Tsai Posted November 17, 2018 Posted November 17, 2018 12 hours ago, cedo said: o jbt Ratko Mladić se uključio u jutarnji program TV Hepi ali stavishe nas u peti red u parizu na proslavi, kme
đorđe geprat Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 Privatni detektivi istražuju sumnjiva bolovanja! Quote Izmenama Zakona o detektivskoj delatnosti, obim podataka koji su privatni detektivi ovlašćeni da prikupljaju, proširen je s tri nova ovlašćenja, a jedno od njih je da u ime firme proveravaju da li su radnici na lažnim bolovanjima. http://mondo.rs/a1146619/Info/Drustvo/Lazna-bolovanja-detektivi.html Quote Poslodavci u Srbiji će, najverovartnije od januara sledeće godine, moći da daju otkaz zaposlenima koji otvaraju lažna bolovanja, predviđaju najnovije izmene Zakona o radu. Predlagač ovih zakonskih promena je Privredna komora Srbije, a odredbe će se naći pred Skupštinom početkom naredne godine. Predsednik PKS Marko Čadež kaže da će nova regulativa sprečiti sve veće zloupotrebe prava na bolovanje. PKS je predložila Ministarstvu rada da se zakon dopuni tako da poslodavac može da zatraži izveštaj zdravstvene ustanove na osnovu kog bi se se utvrdila osnovanost bolovanja, ukoliko je u toku jednog meseca procenat zaposlenih koji su odsutni veći od 10 odsto. http://mondo.rs/a1138661/Info/Posao/Bolovanja-za-lazno-bolovanje-sledi-otkaz.html prvo, po već postojećim zakonima zdravstvena ustanova ne sme da da dokumentaciju tek tako. drugo, na koji način poslodavac može da utvrdi neosnovanost bolovanja. ovo postaje sve gore.
SNARC Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 2 minutes ago, djordje geprat said: drugo, na koji način poslodavac može da utvrdi neosnovanost bolovanja. Radi na njivi ili vocnjaku dok mu ide bolovanje..cest slucaj u srbiji..veoma cest. Najcesca bolovanja su u doba zetve ili berbe.
đorđe geprat Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 mislio sam na ovu varijantu: da poslodavac može da zatraži izveštaj zdravstvene ustanove na osnovu kog bi se se utvrdila osnovanost bolovanja, angažovaće drugog lekara?
JozoMujica Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 1 hour ago, SNARC said: Radi na njivi ili vocnjaku dok mu ide bolovanje..cest slucaj u srbiji..veoma cest. Najcesca bolovanja su u doba zetve ili berbe. Nista to ne znaci, covek moze da bude u depresiji i da mu rad u kancelariji pogorsava stanje a da radi na njivi kao deo terapije.
gospa buba Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 Nista to ne znaci, covek moze da bude u depresiji i da mu rad u kancelariji pogorsava stanje a da radi na njivi kao deo terapije. uuu lukava lijo mora da bude vishe na vazduhu sent from bubamoto
đorđe geprat Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 nije uopšte za sprdnju. ako privredna komora predlaže nešto što se krši sa zaštitom podataka o ličnosti i sa medicinskom etikom. sećate se frke oko podataka o mentalnom zdravlju onog novinara.zanima me šta će šabić da kaže o ovome. na stranu što su stres i depresija bolesti ovog doba i načina života i rada.
SNARC Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 2 hours ago, JozoMujica said: Nista to ne znaci, covek moze da bude u depresiji i da mu rad u kancelariji pogorsava stanje a da radi na njivi kao deo terapije. Znas kad su nasi u Skandinaviji provalili da ovi naivci za to daju invalidske penzije..sobalise se svi sa depresijama promptno.
Pontijak Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 Quote - Svakako u medijima ima saradnika službi. I to ne samo VBA, nego svih službi. Ta saradnja sa službama ne treba da se shvata pežorativno. Novinarska profesija nam je veoma interesantna. To je osposobljena profesija koja zna šta treba da vidi, šta treba da čuje. I zato novinari treba da budu u funkciji zaštite države. A to da li će neko da dostavlja lažne podatke ko je s kim spavao, ko se napio na splavu, to nema veze sa službom. A za čiju službu treba da rade svi građani Srbije ako ne rade za službu svoje zemlje? Petar Cvetković, zamenik načelnika Generalštaba, donedavno direktor VBA
JozoMujica Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 6 hours ago, Pontijak said: A za čiju službu treba da rade svi građani Srbije ako ne rade za službu svoje zemlje? Ne vidim u cemu je problem sa ovim stavom. Problem je kada neki drugi imaju stav "drzava, to sam ja".
ragasto Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 Sama rečenica, izvađena iz izjave, je u redu. Ali ostalo...bukvalno vidim Veljka Kadijevića kako daje instrukcije i preti sudom
gospa buba Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 dobro, i on misli - nasha drzava to sam ja. ne neka tudja. ako cemo da teramo tu logiku.mislim, svi dobro znamo shta je on tachno i rekao i mislio. da se ne zezamo.sent from bubamoto
JozoMujica Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 26 minutes ago, gospa buba said: dobro, i on misli - nasha drzava to sam ja. ne neka tudja. ako cemo da teramo tu logiku. Ne znam o kome se radi niti sta misli, komentarisao sam citat. Ni ja nisam presrecan sto drzava kao represivni aparat mora da postoji, ali jebiga.
Nesh Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 8 hours ago, JozoMujica said: Ne vidim u cemu je problem sa ovim stavom. Problem je kada neki drugi imaju stav "drzava, to sam ja". Quote A za čiju službu treba da rade svi građani Srbije ako ne rade za službu svoje zemlje? Ja bih, na primer, hteo da radim za sve sluzbe. Nemam stav drzava to sam ja, pa mislim da nije problem, moze li, Jozo?
Recommended Posts