Ros Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 nije bas tako. a naci odgovarajuci gif, pa ubaciti sliku, blokirati nekog,..? ima tu mesa za obradu
Ros Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 4 minutes ago, Hamlet Strašni said: Pa to ne znaju. hau jes no... da vidis ove moje naprednjake kako pletu i vezu po fejsu
mlatko Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Pa dobro, može i jedan to da isklikće za (vas) iljaduInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
eumeswil Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 On 29.1.2021. at 9:54, djordje geprat said: jeste. u roditeljskim glavama i porodičnim uslovima. mislim da je deo uspešnog roditeljskog vaspitanja i to da deca steknu koji stepen više u školovanju od roditelja. sve do plafona. u moje, bubino i dudino vreme bilo je moguće, ako se htelo. pa i sada,mada se više ide na megatrend ™ obrazovanje. Zašto bi to bilo važno samo po sebi? 2
kud u maglu Simoviću Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 zato što roditelji znaju da je obrazovanje ključ, što kaže dositej obradović knjige braćo, a ne zvona i praporci a paralelno sa njim ide ono, što se kaže, kućno vaspitanje 1
aram Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 Ne znam, ja sam lagano prihvatio ovde najrašireniji stav - važno je da radi ono što voli. Pa ako je to da bude auto mehaničar, šta ima loše u tome? 2
eumeswil Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 6 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: zato što roditelji znaju da je obrazovanje ključ, što kaže dositej obradović knjige braćo, a ne zvona i praporci Ključ za šta? Zavisi šta se misli pod obrazovanjem. Obrazovanje kao karijerni put, obrazovanje kao prestiž u familiji i društvu (diploma radi diplome), obrazovanje kao korist za pojedinca. Za obrazovanje u širem smislu, formalno obrazovanje nije potrebno, naročito ne danas. Niti je viši stepen školovanja garant bolje karijere i više $$$. Inače ne bi postojali ljudi sa doktoratima koji voze za Uber. 1
kud u maglu Simoviću Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 sigurno je ugodnije biti građevinski ing nego mešati malter na baušteli ili biti saobraćanji ing, nego visiti 8 sati u kanalu i biti masan od mašinskog ulja ceo radni vek sigurno niko neće reći svom detetu budi sinetm daktilograf jer te to veseli, a zna da i dete i porodica imaju potencijal(materijalni i intelektualni) da bude npr pravnik ovde pričamo o sedamdesetim, osamdesetim tada doktori nauka u uberu nisu bili ni u nagoveštaju 2
aram Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 (edited) 25 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: ovde pričamo o sedamdesetim, osamdesetim ok, nisam tako shvatio nego ovo daktilograf/pravnik, inženjer/automehaničar - ja to sasvim drugačije kapiram. ćerka mojih prijatelja jedino što je želela je ta što pre počne da živi sama i da prestane da se školuje. završilo dete srednju, zaposlila se u supermarketu kao prodavačica. srećna ona, srećni roditelji. znam i dva momka, rođena braća. jedan je profesor nemačkog i filozofije, drugi autolakirer. ovaj drugi je i bogatiji i srećniji svojim poslom. da ga čuješ samo kako je u stanju satima da priča o vrstama farbe, sa kojim zanosom i uživanjem... onaj prvi je posle 5-6 godina počeo da mrzi decu i sad je u sranju. kapira da će sjebati svoje mentalno zdravlje ako ostane na tom poslu, a nema ideju šta sad. Edited January 31, 2021 by aram
đorđe geprat Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 1 hour ago, eumeswil said: Zašto bi to bilo važno samo po sebi? cela rečenica čiji si deo zamastio glasi ovako. naglasak je na ovome.. Quote mislim da je deo uspešnog roditeljskog vaspitanja i to da deca steknu koji stepen više u školovanju od roditelja. sve do plafona. 44 minutes ago, eumeswil said: Ključ za šta? Zavisi šta se misli pod obrazovanjem. Obrazovanje kao karijerni put, obrazovanje kao prestiž u familiji i društvu (diploma radi diplome), obrazovanje kao korist za pojedinca. Za obrazovanje u širem smislu, formalno obrazovanje nije potrebno, naročito ne danas. Niti je viši stepen školovanja garant bolje karijere i više $$$. Inače ne bi postojali ljudi sa doktoratima koji voze za Uber. sada videh ovo. OK, postoje i oni koji sa 6 godina počnu da navlače kopačke ili se uhvate za reket p onda jednog dana čuješ "kako ja sa 6 razreda osnovne škole mogu da smislim utaju poreza" (kristijano). ovo dvoje što sam zamastio jeste obrazovanje. dalje, ne bih.
kud u maglu Simoviću Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 jel bi ti rekao junioru ok menjaj ulje ceo život i visi u kanalu 8 sati dnevno, ili bih učinio sve što je u tvojoj moći da ga ubediš da je za njega bolje da izuči neke škole i radi gospodskitm posao? u stvari, ne moraš da odgovoriš znam odgovor
aram Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said: jel bi ti rekao junioru ok menjaj ulje ceo život i visi u kanalu 8 sati dnevno, ili bih učinio sve što je u tvojoj moći da ga ubediš da je za njega bolje da izuči neke škole i radi gospodskitm posao? u stvari, ne moraš da odgovoriš znam odgovor ako pitaš mene, biće da ipak ne znaš 1
đorđe geprat Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 32 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: ovde pričamo o sedamdesetim, osamdesetim tada doktori nauka u uberu nisu bili ni u nagoveštaju mislim da bi tako trebalo da bude i danas. i da ono sa čim sam počeo bude i deo današnjeg vaspitanja 1
SNARC Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: jel bi ti rekao junioru ok menjaj ulje ceo život i visi u kanalu 8 sati dnevno, ili bih učinio sve što je u tvojoj moći da ga ubediš da je za njega bolje da izuči neke škole i radi gospodskitm posao? u stvari, ne moraš da odgovoriš znam odgovor Ja cu nepozvan da se ubacim u razgovor. Rekao bih mu "Ajde molim te probaj da dovedes svoje obrazovanje do sto viseg stepena a posle ako hoces i ako to zelis, menjaj ulja i filtere..jer da menjas ulja i filtere mozes i sa faxom ako te to cini srecnim..ali da radis bez obrazovanja nesto sto zahteva manje fizickog napora i cistiju radnu sredinu , to teze ide." 5 1
Recommended Posts