January 30, 20214 yr nije bas tako. a naci odgovarajuci gif, pa ubaciti sliku, blokirati nekog,..? ima tu mesa za obradu
January 30, 20214 yr 4 minutes ago, Hamlet Strašni said: Pa to ne znaju. hau jes no... da vidis ove moje naprednjake kako pletu i vezu po fejsu
January 30, 20214 yr Pa dobro, može i jedan to da isklikće za (vas) iljaduInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
January 31, 20214 yr On 29.1.2021. at 9:54, djordje geprat said: jeste. u roditeljskim glavama i porodičnim uslovima. mislim da je deo uspešnog roditeljskog vaspitanja i to da deca steknu koji stepen više u školovanju od roditelja. sve do plafona. u moje, bubino i dudino vreme bilo je moguće, ako se htelo. pa i sada,mada se više ide na megatrend ™ obrazovanje. Zašto bi to bilo važno samo po sebi?
January 31, 20214 yr zato što roditelji znaju da je obrazovanje ključ, što kaže dositej obradović knjige braćo, a ne zvona i praporci a paralelno sa njim ide ono, što se kaže, kućno vaspitanje
January 31, 20214 yr Ne znam, ja sam lagano prihvatio ovde najrašireniji stav - važno je da radi ono što voli. Pa ako je to da bude auto mehaničar, šta ima loše u tome?
January 31, 20214 yr 6 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: zato što roditelji znaju da je obrazovanje ključ, što kaže dositej obradović knjige braćo, a ne zvona i praporci Ključ za šta? Zavisi šta se misli pod obrazovanjem. Obrazovanje kao karijerni put, obrazovanje kao prestiž u familiji i društvu (diploma radi diplome), obrazovanje kao korist za pojedinca. Za obrazovanje u širem smislu, formalno obrazovanje nije potrebno, naročito ne danas. Niti je viši stepen školovanja garant bolje karijere i više $$$. Inače ne bi postojali ljudi sa doktoratima koji voze za Uber.
January 31, 20214 yr sigurno je ugodnije biti građevinski ing nego mešati malter na baušteli ili biti saobraćanji ing, nego visiti 8 sati u kanalu i biti masan od mašinskog ulja ceo radni vek sigurno niko neće reći svom detetu budi sinetm daktilograf jer te to veseli, a zna da i dete i porodica imaju potencijal(materijalni i intelektualni) da bude npr pravnik ovde pričamo o sedamdesetim, osamdesetim tada doktori nauka u uberu nisu bili ni u nagoveštaju
January 31, 20214 yr 25 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: ovde pričamo o sedamdesetim, osamdesetim ok, nisam tako shvatio nego ovo daktilograf/pravnik, inženjer/automehaničar - ja to sasvim drugačije kapiram. ćerka mojih prijatelja jedino što je želela je ta što pre počne da živi sama i da prestane da se školuje. završilo dete srednju, zaposlila se u supermarketu kao prodavačica. srećna ona, srećni roditelji. znam i dva momka, rođena braća. jedan je profesor nemačkog i filozofije, drugi autolakirer. ovaj drugi je i bogatiji i srećniji svojim poslom. da ga čuješ samo kako je u stanju satima da priča o vrstama farbe, sa kojim zanosom i uživanjem... onaj prvi je posle 5-6 godina počeo da mrzi decu i sad je u sranju. kapira da će sjebati svoje mentalno zdravlje ako ostane na tom poslu, a nema ideju šta sad. Edited January 31, 20214 yr by aram
January 31, 20214 yr 1 hour ago, eumeswil said: Zašto bi to bilo važno samo po sebi? cela rečenica čiji si deo zamastio glasi ovako. naglasak je na ovome.. Quote mislim da je deo uspešnog roditeljskog vaspitanja i to da deca steknu koji stepen više u školovanju od roditelja. sve do plafona. 44 minutes ago, eumeswil said: Ključ za šta? Zavisi šta se misli pod obrazovanjem. Obrazovanje kao karijerni put, obrazovanje kao prestiž u familiji i društvu (diploma radi diplome), obrazovanje kao korist za pojedinca. Za obrazovanje u širem smislu, formalno obrazovanje nije potrebno, naročito ne danas. Niti je viši stepen školovanja garant bolje karijere i više $$$. Inače ne bi postojali ljudi sa doktoratima koji voze za Uber. sada videh ovo. OK, postoje i oni koji sa 6 godina počnu da navlače kopačke ili se uhvate za reket p onda jednog dana čuješ "kako ja sa 6 razreda osnovne škole mogu da smislim utaju poreza" (kristijano). ovo dvoje što sam zamastio jeste obrazovanje. dalje, ne bih.
January 31, 20214 yr jel bi ti rekao junioru ok menjaj ulje ceo život i visi u kanalu 8 sati dnevno, ili bih učinio sve što je u tvojoj moći da ga ubediš da je za njega bolje da izuči neke škole i radi gospodskitm posao? u stvari, ne moraš da odgovoriš znam odgovor
January 31, 20214 yr 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said: jel bi ti rekao junioru ok menjaj ulje ceo život i visi u kanalu 8 sati dnevno, ili bih učinio sve što je u tvojoj moći da ga ubediš da je za njega bolje da izuči neke škole i radi gospodskitm posao? u stvari, ne moraš da odgovoriš znam odgovor ako pitaš mene, biće da ipak ne znaš
January 31, 20214 yr 32 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: ovde pričamo o sedamdesetim, osamdesetim tada doktori nauka u uberu nisu bili ni u nagoveštaju mislim da bi tako trebalo da bude i danas. i da ono sa čim sam počeo bude i deo današnjeg vaspitanja
January 31, 20214 yr 8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: jel bi ti rekao junioru ok menjaj ulje ceo život i visi u kanalu 8 sati dnevno, ili bih učinio sve što je u tvojoj moći da ga ubediš da je za njega bolje da izuči neke škole i radi gospodskitm posao? u stvari, ne moraš da odgovoriš znam odgovor Ja cu nepozvan da se ubacim u razgovor. Rekao bih mu "Ajde molim te probaj da dovedes svoje obrazovanje do sto viseg stepena a posle ako hoces i ako to zelis, menjaj ulja i filtere..jer da menjas ulja i filtere mozes i sa faxom ako te to cini srecnim..ali da radis bez obrazovanja nesto sto zahteva manje fizickog napora i cistiju radnu sredinu , to teze ide."