Svemir Zeka Posted May 11 Posted May 11 To što čitate u medijima je vrh ledenog brega. Koliko je zaista govana, znamo mi koji sedimo tamo i "zataškavamo a ne protestujemo" 1
Sandradjer Posted May 11 Posted May 11 13 hours ago, Paul Gompitz said: Postupili su tako zato sto ih zabolje tuki za djake. U slucajevima vrsnjackog nasilja u skoli roditelji zrtve dobiju savjet da razgovaraju sa roditeljima nasilnika. Jer ne bave se danas nastavnici u osnovnoj skoli vaspitavanjem djece. Koliko juce onu frau direktorku sto nije zaboleo tuki si prozivao. Lako je biti heroj naknadne pameti. Upravo ovaj stav odrzava ovaj nakardni sistem. Izadjite svi na protest! 1 1
Svemir Zeka Posted May 11 Posted May 11 1 minute ago, Sandradjer said: Koliko juce onu frau direktorku sto nije zaboleo tuki si prozivao. Lako je biti heroj naknadne pameti. Upravo ovaj stav odrzava ovaj nakardni sistem. Izadjite svi na protest! Najlakše je srati po prosveti
napadaj Posted May 11 Posted May 11 Idem za vikend kod babe da mi priča kako je kao nastavnica tukla idiote. Sramotno je sve ovo u školama, počev od maloumnih roditelja po Vajber grupama, pa nadalje. Ne znam kako može da se vrati vreme u kojem je profesor bogotac, a dete čiji roditelji dolaze u školu u bilo koje vreme osim roditeljskog izloženo podsmehu svih normalnih klinaca, ali to pod hitno treba da se desi. 4
Sandradjer Posted May 11 Posted May 11 Just now, Svemir Zeka said: Najlakše je srati po prosveti Pa kad smo zlotvori najveci, svi mi, nas preko 100000 3
Shan Jan Posted May 11 Posted May 11 Ne verujem da je covek mislio da su svi prosvetari govna, vec samo da ima i tu kukolja Kad je protest?
Paul Gompitz Posted May 11 Posted May 11 5 hours ago, LaLinea said: Ne bih rekla da profesore i nastavnike zabole tuki za djake, to je vrlo gruba i vrlo verovatno pogrešna generalizacija. Da li stvarno misliš da profesori samoinicijativno tako savetuju, zaobilazeći sistem koji tobože ima rešenje u ovakvim situacijama (npr momentalno pokretanje istražnog postupka)? Da li stvarno misliš da je nastavnik dužan i da može da prevaspitava decu koju niko u kući nije vaspitao da nije u redu da se nosi oružje u školu ili da se maltretira drugo dete (grupa dečaka je zlostavljala devojčicu)? Ako roditelj nije uspeo da vaspita jedno takvo dete, kako misliš da će jedan nastavnik da vaspita celu grupu takve dece? Dijete je maltretirano u skoli, roditelji se zale skoli, skola ne cini nista. Da, skolu zabolje za djecu. U danasnje vrijeme se po firmama za odrasle konje organizuju druzenja, tim bildinzi, igraonice, …ali djecom od 6,7 - 15 godina nemoj slucajno neko da se bavi, jer za to nisu placeni, a i prevelika su to djeca da bi ih neko vaspitavao. Dok su se skole zvale vaspitno obrazovne institucije, i osnovne i srednje, i dok se nastavni kadar nije ponasao kao da su univerzitetski predavaci po pozivu, nekako je bilo manje nasilja u njima. Evo ne znam zasto.
Svemir Zeka Posted May 11 Posted May 11 2 minutes ago, Sandradjer said: Pa kad smo zlotvori najveci, svi mi, nas preko 100000 Ne, mi smo kasta koja samo nešto kuka a ništa ne radi, gledamo u sranja a ne reagujemo. Samo na svoje dupe mislimo 1
Svemir Zeka Posted May 11 Posted May 11 1 minute ago, Shan Jan said: Ne verujem da je covek mislio da su svi prosvetari govna, vec samo da ima i tu kukolja Kad je protest? Ne, ne, kenjaju svi debelo Ne znam, danas radim. Neverovatno ali istinito
Sandradjer Posted May 11 Posted May 11 (edited) 10 minutes ago, Shan Jan said: Ne verujem da je covek mislio da su svi prosvetari govna, vec samo da ima i tu kukolja Kad je protest? Obavezno naglasiti da ima kukolja i to ne zanemarljivo. To je jedna sprecificnost prosvete. Protest je 16.maja. Edited May 11 by Sandradjer 2 1
Svemir Zeka Posted May 11 Posted May 11 Sigurno da da, samo evo svoje koleginice baš iz branše znam da nijedna nije kukolj niti blizu. Čak i neki koje znam kao nekolegijalne, vode računa o deci jako dobro. Ta tolika potreba da se potcrta kukolj među prosvetarima (pri tome misleći ne nerukovodeći kadar) liči na isticanje žena porodičnih nasilnica i ubica, ima ih... 3
Sandradjer Posted May 11 Posted May 11 Na svom radnom mestu ne poznajem profesora i strucnog saradnika sa tezom povredom radne obaveze (to se ne moze sakriti). 2) nesprovođenje mera bezbednosti dece, učenika i zaposlenih; 2
Svemir Zeka Posted May 11 Posted May 11 Upravo to ti kažem. Ni na jednom ni na drugom mestu, kakvi god neki bili ovako s kolegama, niko ne otaljava svoj posao što se dece tiče. 1
Popular Post Engineer Posted May 11 Popular Post Posted May 11 1 hour ago, Shan Jan said: Upravu su ljudi da je slicnih sranja bilo i ranije. Mislim da se svi secamo raznih gadosti koje smo videli ili ne daj boze doziveli dok smo isli u skole. Ali, mozda pogresno, nekako imam utisak da je to i cesce i sa vecim posledicama danas. Mozda i zbog sveprisutnih socijalnih mreza gde sada dete ako ga i preko toga maltretiraju nema ni sekund odmora. Upravo je to problem koji ljudi "bilo je toga i u moje vreme" ili ne razumeju ili ignorišu. Pre30 godina kad dođeš iz škole posle 4 sata provedena tamo, imaš još 8 sati da se igraš sa durgarima iz komšiluka. Danas, posle 4 sata maltertiranja u školi, narednih 8 sati ti stižu ponižavajuće poruke na viber i tiktok Quote Plus ono sto znamo za sigurno - zakon je postavljen tako da je otezao nastavnom osoblju da se nosi sa svim tim. I to je jedan od razloga zašto mrzim kada se sve (ili najviše) svaljuje na nastavnike. A oni imaju bukvalno najmanji uticaj na ovo stanje. Imamo sistem u kom ministar prosvete može da menja školski kadar 300km od svoje fotelje samo zbog toga što mu se neko ne sviđa. Poludele roditelje koji svoje siledžije brane da je njihovo ponašanje normalno, jer takav je svet, surov (da ima i toga), roditelje dece posmatrača koji su zahvalani jer njihova deca nisu ni siledžije ni maltretirani (ćuti, dobro je, može i gore) i ni trunke solidarnosti (šta se prosvetari bune samo zbog male plate u septembru). Ali nastavnik duradi nešto 9 1 1
Shan Jan Posted May 11 Posted May 11 Samo da kazem da generalna populacija u prosvetu racuna i sve ove direktore, domare, cuvare, cistacice, administraciju etc... Cisto da znate da kad neko pljuje prosvetu da to ne znaci nuzno da pljuje konkretno nastavni kadar
Recommended Posts