Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

čisti feudalizam, Radoš mu dođe kao neki daimjo

• +1 1
  • Replies 41.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

959

• radisa

812

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ček, on je i u 78.godini bio generalni direktor fabrike  u Lučanima? :ohmy:

Posted
Just now, Filozof manijak said:

Ček, on je i u 78.godini bio generalni direktor fabrike  u Lučanima? :ohmy:

Bio bi i u 108. 

Talenat ne valja saplitati.

Cuo sam za slicne primere i preko..ali to su ljudi koji su sami dizali svoje fabrike.

• +1 1
Posted (edited)
14 hours ago, LaLinea said:

Ozbiljan poremećaj u sagledavanju stvari imaju ljudi, ne znam kako se to leči.

Obrazovanjem, između ostalog, a preduslov za obrazovanje je rešeno pitanje baze Maslovljeve piramide, kontinuirano siromaštvo i strah od gladi i strah uopšte i život u nepravdi pojedu sve i zaprlože sve što mogu i to se maligno provlači kroz vreme i prostor i dovede do horora. 

E: Ne mislim samo na formalno školovanje, ofc. 

Edited by Taihoskopija
  • +1 8
Posted

Related, nasao na redditu:

Drugosrbijanac je dvostruki termin, u smislu da ga pripadnici i svi ostali shvataju drugačije.

Originalno su se krajem 80-ih necentralizovane grupe građanskih liberala, koje su nastale iz civilizacijske potrebe dostojanstvenih ljudskih bića da se suprotstave nacionalističkoj politici koja je svog viteza našla u Slobodanu Miloševiću, okupile oko društvenog diskursa koji je uključivao, između ostalog, ideje kao sto su demokratija, vladavina prava, nacionalna i verska tolerancija, okretanje zapadnoj sferi uticaja itd.

Time prvi put nastaje društvena grupacija ljudi koji pripadaju 21. veku i, shodno tome traže promene u tom smeru, ali još bitnije, postaju nova ideološka struktura u zajednici (do tad postoje tada (i sada) dominantni nacionalisti i, istorijski nakratko, komunisti/socijalisti/jugosloveni koji su u 20. veku doživeli ekspresan uspon i isti takav pad).

Nacionalisti, koji se 80-ih vraćaju na srpski tron (na kome su realno uvek i bili sa izuzetkom perioda 45-68/74/80 kako vam je draže) ispravno prepoznaju da im jedinu pravu pretnju da prate put Pašića (pljačke, iskorišćavanje, mitomanija i generalno samo njima isplativ haos i divljaštvo) predstavlja ta grupa građanskih liberala.

Crveno crna koalicija, da bi mogla da objavi rat svima, prvo mora da “očisti” Srbiju. E sad, pošto ne možeš da pobiješ 70% pametnih i uglednih intelektualaca onda bar možeš da ih satanizuješ, posebno u zemlji u kojoj je većina stanovnika nacionalistički orijentisano.

Tokom 90-ih, jugosloveni nestaju, nacionalisti preuzimaju apsolutnu vlast, a “drugosrbijanci” bivaju marginalizovani (u najboljem slučaju) ponižavani u medijima, ugrožavani ili eliminisani.

U tom odnosu snaga nacionalisti i dalje doživljavaju poraz za porazom (surprise surprise), pa im je trebao izgovor za te poraze. Pa koga ćemo? Ko je taj ko priča protiv Srbije? Ko je taj ko kaže da smo mi krivi (Mi je stari promotivni trik gde je narod=država=vlast, obrati pažnju na to)?

Drugosrbijanci.

Nema veze što nemaju vlast, poverovaće narod, dovoljno je što nisu mitomani.

Nema veze što su za srpsku nacionalnu ideju uradili više od svih borbom protiv Miloševića i Mladića koji su uništili srpski nacionalizam za narednih 150 godina, RTS i štampa će obrnuti sve.

I eto izdajnika bez izdaje. Bez dana vlasti postadoše krivi za sve, a stvarni krivci koji drže izvršnu i svaku drugu vlast su se (sa)krili iza grba/himne/zastave/crkve/Kosova i promotivnog Mi, jer nikad nismo krivi Mi, to ne može biti.

Čak ni u periodu 2000-2008 na vlasti nisu drugosrbijanci. DOS je većinski nacionalistički (thanks Vojslav) i Đinđić je manjina u sopstvenoj koaliciji, a radikali najjaca pojedinačna stranka u državi. Glasao je naš narod.

Drugosrbijanski ili nacionalistički?

Nakon Đinđićevog streljanja (drugosrbijanci ili nacionalisti?) SPS se vraća na scenu, a radikali ostaju najjača pojedinačna stranka. Glasao naš narod.

2012. se uniformisani radikali vraćaju na vlast sa SPS-om. Glasao naš narod.

Od tad Srbija postaje autoritarno feudalna teritorija pod SNS/SPS vlašću.

Jesu to drugosrbijanci ili nacionalisti?

I onda se neki klinac na raspustu uhvati tastature i krene da mrmlja o “drugosrbijancima izdajnicima” i “meni i jedni i drugi isti”.

I šta ja da mu kažem? Kako da mu objasnim u par postova i borim se protiv diskursa koji nacionalne frekvencije i mediji grade celu deceniju, a samo nadograđuju nacionalističku ideju doslovno staru koliko i ideja o novovekovnoj srpskoj državi?

Pa da probam ovako.

Jedni su na vlasti oduvek, drugi nisu bili nikada, ide nam užasno, i mi krivimo ove druge.

• +1 4
  • Haha 1
  • Hvala 3
Posted

pa kad gura nos gde mu nije mesto, a sve protiv izborne volje naroda

• +1 1
Posted
19 hours ago, LaLinea said:

Ozbiljan poremećaj u sagledavanju stvari imaju ljudi, ne znam kako se to leči.

Eventualno reinkarnacijom i da se ne zapatiš opet oko Balkana. 

Posted
21 hours ago, LaLinea said:

Čujem juče da čovek koji radi u toj fabrici tvrdi da je to bio dobar čovek, davao im 13-u platu, kao i poklone za božić i uskrs. 

Pitam ko je taj novac zaradio, oni koji rade u proizvodnji ili taj direktor, da li je on to davao iz svog džepa, pa je bio dobrotvor.
Odgovor je da je on mogao sve to da uzme za sebe, ali nije, nagradjivao je radnike.

Kao u onom vicu o Lenjinu, kad komentarišu kako je pažljiv prema deci kojoj je rekao da ne prave buku ispod njegovog prozora, a mogao ih je sve pobiti. Alan Ford uživo

• +1 2
Posted

Nista se ne raspetljava oko onog zapaljenog kombija posle derbija ? 

Posted

Derbi? Kad je bio derbi? 

Posted

Ako ste naleteli negde na vest o pobijenoj deci u ruskom vrtiću, ne čitajte komentare. Nigde. 

• Tužno 1