Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Партибрејкер said:

Ma ovde sistem ne funkcioniše na mnogo dubljem nivou od proste primene zakona u vezi petardi, nepropisnog parkiranja ili bezbednosti u zatvorima.

Ovo što je Filozof napisao je problem:

Znači nasumična tri lika koji leže u Padinjaku za relativno manje prekršaje, nisu otišli tamo kao ubice, narko dileri, belivukovi gangsteri ili tako nešto i ipak su spremni da ovo urade. To znači da takvih ima svuda oko nas i svaki dan se mimoiđemo s nekim takvim ološem na ulici. Baš definicija naziva ovog topika.

Takvih ima u svakom drustvu koliko ti dusa iste, zato i postoje zakoni. Takodje, ne bih ja bio 100% siguran da ovo sadisticko izivljavanje je posledica uzivanja u istom koliko uspostavljanja neke dominacije u takvom sistemu. Ili ti, ako ti je moral vec slaba strana a vidis da slabiji najebava, mozda ce ti pasti na pamet da i sam ucestvujes u maltretiranju istog ne bi li se prikazao kao deo dominantne grupe i izbegao da se i tebi to desi.

• +1 4
  • Vojvodo,serdare 1
  • Replies 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

959

• radisa

808

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
1 hour ago, Shan Jan said:

Takvih ima u svakom drustvu koliko ti dusa iste, zato i postoje zakoni. 

Ne slažem se. Siguran sam da takvih ima mnogo manje u Finskoj nego u Srbiji.

Takođe tvrdim da u Belorusiji takvih ima manje nego u SAD, čisto da ne bude da je zapad uvek u svemu savršen, jer nije to sad tema.

A zakoni postoje kod nas i praktično su isti kao u Finskoj, yet tamo se mahom poštuju, a ovde ne. 

Posted
2 minutes ago, Партибрејкер said:

Ne slažem se. Siguran sam da takvih ima mnogo manje u Finskoj nego u Srbiji.

Takođe tvrdim da u Belorusiji takvih ima manje nego u SAD, čisto da ne bude da je zapad uvek u svemu savršen, jer nije to sad tema.

A zakoni postoje kod nas i praktično su isti kao u Finskoj, yet tamo se mahom poštuju, a ovde ne. 

Gresis Partibrejker, vecina ljudi su ko plastelin. Jedan rat, jedan raspad drustva i videces na sta ce liciti ljudi oko tebe. 

• +1 4
Posted

Ovo su klinci od 20 godina napravil, koji sankcije i rat videli nisu

• +1 7
Posted

Postoje svakakvi svuda, ali im je ponašanje determinisano ne samo ličnom devijacijom, već i time šta očekuju kao posledicu. 

Deo njih će se ponašati bez obzira na posledice, ali verujem veći deo će reagovati na društvenu prihvatljivost, zakonska ograničenja vs. nekažnjavanje. I zato u neuređenom sistemu imaš one koji negde drugo ne bi nešto uradili. 

• +1 7
  • Hvala 2
Posted
Just now, Filozof manijak said:

Pa ovaj sistem je posledica sankcija i rata i "elite" koja je pocela da vedri i oblaci u zemlji. Nije nastao sam od sebe.

• +1 1
Posted
Just now, Filozof manijak said:

Ništa rat i sankcije, već dozvole koje imaju

Juče sam prisustvovala divljanju nešto mlađih u autobusu. Pljuvanje, tuča, dranje, skakanje. Stariji srednjoškolci. Kad sam ih, khm kkhm opomenula, klinac mi je rekao "mnogo ste uspeli u životu kad se vozite autobusom". 

Taj nije rođen kao devijantan, njega je neko tome naučio. 

• +1 3
  • Hvala 1
Posted
6 minutes ago, Shan Jan said:

Gresis Partibrejker, vecina ljudi su ko plastelin. Jedan rat, jedan raspad drustva i videces na sta ce liciti ljudi oko tebe. 

Pa o raspadu društva i pričamo, tako se i zove topik. A raspad se desio zbog svega što nabrajaš.

Ne mislim ni ja da smo mi genetski programirani da budemo zli više nego Finci.

• +1 1
Posted

Negde sam pročitao da jedan od momaka™ bio u ćeliji s kaznom od 10 dana.Valjda nije imao LK a ni pare da plati kaznu. 

Znači nije baš neko ko ima leđa...

• +1 1
Posted
2 hours ago, aram said:

ok, znači da se donese važi zakon: ko je sirotilja bogatun, uticjan može nekažnjeno da baca petarde, prolazi na crveno, štipka nepoznate žene za dupe...

opravio

Posted
28 minutes ago, Zaboravan said:

Negde sam pročitao da jedan od momaka™ bio u ćeliji s kaznom od 10 dana.Valjda nije imao LK a ni pare da plati kaznu. 

Znači nije baš neko ko ima leđa...

Da imaju ledja ne bi mediji izvestavali o ovome.

• +1 6
Posted
6 minutes ago, Shan Jan said:

Da imaju ledja ne bi mediji izvestavali o ovome.

To jedan od zlikovaca...

Pitanje je što su dopustili iživljavanje, obično gledaju da soba bude mirna, da se problemi reše razdvajanjem zatvorenika i sl. Ako dođe do incidenta ili ovako nečega gore skidaju odgovornost sa sebe i sve se prebacuje na počinioca, bez zataškavanja. 

Možda preterujem ali mislim da se zataškavalo zbog nečeg još... 

Posted

Dakle..mnostvo tempiranih bombi se vozika svuda oko nas. 

Pa doooooobro..

• +1 1
Posted

nema  veceg uzivanja nego kad se osamdesetcetvorka sa gusenicom prelomi na gusenici pa surfujes na onom polomljenom delu, ko nije surfao na gusenici nije musko

• +1 1
  • Haha 6