Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Uh, jebote. Meni je ta varijanta da ju je slučajno udario kolima, pa je onda ubio u strahu da se ne sazna, zvučala neverovatno u startu, ali sad više i ne toliko. Bio je pijan, a očigledno je i inače pomalo neuravnotežen, ko zna kako mu je to u tom trenutku izgledalo.

meni najlogicnija, samo mi neprijatno da o tome pricam i da nagadjam.

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

To je jedan nivo stvari, i naravno, kranje uzasan, posebno u sirem kontekstu. Ali ono sto je on u stvari uradio je da je i vladu (politicki) upleo u konkretno delo i visinu kazne. 

Ovde si, siguran sam  :) , hteo da kazes nesto drugo: da je vlada sebe uplela...

Krajnje trapavo, ciketanski, neodgovorno, amaterski, nepotrebno, jer bi se, da je sav posao bio prepusten takozvanoj struci i da je takozvana struka kao minimum strucnosti pravilno i kako je u ovakvim situacijama jedino moguce informisala, sve bi doslo na svoje mesto veoma brzo i bez nuspojava koje se upravo desavaju. ..

Ukljucujuci i pokusaj plasiranja, opet, idiotske price o pracenju mobilnih telefona onako dzumle, kao vrhunskog tehnoloskog poduhvata, umesto onog sto tako nesto zapravo jeste: krsenje svih mogucih zakona i davanje na znanja - u ovom slucaju nenamerno - gradjanstvu da niko nije siguran niti zakonom zasticen.

Posted

"pijan ubio kolima, uspaničio se pa je zadavio i onda zakopao" na šta sada ubistvo liči.

Jedno bi bilo da je tu gde je udario i zadavio. Drugo je kada je uvukao u kola, pa posle zadavi. Treće je kada uradi sve to i onda je skine, odveze na udaljenu lokaciju i zatrpa. A sasvim četvrto kada posle svega toga sutra, trezan, ne ode da se prijavi.

@namenski: a možda su samo tragovi nekog kočenja, komadić farbe i provera kamera na nekom okolnom objektu pomogli a priča oko telefona je onako, za medije, a i kao način da se malo zamisle potencijalni, strah od kazne je jedan vid prevencije, zar ne, što kazna izgleda bliže i izglednije to je valjda i taj strah veći. A čak i prate telefone, stalno, a ne samo po potrebi, čega se plašiš :fantom:

Posted (edited)

Ergo: ova vlada je sastavljena od intelektualnih i moralnih kepeca koji su u stanju da zaseru i stvari koje se zasrati ne daju.

Surprised, anyone?

Edited by burekdzija
Posted (edited)

Iz novina sam ukapirao da je baš nju hteo da ubije. Prvo ju je "podkačio" kolima a posle ju je dokusurio.

Nije je "slučajno" zgazio, pa onda samo hteo to da "prikrije".

Edited by eye of the beholder
Posted

Jer, sada kada se sagledavaju činjenice hladne glave ubica je i dalje ubica, ali je ipak malo manje monstrum od "sračunato pratio, udario autom, silovao, zadavio, zakopao, mirno sekao meso u mesari, ne kaje se" što je Slina rekao i "pijan ubio kolima, uspaničio se pa je zadavio i onda zakopao" na šta sada ubistvo liči.

Bez želje da nagađam šta se stvarno desilo, ne vidim razliku u nivou monstruoznosti ova dva scenarija. Drugi mi je možda i jeziviji.

Posted

Uh, jebote. Meni je ta varijanta da ju je slučajno udario kolima, pa je onda ubio u strahu da se ne sazna, zvučala neverovatno u startu, ali sad više i ne toliko. Bio je pijan, a očigledno je i inače pomalo neuravnotežen, ko zna kako mu je to u tom trenutku izgledalo.

Bojim se da je instruisan da mu je najbolje da se vadi na pijanstvo

Posted

Sa nalogom policija moze sve podatke da dobije od operatera, a imaju i svoj direktan pristup.

Sve ovo je vec pominjano u medijima, broj nelegalnih upita u baze operatera i sl.

Posted

Iz novina sam ukapirao da je baš nju hteo da ubije. Prvo ju je "podkačio" kolima a posle ju je dokusurio.

Nije je "slučajno" zgazio, pa onda samo hteo to da "prikrije".

Daj, koji manijakalni ubica lovi određenu žrtvu kolima u mraku, i još nagađa da će izaći iz kuće da vrati duks nekome?

Ovo što Syme i Kojot kažu meni najviše ima smisla; pijana stoka je udarila kolima, a onda iz straha dokrajčila i zakopala. Naravno, to ništa ne menja kvalifikaciju zločina.

Posted

Ako su ga uhavatili preko mobilnog telefona, onda ovo nije nikakav uspeh srpske policije, nego dokaz njene potpune nesposobnosti. Uopste nije bilo potrebno da se kontrolisu podaci za celo mesto, za ceo dan. Mogli su da provere samo telefone osoba koje su bile na mestu otmice (imali su ga po nadjenoj patici) u vreme kada se otmica odigrala (mogli su da ga veoma precizno procene).

Ne znam kako je kod nas zakonski regulisana upotreba metapodataka iz mobilne telefonije. Moguce je da policija moze da ih koristi u istrazi i bez sudskog naloga. Ono, ako BIA moze da ti upadne u stan, pretrese ga i postavi u njemu sta hoce samo na osnovu naloga direktora agencije, tesko da je za proveru podataka sa baznih stanica potrebno nesto vise, a i da je potrebno, za ovo bi im svaki sudija dao ovlascenje.

Tu je i ministrova izjava da su ukljucili odljenje za visokotehnoloski kriminal tek pre par dana?!

Posted

meni je sve u vezi ovoga što se dogodilo toliko užasno, nevezano koja varijanta je istinita

reči nemam

razumem one koji reaguju u startu osvetnički, to je valjda nekako ljudski

ali razum bi trebalo da prevlada, sve po zakonu, nema tu dileme, valjda (kada već nismo) barem pretendujemo na civilizovano društvo

Posted

Jedno bi bilo da je tu gde je udario i zadavio. Drugo je kada je uvukao u kola, pa posle zadavi. Treće je kada uradi sve to i onda je skine, odveze na udaljenu lokaciju i zatrpa. A sasvim četvrto kada posle svega toga sutra, trezan, ne ode da se prijavi.

@namenski: a možda su samo tragovi nekog kočenja, komadić farbe i provera kamera na nekom okolnom objektu pomogli a priča oko telefona je onako, za medije, a i kao način da se malo zamisle potencijalni, strah od kazne je jedan vid prevencije, zar ne, što kazna izgleda bliže i izglednije to je valjda i taj strah veći. A čak i prate telefone, stalno, a ne samo po potrebi, čega se plašiš :fantom:

Ne plasim se, bar ne previse  :fantom:

A verujem da je prica o telefonima isplivala onako usputno, kao podrska prici o sofisticiranim i sposobnim momcima koji, eto, i to znaju; niko od zanata ne bi na taj nacin poslao cak ni poruku koju pominjes.

Ovako je neko dodatno zasrao unoseci i telefone u pricu.

Posted

Da, ali me ne znamo koji se scenario u stvari odigrao. Once again, zahvaljujući idiotskoj konferenciji za štampu Neše Sline.

Sve su ovo nagađanja, a kada postoji prostor za nagađanja onda "mašta može svašta".

@CPP: razlika je predumišljaju. Naravno, oba su monstruozna.

Posted (edited)

Ako su ga uhavatili preko mobilnog telefona, onda ovo nije nikakav uspeh srpske policije, nego dokaz njene potpune nesposobnosti. Uopste nije bilo potrebno da se kontrolisu podaci za celo mesto, za ceo dan. Mogli su da provere samo telefone osoba koje su bile na mestu otmice (imali su ga po nadjenoj patici) u vreme kada se otmica odigrala (mogli su da ga veoma precizno procene).

Ne znam kako je kod nas zakonski regulisana upotreba metapodataka iz mobilne telefonije. Moguce je da policija moze da ih koristi u istrazi i bez sudskog naloga. Ono, ako BIA moze da ti upadne u stan, pretrese ga i postavi u njemu sta hoce samo na osnovu naloga direktora agencije, tesko da je za proveru podataka sa baznih stanica potrebno nesto vise, a i da je potrebno, za ovo bi im svaki sudija dao ovlascenje.

Tu je i ministrova izjava da su ukljucili odljenje za visokotehnoloski kriminal tek pre par dana?!

odeljenje za it i vt kriminal ni ne mora da bude ukljuceno za podatke o telefonima, to se trazi od operatera, a on pripremi i dostavi sve crno na belo. te podatke moze da trazi i odeljenje koje se bavi obicnim kradjama, kad ti npr ukradu telefon pa prijavis. 

Edited by Aće
Posted

Mislim da ni mi, a pogotovo ne mediji ne bi trebalo da pre zvanicne verzije nagadjamo o tome sta se tacno dogodilo.