Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

nije bas tako. a naci odgovarajuci gif, pa ubaciti sliku, blokirati nekog,..? ima tu mesa za obradu

• Replies 41k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

954

• radisa

804

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pa to ne znaju. 

Posted
4 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Pa to ne znaju. 

hau jes no... da vidis ove moje naprednjake kako pletu i vezu po fejsu

Posted

Pa dobro, može i jedan to da isklikće za (vas) iljadu

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
On 29.1.2021. at 9:54, djordje geprat said:

jeste. u roditeljskim glavama i porodičnim uslovima. mislim da je deo uspešnog roditeljskog vaspitanja i to da deca steknu koji stepen više u školovanju od roditelja. sve do plafona. u moje, bubino i dudino vreme bilo je moguće, ako se htelo. pa i sada,mada se više ide na megatrend ™ obrazovanje.

Zašto bi to bilo važno samo po sebi?

• +1 2
Posted

zato što roditelji znaju da je obrazovanje ključ, što kaže dositej obradović knjige braćo, a ne zvona i praporci

a paralelno sa njim ide ono, što se kaže, kućno vaspitanje

• +1 1
Posted

Ne znam, ja sam lagano prihvatio ovde najrašireniji stav - važno je da radi ono što voli. Pa ako je to da bude auto mehaničar, šta ima loše u tome?

• +1 2
Posted
6 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

zato što roditelji znaju da je obrazovanje ključ, što kaže dositej obradović knjige braćo, a ne zvona i praporci

Ključ za šta? Zavisi šta se misli pod obrazovanjem. Obrazovanje kao karijerni put, obrazovanje kao prestiž u familiji i društvu (diploma radi diplome), obrazovanje kao korist za pojedinca. Za obrazovanje u širem smislu, formalno obrazovanje nije potrebno, naročito ne danas. Niti je viši stepen školovanja garant bolje karijere i više $$$. Inače ne bi postojali ljudi sa doktoratima koji voze za Uber.

• +1 1
Posted

sigurno je ugodnije biti građevinski ing nego mešati malter na baušteli

ili biti saobraćanji ing, nego visiti 8 sati u kanalu i biti masan od mašinskog ulja ceo radni vek

sigurno niko neće reći svom detetu budi sinetm daktilograf jer te to veseli, a zna da i dete i porodica imaju potencijal(materijalni i intelektualni) da bude npr pravnik

ovde pričamo o sedamdesetim, osamdesetim tada doktori nauka u uberu nisu bili ni u nagoveštaju

• +1 2
Posted (edited)
25 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ovde pričamo o sedamdesetim, osamdesetim

ok, nisam tako shvatio

nego ovo daktilograf/pravnik, inženjer/automehaničar - ja to sasvim drugačije kapiram. ćerka mojih prijatelja jedino što  je želela je ta što pre počne da živi sama i da prestane da se školuje. završilo dete srednju, zaposlila se u supermarketu kao prodavačica. srećna ona, srećni roditelji. znam i dva momka, rođena braća. jedan je profesor nemačkog i filozofije, drugi autolakirer. ovaj drugi je i bogatiji i srećniji svojim poslom. da ga čuješ samo kako je u stanju satima da priča o vrstama farbe, sa kojim zanosom i uživanjem... onaj prvi je posle 5-6 godina počeo da mrzi decu i sad je u sranju. kapira da će sjebati svoje mentalno zdravlje ako ostane na tom poslu, a nema ideju šta sad.

Edited by aram
Posted
1 hour ago, eumeswil said:

Zašto bi to bilo važno samo po sebi?

cela rečenica čiji si deo zamastio glasi ovako. naglasak je na ovome..

mislim da je deo uspešnog roditeljskog vaspitanja i to da deca steknu koji stepen više u školovanju od roditelja. sve do plafona. 

44 minutes ago, eumeswil said:

Ključ za šta? Zavisi šta se misli pod obrazovanjem. Obrazovanje kao karijerni put, obrazovanje kao prestiž u familiji i društvu (diploma radi diplome), obrazovanje kao korist za pojedinca. Za obrazovanje u širem smislu, formalno obrazovanje nije potrebno, naročito ne danas. Niti je viši stepen školovanja garant bolje karijere i više $$$. Inače ne bi postojali ljudi sa doktoratima koji voze za Uber.

sada videh ovo. OK, postoje i oni koji sa 6 godina počnu da navlače kopačke ili se uhvate za reket p onda jednog dana čuješ  "kako ja sa 6 razreda osnovne škole mogu da smislim utaju poreza" (kristijano). ovo dvoje što sam zamastio jeste obrazovanje. 

dalje, ne bih.

Posted

jel bi ti rekao junioru ok menjaj ulje ceo život i visi u kanalu 8 sati dnevno, ili bih učinio sve što je u tvojoj moći da ga ubediš da je za njega bolje da izuči neke škole i radi gospodskitm  posao?

u stvari, ne moraš da odgovoriš

znam odgovor

Posted
1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:

jel bi ti rekao junioru ok menjaj ulje ceo život i visi u kanalu 8 sati dnevno, ili bih učinio sve što je u tvojoj moći da ga ubediš da je za njega bolje da izuči neke škole i radi gospodskitm  posao?

znam odgovor

ako pitaš mene, biće da ipak ne znaš :D

• +1 1
Posted
32 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ovde pričamo o sedamdesetim, osamdesetim tada doktori nauka u uberu nisu bili ni u nagoveštaju

mislim da bi tako trebalo da bude i danas. i da ono sa čim sam počeo bude i deo današnjeg vaspitanja

• +1 1
Posted
8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

znam odgovor

Ja cu nepozvan da se ubacim u razgovor.

Rekao bih mu "Ajde molim te probaj da dovedes svoje obrazovanje do sto viseg stepena a posle ako hoces i ako to zelis, menjaj ulja i filtere..jer da menjas ulja i filtere mozes i sa faxom ako te to cini srecnim..ali da radis bez obrazovanja nesto sto zahteva manje fizickog napora i cistiju radnu sredinu , to teze ide."

• +1 5
  • Hvala 1