SNARC Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 48 minutes ago, JozoMujica said: Ne kapiram zasto pale gume, kakve to veze ima sa Bozicem? Neki austrougarski obicaj koji se zadrzao? Kod mojih je obicaj da se za Badnji dan pali vatra ispred kuce..posluze se kobaje, frisko ispecene lepinjice i sluzi kuvana rakija..sto je domacin bolji i jaci, jaca je vatra i posluzenje. Poslednji stadijum dokazivanja bilo je bacanje traktorske gume u vatru..jerbo jace dimi i gori.
renne Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 Quote Žena koju su sinoć u Ulici Marka Kulića izujedali psi je na intenzivnoj nezi u pančevačkoj bolnici. Kako je rečeno iz Opšte bolnice Pančevo, ona je operisana, amputirana joj je ruka, a više ujeda ima po celom telu, naročito po nozi i drugoj ruci, prenosi pančevački portal 013info. Sinoć oko 20.00 sati u Ulici Marka Kulića su dva vlasnička psa su teže povredila ženu koja je šetala ulicom. 6
JozoMujica Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 15 minutes ago, SNARC said: Kod mojih je obicaj da se za Badnji dan pali vatra ispred kuce..posluze se kobaje, frisko ispecene lepinjice i sluzi kuvana rakija..sto je domacin bolji i jaci, jaca je vatra i posluzenje. Poslednji stadijum dokazivanja bilo je bacanje traktorske gume u vatru..jerbo jace dimi i gori. Kobaje na Badnje vece? Ne, ozbiljno me zanima koji je trip sa gumama? U Sumadiji se vazda lozilo ispred kafana, ali drvo, da se skuva rakija. Meni je paljenje guma vise trip za neke demonstracije i borbu, nego za praznovanje... smrdi.
radisa Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 26 minutes ago, JozoMujica said: Kobaje na Badnje vece? Ne, ozbiljno me zanima koji je trip sa gumama? U Sumadiji se vazda lozilo ispred kafana, ali drvo, da se skuva rakija. Meni je paljenje guma vise trip za neke demonstracije i borbu, nego za praznovanje... smrdi. To je isti trip, istih ljudi koji su godinama ispaljivali metalnu burad u vazduh, sve dok nisu jednim sjebali dalekovod i pola NS ostavili bez struje... Nema to veze sa nekim davnimobičajima, uvezeno je ili izmišljeno i vremenom se u rubnim delovima grda odomaćilo...
levi Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 drevni običaj star koliko i Republika Srpska iz koje potiče 2
namenski Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 1 minute ago, levi said: drevni običaj star koliko i Republika Srpska iz koje potiče Gresis: car Lazar je, uoci bitke na Kosovu, dokazano naredio da se spale sve gume na vozilima srpske vojske, kao simbol da nema nazad ako se ne pobedi... Srpska varijanta onog Kortezovog spaljivanja brodova po iskrcavanju u Mexico... Cudi me da to ne znas...
Hamlet Strašni Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 5 minutes ago, levi said: drevni običaj star koliko i Republika Srpska iz koje potiče Osim uobičajenog šovinizma, nisi čuo za npr. prangiju? 2
levi Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 u prangiju idu zapaljene gume? dobro brt u redu je ne znam šta imaš protiv Republike Srpske zašto im ne priznaješ autentičnost ovog kulturnog dobra 3
gospa buba Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 ja sam chula ali ne znam shta je sent from novi mnogo jak bubamoto.
Delija67 Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 Meni se svidja proslava Bozica u Dzeksonu u Kaliforniji i jednom cu morati da odem tamo da prisustvujem 1 1
3opge Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 18 minutes ago, nisam ja said: kod radiše u dvorištu. jebote sta je ovo? ova lomaca ce se videti i s Marsa.
Filozof manijak Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 Jbt, ovo k'o pogrebna lomača za paganske kraljeve. Budibogsnama :prekrst:
copkillah Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 4 hours ago, renne said: pa kad su zabranili buriće
Recommended Posts