vememah Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 (edited) Imali su odnose više puta i to u njenoj kući nakon što su se sami upoznali na FB-u, mislim da je verovatnoća da je bilo prinude minimalna. Ni u presudi se prinuda nigde ne spominje. Edited September 14, 2019 by vememah
Caligula Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Aman dete od dvanaest godina jbt. Kapiram ja da je to kod njih™ tako, ali... ma kako god.
vememah Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 (edited) Od 13 i 10 meseci, get your facts straight, pri čemu joj to nije bio prvi seksualni odnos. Pritom je majka izjavila da joj se druga ćerka udala sa 12 i po i da joj nije poznato da zakon vidi seks sa osobama mlađim od 14 godina kao krivično delo. Edited September 14, 2019 by vememah
sherman Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 (edited) kod ovog krivicnog dela nema prinude u smislu kao kod silovanja,kaznjivo je samo stupanje u seksualni odnos sa licem ispod 14 svaka cast za ovakvu presudu, majke mi. e oni se vencali, gaje dete, zive zajedno, roditelji pravili svadbu, vole se ljudi, i sad on treba da ide 5 godina u zatvor da bi leja faking keler i nekakvi retardi bili srecni. jebeno neverovatno. a realno je sve hajka na majica, samo cekaju nesto da ga razvuku po tablodiima Edited September 14, 2019 by sherman
vememah Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 (edited) Baš to sam hteo da dodam gore: Ako žele da žive zajedno i odgajaju dete što je izgleda slučaj, prvobitna presuda od 5 godina bi pored oca vrlo očigledno bila i na štetu i nje i deteta. Edited September 14, 2019 by vememah
pt 2.0 Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 1 hour ago, vememah said: Ovo sam propustio da boldujem gore: Ko je onda pokrenuo sudski postupak in the first place?
sherman Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 7 minutes ago, pt 2.0 said: Ko je onda pokrenuo sudski postupak in the first place? javni tuzilac po sluzbenoj duznosti, tj. drzava.
pt 2.0 Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Just now, sherman said: javni tuzilac po sluzbenoj duznosti, tj. drzava. sad sam te pročitala na drugoj temi, fala.
vememah Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 (edited) Trudnoća je konstatovana u bolnici pre napunjenih 14. godina, oni su po svoj prilici obavestili pandure po službenoj dužnosti. Edited September 14, 2019 by vememah
ToniAdams Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 43 minutes ago, vememah said: Imali su odnose više puta i to u njenoj kući nakon što su se sami upoznali na FB-u, mislim da je verovatnoća da je bilo prinude minimalna. Ni u presudi se prinuda nigde ne spominje. ok, onda stvarno nema dileme
ultra plasticni Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Meni je samo cudno sto se odmah preinacilo u oslobadjajucu. Videcemo kako ce proci vanredni pravni lek pred VKS
halloween Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 (edited) Može samo da konstatuje povedu zakona u korist okrivljenog, ovo je zacementirano. Sama činjenica da je element bića ovog krivičnog dela nije prinuda jer je reč o oštećenoj koje je dete ( i pretpostavlja se da dete ne može da pruži otpor) , Inače, po samom KZ čl.180.st. 4. postoji osnov za donošenje oslobađajuće presude. Ne znam da li je u konkretnom slučaju i primenjen ( pretpostavljam da jeste i to je još od SFRJ bio osnov za oslobađajuće presude u ovakvim situacijama- romske sredine, istočna Srbija, Kosovo). Quote (4) Neće se kazniti za delo iz stava 1. ovog člana učinilac, ako između njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i telesnoj zrelosti. Edited September 14, 2019 by halloween
sherman Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 3 minutes ago, halloween said: Može samo da konstatuje povedu zakona u korist okrivljenog, ovo je zacementirano. Sama činjenica da je element bića ovog krivičnog dela nije prinuda jer je reč o oštećenoj koje je dete ( i pretpostavlja se da dete ne može da pruži otpor) , Inače, po samom KZ čl.180.st. 4. postoji osnov za donošenje oslobađajuće presude. Ne znam da li je u konkretnom slučaju i primenjen ( pretpostavljam da jeste i to je još od SFRJ bio osnov za oslobađajuće presude u ovakvim situacijama- romske sredine, istočna Srbija, Kosovo). mislim da su ga gonili za stav 2, posto je devojka zatrudnela, pa onda nema osnova za primenu stava 4 islo se na to da nema svesti o zabranjenosti dela
halloween Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 (edited) Pravna zabluda, noćna mora za tužioce. Jeste malo nategnuto. EDIT Hvala, evo cele presude, vidim sad sve. Tehnika izrade drugostepene presude, dodvorivački stil eu pravosuđu, viče" Predložite me u sledećoj turi za ministra pravde ili makar za predsednika VKS, vidite kako sam nezavisan!" ... Mr'š bre svi! Edited September 14, 2019 by halloween
mraki Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Izbegavam da komentarišem Igora Jurića zbog svega što je proživeo, plus mi se činio kao retko ispravan čovek, ali sve mi se manje svidjaju neke njegove akcije. Jasno je da ono izglasavanje zakona nije došlo tek tako, predpostavljam da će tek u kampanji morati da preuzme neku malo aktivniju ulogu i jasno se stavi na stranu vladajuće ekipe. A tu je vidim i neki biznis iz Luksemburga koji je premijerka obišla...
Recommended Posts