Ravanelli Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Super. Ženoubistvo je drevan motiv srpskih pesnika
gospa buba Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 (edited) da li ove nove zenske koje ne ustaju u busu i lemaju ridze noktima imaju kontrastihove prepune agresije? da mu*** vadi ochi chupa kolje truje davi gazi motornim vozilom lomi sa kikbox? mislim, jaka je scena, mora da daje neku refleksiju i na tu stranu? *** joj. ali prvenstveno mu. Edited February 20, 2020 by gospa buba
nera Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Ne zaboravimo i ovi: Prijehavsi u Zagreb, zadovoljstva, svega rad na djevojku iz Hrvaca naletio sam tad. Strijele mocne ljubavi pomracile mi um dah usne vrele visnje nagonio na blud. Razmazio sam dragu dao sam joj sve. Kad eno nje na drugome; e tu bijes me obuze. Obezvrijedila mi logiku, oskvrnula mi trud, bez milosti me kurva nasukala na sprud. Rec-dvijee u hladu borova, da kvarni vlaski tip. Razgovarat sa bludnicom i nije neki cin. No ono sto sam nacuo sledilo me svog. Tek izdala me mala draga srcu mom. Izgubio sam glavu - potegao noz. Trg'o ga za kragnu - isjek'o ga skroz. Vodjem slijepim bezumljem, sludio me bol. Tek nije kuja zalud draga srcu mom. Rijesih da se branim, da objasnim svoj grijeh. Darovali mi robiju a nadu ni za tren. Pa iako me proklela, razorila mi dom jos volim malu bestiju dragu srcu mom.
gospa buba Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 dobro to je vec medju njima, nije na meni da sudim
Timothy Leary Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 3 minutes ago, nera said: Ne zaboravimo i ovi: Prijehavsi u Zagreb, zadovoljstva, svega rad na djevojku iz Hrvaca naletio sam tad. Strijele mocne ljubavi pomracile mi um dah usne vrele visnje nagonio na blud. Razmazio sam dragu dao sam joj sve. Kad eno nje na drugome; e tu bijes me obuze. Obezvrijedila mi logiku, oskvrnula mi trud, bez milosti me kurva nasukala na sprud. Rec-dvijee u hladu borova, da kvarni vlaski tip. Razgovarat sa bludnicom i nije neki cin. No ono sto sam nacuo sledilo me svog. Tek izdala me mala draga srcu mom. Izgubio sam glavu - potegao noz. Trg'o ga za kragnu - isjek'o ga skroz. Vodjem slijepim bezumljem, sludio me bol. Tek nije kuja zalud draga srcu mom. Rijesih da se branim, da objasnim svoj grijeh. Darovali mi robiju a nadu ni za tren. Pa iako me proklela, razorila mi dom jos volim malu bestiju dragu srcu mom. Obratiti se gospodinu Zimmermanu When first i came to louisville, some pleasure there to find A damsel there from lexington was pleasing to my mind Her rosy cheeks, her ruby lips, like arrows pierced my breast The name she bore was flora, the lily of the west. (And the name she bore was flora, the lily of the west) I courted lovely flora, some pleasure for to find But she turned unto another man, which sore distressed my mind She robbed me of my liberty, deprived me off my rest Then go, my lovely flora, the lily of the west. (Then go, my lovely flora, the lily of the west) 'Way down in yonder shady grove, a man of high degree Conversing with my flora there, which seemed so strange to me And the answer that she gave to him, it sore did me opress I was betrayed by flora, the lily of the west. (I was betrayed by flora, the lily of the west) I stepped up to my rival, dagger in my hand I seized him by the collar, and boldly made him stand Being mad by desperation, i pierced him through the breast All this for lovely flora, the lily of the west. (All this for lovely flora, the lily of the west) I had to stand my trial, i had to make my plea They placed me in the witness box, and then commenced on me Although she swore my life away, deprived me of my rest Still i love my faithless flora, the lily of the west. (Still i love my faithless flora, the lily of the west)
gospa buba Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 jesu oni nekad u zivotu, bilo ko od njih bash eminentnih velichina, ne nadajuci se pojavi globalne mreze ni u najmrachnijim snovima, pomislili nekad da nekoga citiraju?
arheolog1981 Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 jesu oni nekad u zivotu, bilo ko od njih bash eminentnih velichina, ne nadajuci se pojavi globalne mreze ni u najmrachnijim snovima, pomislili nekad da nekoga citiraju? Jeste, Bregović redovno Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
napadaj Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Čorba u bukletima diskova, kaseta i ploča ima napisano čija je originalna pesma
gospa buba Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 (edited) 4 minutes ago, napadaj said: Čorba u bukletima diskova, kaseta i ploča ima napisano čija je originalna pesma stvarno? jer ja nisam scenu pratila ful detaljno, imala sam neka druga muzichka interesovanja, ali sad kad pod stare dane slusham neki povijesni pank itakoto, ziva se zgranem tim pre shto je vazan deo moje delatnosti pracenje literature i poshteno citiranje Edited February 20, 2020 by gospa buba
radisa Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 16 minutes ago, gospa buba said: jesu oni nekad u zivotu, bilo ko od njih bash eminentnih velichina, ne nadajuci se pojavi globalne mreze ni u najmrachnijim snovima, pomislili nekad da nekoga citiraju? Bregović je obrnuo igricu, on sam od sebe prepiše, pa ne mora ni da citira...
gospa buba Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Just now, radisa said: Bregović je obrnuo igricu, on sam od sebe prepiše, pa ne mora ni da citira... mora se i sebe se citirati
radisa Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 To su mu rekli na sudu... Vadio se da nije znao...
napadaj Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 (edited) 14 minutes ago, gospa buba said: stvarno? jer ja nisam scenu pratila ful detaljno, imala sam neka druga muzichka interesovanja, ali sad kad pod stare dane slusham neki povijesni pank itakoto, ziva se zgranem. tim pre shto je vazan deo moje delatnosti pracenje literature i poshteno citiranje Da, evo npr. vidi se ovde A1 - Američka narodna, A2 - Mark Bernes, B1 - Herman, B5 - Tura Kunte itd I ovde npr 2. Ljubomorko (John Lennon) Čak i na prvim kasetaškim izdanjima albuma iz osamdesetih piše, evo ovde se vidi za 4. pesmu Doduše, mislim da je pogrešan autor označen, tj. da Neil Diamond nema veze s tom muzikom, ali ko zna kakve informacije su stizale u to vreme ovamo, a on je radio sa The Monkees nešto malo. Edited February 20, 2020 by napadaj
gospa buba Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 (edited) aaa, rsipekt za borivoja mislim, ne chudi me. jer! ja sam njega posle onog jednog nekog dokumentarca o njemu i tom razvojnom putu iz exyu u srbinina, shvatila i prigrlila kao svog, mi smo svoje muke imali iste, al razreshili na razlichite nachine edip. i emira Edited February 20, 2020 by gospa buba
Recommended Posts