April 22Apr 22 15 hours ago, pariah said:"Mama here comes midnight with the dead moon in its jawsMust be the big star about to fall”real truth about it is... da sam poslednjih dana opet u molina loop-u, ovog puta zaglavljena samo sa ovim remek delom savremene muzike (trigerovala me obrada koju sam čula na poslednjem tributu).FT mi je posebno interesantna zato što me način na koji je snimljena podseća malo i na rajlijev in c -12 ljudi ad hoc okupljenih u albinijevom studiju, u jednom aktu, uživo, bez probe. molina im je pre toga pokazao samo akorde i progresiju, i pustio ih da improvizuju, sa ad lib krajem, vođeni njime kao nekim dirigentom (ili "kočničarem", što bi on rekao). na početku se oprezno usviravaju dok se slojevi instrumenata i glas postepeno gomilaju a pesma raste u intenzitetu, i ta eskalacija stvara skoro himnični osećaj. kao i u in c, ključno je da se muzičari slušaju kako bi ostali u opsegu, otud i ono listen! na kraju. s druge strane, iako u stvari signal svircima da se slušaju i zajedno oblikuju kraj koji je nekako i emotivni klimaks pesme, to listen! listen! listen! --> kraj, zvuči skoro egzistencijalno.molina je kasnije opisao ovo snimanje kao "herojsko" zbog rizika koji je nosilo snimanje tako kompleksne, sedmominutne numere iz prvog pokušaja sa potpuno nepripremljenim ansamblom.
April 25Apr 25 Ne gasim ovu pesmu već danima, čuo je na radiju pre neki dan i otad ne izlazi iz glave