5 hours ago5 hr Bizarno, ali mnogo je teze resiti se bombe, nego npr. lovackog oruzja. Tu bombu je verovatno neko doneo sa ratista i ona je tu 25+ godina. Osim nekoliko "prozora" tu bombu nisi mogao na legalan nacin da predas drzavi.
4 hours ago4 hr Odes negde u 3PM..iskopas rupu od pola metra dubine, sirina nije bitna..aktiviras..bacis u rupu..sklonis se..Resis se.Ako zelis da je se resis bez da nekoga osakatis
4 hours ago4 hr Pre nekoliko godina kad je bilo jedno skorije "predavanje naoružanja bez pitanja", vraćena je između ostalog i jedna ručna bomba koja se zatekla kod bliže familije (zaprepastio sam se kad sam čuo da to postoji).Nije bilo nikakvih komentara u supu, otprilike na "evo donela sam..." odgovoror je bio "spustite kesu gospođo tamo u hodnik pored onih zolja i ručnih bacača, to je sve, hvala" :)
4 hours ago4 hr 3 hours ago, Filozof manijak said:Grešiš, zakoni glede oružja su vrlo rigorozni. Moj brat od strica, samo 1 primer, kada mu je otac umro, nasledio je legalno lovačko oružje. Ne znam koliko je provera i procedura morao da prođe, da plati porez na to nasledstvo i sve, da bi na kraju preveo na svoje ime pošto je i sam lovac.Ovi debili su imali bombu, to je van svake pameti. Kako je država mogla da reši to, osim da ih je neko ranije otkucao policiji? Možda bi sad bili živi.Zakoni su kod nas uvek dobri, problem je sprovodjenje. Zna se cesto ko drzi oruzje, samo policiju zabole da vrsi racije.
4 hours ago4 hr Ako si dobar sa vlastima, onda zakon ne važi za tebe. Tako da sumnjam kako su ovi debili neki ćaciji.Greh na moju glavu ako nisu bili.
4 hours ago4 hr "zna se" je izuzetno opasna reč u sprovođenju zakona. Zna se ko ovde voli da krade...
4 hours ago4 hr 2 minutes ago, Filozof manijak said:Ako si dobar sa vlastima, onda zakon ne važi za tebe. Tako da sumnjam kako su ovi debili neki ćaciji.Greh na moju glavu ako nisu bili.Ne mora da znaci, tona je tog oruzja na sve strane, samo sto niko nece da ide da pretresa te kuce.
4 hours ago4 hr Ima to dobacivanje bombama i svoj naziv, jedan nas veliki pisac je to lepo svojevremeno opisao I imenovao...
3 hours ago3 hr Nebojsa Jevric veliki pisac?Lelemudao onda po Konavlama sa vojskom i izigravao ratnog izvestaca.