Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

To bese jedna prominentna forumasica s onog foruma? Ako nisam nesto prespojila

• +1 1
  • Replies 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

958

• radisa

808

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
19 minutes ago, Leia said:

To bese jedna prominentna forumasica s onog foruma? Ako nisam nesto prespojila

Nisi prespojila :sleep:

• +1 1
Posted

Uf, moze da se napravi srednja skola po sistemu za svakog ponesto. 'Samo' treba posteno napraviti strategije, programe itd. Inflacija diploma jeste nesto sto postoji, ali najbolji lek za to je da u skole pripustimo samo top1% po sistemu nema coveka nema problema. Treba da se ide u (smislene) skole. Ne znam sta bih vise o tome.

Posted

ja sam uglavnom protiv škola koje imaju svrhu da obuče ljude da rade neki posao

• +1 1
Posted

Ja sam protiv i škole i autoriteta!

Najbolje se uči na svojim greškama i kao autodidakta!

• Wub 1
Posted

na prvu loptiu sam protiv obaveznosti shkolovanja, radije da svi (obavezno) imaju pristup obrazovanju, nakon shto su pravilno informisani shta sve postoji i shta im je dostupno. i tako nekoliko puta u zivotu, sve do kraja zivota.

ostalo moram da mislim, to jeste malo o limitima lichnog razvoja, ali nije bash jednosmernim poljem preci...

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

• +1 2
Posted

ako znaju/razumeju zašto im je obrazovanje potrebno, onda im i nije potrebno

Posted

Ne znam koliko još zemalja uopšte ima 8 godina osnovne, u većini je valjda 6 godina pa su naredne dve/tri već srednja škola. Da 12 godina bude obavezno je suludo

Posted
39 minutes ago, gospa buba said:

na prvu loptiu sam protiv obaveznosti shkolovanja, radije da svi (obavezno) imaju pristup obrazovanju, nakon shto su pravilno informisani shta sve postoji i shta im je dostupno. i tako nekoliko puta u zivotu, sve do kraja zivota.

ostalo moram da mislim, to jeste malo o limitima lichnog razvoja, ali nije bash jednosmernim poljem preci...

Srednja je 14-15 do 18-19. Vecina dece iz iole Ok porodica svakako vec ide u srednju, makar koju. Onaj ko ne ide je onaj ko bi potencijalno najvise profitirao od dodatnog pristupa obrazovanju i generalno izmestanju iz cega god da mu se dan inace sastoji.

6 minutes ago, Braća Strugacki said:

ako znaju/razumeju zašto im je obrazovanje potrebno, onda im i nije potrebno

huh? Koliko ljudi po tvojoj definiciji razume zasto im je obrazovanje potreebno, onako odokativno?

Posted

Vrlo nezgodno pitanje. Sta znaci da je srednja obavezna? Ako neko krene da ponavlja, jel znaci da moraju da ga puste da zavrsi ili ce vecito ostati u srednjoj?

Druga stvar, kako ce se to odraziti na kvalitet srednjih skoli? Ako se donji kriterijum odredjuje prema najlosijima, onda ce dvojka da vredi jos manje. Sa druge strane imaces odelenja sa decom koja nisu zainteresovana da budu tu (mnoga nisu ni sada ali verujem da bi ovo postalo jos gore). 

U teoriji zvuci super ideja da se svakom obezbedi bar srednje obrazovanje ali ne znam na sta bi to licili u praksi. A nije da ne postoji danas poslova za koje se ne trazi nikakva kvalifikacija. 

• +1 5
Posted
9 minutes ago, Mel said:

huh? Koliko ljudi po tvojoj definiciji razume zasto im je obrazovanje potreebno, onako odokativno?

Skoro niko, koliko je meni poznato.

• +1 1
Posted
10 minutes ago, Shan Jan said:

Vrlo nezgodno pitanje. Sta znaci da je srednja obavezna? Ako neko krene da ponavlja, jel znaci da moraju da ga puste da zavrsi ili ce vecito ostati u srednjoj?

Ispoklanjaće mu ocene samo da ga više ne gledaju

• +1 4
Posted

Jesmo li stigli do nivoa da imamo pola razreda za vukovce? :fantom:

Posted
5 minutes ago, Friend said:

Jesmo li stigli do nivoa da imamo pola razreda za vukovce? :fantom:

U osnovnoj je to sratmota, ako nije bar pola... :fantom: