Jump to content

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

I od mene palac gore za Oppija. Oseti se malo zamor tamo u poslednjoj trecini filma, ali svejedno odlicna montaza drzi vrlo jak tempo price. S obzirom da se drzao istorijskih fakata, samo je bilo pitanje kako ce Nolan uklopiti sve kockice u mozaik. Sem nekih sitnijih zamerki nemam vece primedbe i sa projekcije sam otisao zadovoljan..

Lifeforceposter.jpg

Vratite mi moja dva sata zivota. Djaba ti sva ta Matilda Mej u ful frontalu i kapetan Pikar sa svojim der iz uan lajt performansom...

never rarely sometimes always je odlican film

vjerovatno to saznajem posljednja jer je snimljen 2019. i nagradjivan

coming of age drama o tinejdz trudnoci i abortusu snimljena par godina prije ukidanja roe vs wade, a u istoj klimi, raskrizje neorealizma i midnight cowboy poetike uz fantasticnu, a potpuno svedenu glumu. oda zenskom prijateljstvu.

Edited by morgana

pogledao sam poslednji film Harmony Korine-a The Beach Bum iz 2019 

bas mi je ovako nesto trebalo, zabavno, inteligentno i nekako otreznjujuce optimisticno

Nisam ništa čuo o filmu i negde na pola sam shvatio da ga je platio Eminem, što je ironično jer je Bodied filmčina za 8 Mile kad je u pitanju battle rap (a i neke druge ozbiljnije teme). 

Calum Worthy je još uvek ultimate punch him in a face guy ali dečko ume da radi sa onim što mu se ponudi. 

Sve što sam gledao poslednjih dana ili nedelja bio je najvećim delom reprizni program.

Najpre nekoliko Almodovara: Kiku, Živo meso, Cvet moje tajne, a započeo sam zapravo sa Šta sam uradila da zaslužim ovo? pa nisam umeo da stanem.

Onda sam odgledao dokumentarac o Fridkinu, Friedkin Uncut, pa sam morao da obnovim To Live and Die in LA, a sada ću da završim i Arđentov Profondo Roso/ Deep Red, koji je nažalost sa engleskim zvukom, pa su svi uverljivi poput Orsona Velsa u Neretvi.

Elem, Friedkin Uncut je jedini film od svih ovde pobrojanih koji ranije nisam gledao i moram reći da sam oduševljen Fridkinovim nastupom! Uvek je dobro sresti osobu koja ima bogato iskustvo, ima toliko toga da kaže, nastupa sa toliko samopouzdanja, a bez potrebe da mistifikuje svoj rad i još je sa izvanrednim smislom za humor. Iskreno, svi drugi koji su o WF govorili u filmu mogli su i da budu izostavljeni i to ne zbog toga što nisu imali šta da kažu, već zato što bi mi i sam Fridkin bio dovoljan.

Kuriozitet je da WF u svom domu ima cteže Sergeja Ejzenštajna koje je dobio u Rusiji i koji su toliko fascinantni u svojoj geometrijskoj strogosti! Neki od tih crteža mogli su se videti na izložbi Ruska avangarda u Muzeju Jugoslavije pre par godina, a deo su i kataloga izložbe.

Opet, bilo je dobro kasnije tokom gledanja To Live and Die in LA prepoznati slike u stanu jednog od Mastersovih (Daffoe) saradnika, ili drvenu statuu o kojoj je Daffoe govorio u dokumentarcu, kao umetnine iz Fridkinove kolekcije.

Edited by Ras

Shot Caller - bukvalno nista ne valja u ovom filmu. OK mi je da gledam kojekakve krljacine i napucane frajere, ali ovo sto kao ima nesto da kaze a busno je na sve strane, stvarno je tesko gubljenje vremena.

A Good person.

Film dragoga mi Zeka Brafa (glumio u scrubs, jedan mi od omiljenih sitkoma iakd, i režirao fenomenalni garden stejt i manje fenomenalan i wish i was here.)

Još jedan film o tugi, zavisnosti, kajanju, depresiji.. Na kraju, meni barem, film uspešno katarzira ali mi utisak definitivno kvari (ne u smislu da je film loš već da je mogao biti fenomenalan) - par jako loših momenata iz kojih izbija B produkcija na najgori način:

Spoiler

- Očajna gluma i napisani dijalozi kao i razvoj lika ćerke Rajan

- Očajna scena kada su došli po njih nadrogirane na onoj žurci "tata, nemoj, imaš mene" :wacko:

- Dijalozi su na momente jako neubedljiv, površni i amaterski napisani, tako da Zek ipak treba da unajmi pomoć nekoga iskusnog da mu to barem ispolira na kraju kada završi ili da završi neke kurseve i dodatno unapredi svoje spisateljske moći

... ali, mane na stranu, film mi se svideo, emotivan je i upečatljiv, poučan na više tema, Morgan Friman sa onim glasom a još starac fočo od stotinu ljeta - može da priča šta hoće i sve prolazi, a i Florence Pugh je zaista sjajna. Dva odlična kastinga koja su digla priču na jedan viši nivo. Estetski, dosta lepih kadrova i kamernih rešenja pa se tu malo vadi na propuste u scenariju.

6.90/10 od mene.

Odgledao sam neko veče God, are you there? Its me, Margaret. 

Sjajan film. :heart: Jednostavan, pozitivan, zanimljiv, a i pametan. Svaka preporuka.

Koliko dobro glumi mala (Aby Ryder Fortson), nestvarno. Neverovatan talenat, em preslatko stvorenje. 

Film koji je bilo teško izdržati (zbog glacijalne sporoće), ali je vredelo: The Eternal Daughter (2022)

Film koji je bilo daleko teže, gotovo nemoguće, izdržati i to bez ikakve koristi i smisla: Theater Camp (2023). Sala puna Zoomera mi je bila prvi znak upozorenja, ali je bilo kasno za povlačenje.

No Hard Feelings (2023)

Izuzetna bildung komedija (bikom skraćeno, valjda). Prilična preporuka.

8 minutes ago, Ajant23 said:

No Hard Feelings (2023)

Izuzetna bildung komedija (bikom skraćeno, valjda). Prilična preporuka.

Hint, ima i kako se J Lo fajta totalno gola na plaži

Da, parodija Terminatora, kada Švarceneger potpuno go mlati na početku. On radi to da ukrade garderobu, a ne da bi vratio svoju, doduše...

the vegas strip war

kazu poslednja filmska uloga roka hadsona i jedna od prvih sheron stoun. 

divna dinamika osamdesetih :wub: