jako mi je bitna muzika u filmu, kako je uklopljena i kako se igra sa raspoloženjem gledaoca.

Edited by Filozof manijak

1 hour ago, Milošica said:

Zašto nemamo adaptacije srpskih romana?

Na koje romane tačno misliš? Na neku noviju produkciju, ili na klasična dela.