Notorious Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 (edited) et Manc Valjda je iz priloženog jasno da mi je opcija da se bijem. Imam protiv koga ali nemam s kim. Pod svrabom tabana sam podrazumevala proteste, ne odlazak iz zemlje. et Topuzina Slobodno to nežno prihvati kao posledicu mojih ograničenja u komunikaciji (neš puno pogrešiti) jelek i anterija, ne smem ni ja Edited February 13, 2015 by Notorious Link to comment
MancMellow Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Naklon. Pa dobro, možda i bude nešto. Link to comment
topuzina Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 et Topuzina Slobodno to nežno prihvati kao posledicu mojih ograničenja u komunikaciji (neš puno pogrešiti) It takes two to tango. :D Link to comment
Indy Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Evo mi ovo iskoči na fejzbuku upravo apropo svakodnevnog seksizma. Taman i da se i Šanjan naobrazuje po toj liniji. Btw. jel ste ukacili da je mansplain postala oficijelna i cak odlikovana rec? Link to comment
topuzina Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 (edited) Jašta. Ja danas držao predavanje na susednom univerzitetu i dva puta mensplejnovao. I posle sam, hodajuć nazad ka svom, potuljeno mrmljao sebi u brk da sam mensplejnovao. A one, mučenice, ništa. Tj., jedna je rekla "I know". S druge strane, to se desilo tokom Q and A dela. Pitale su. A i nisam tačno znao ko je publikum. -_- Vidite kako nežno prihvatam mensplejnovanje u sebi i nežno ga korigujem u narednim iteracijama. ^_^ Edited February 13, 2015 by topuzina Link to comment
Indy Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 (edited) Vidite kako nežno prihvatam mensplejnovanje u sebi i nežno ga korigujem u narednim iteracijama. ^_^ Samo da se zna da sam ja mensplejnovao pre nego sto je to bilo cool. A pre mene, moj otac (the original Birdman). Edited February 13, 2015 by Indy Link to comment
Notorious Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 It takes two to tango. :D Jedno na mentalnom reprogramiranju a drugo razmatra opciju dekapitovanja rektora, prosto savršeno Link to comment
Notorious Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Predloži nežan metod dekapitacije, meni je samo jatagan na umu. Link to comment
gospa buba Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 (edited) antidržavnu vlast dok veselo urušava sve što se može urušiti. Sa glavama u sopstvenim zadnjicama. Pod svrabom tabana sam podrazumevala proteste, ne odlazak iz zemlje. elem, ovo je dosta nova situacija, ali ne toliko neochekivana (gledajuci vest sa zutom slikom). momci koji su onomad organizovali protest protiv sps ministra, sada imaju svog (i bukvalno svog!) ministra i kroje kapu. nekako mi je bilo jasno da cemo se kad tad naci na razlichitim stranama, samo nisam mislila da ce ovoliko brzo. antidrzavna vlast su nashi ljudi (!), nisu ni roshtiljdzije ni keramichari, nego doktori fizike, listom. a nas ce kohabitacija i kooperacija nashih koshtati skuplje nego bilo shta shto smo dosad iskusili, i za vreme njihove vlasti i posle. to mi je postalo jasno krajem proshle godine kada je jedan od njih pred vecim auditorijumom govorio o kamionima i avionima, bez blama. na nivou kao da drzi predavanje u predshkolskoj ustanovi -_- oni su tu da zavrshe posao. kao i svi drugi, tuzno je jedino shto su (bar formalno) nashi. opet, medju saradnicima okupatora i domacim izdajnicima, vazda je bilo shkolovanih ljudi. a ja uzela da se chudim -_-. Edited February 13, 2015 by gospa buba Link to comment
Notorious Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 elem, ovo je dosta nova situacija, ali ne toliko neochekivana (gledajuci vest sa zutom slikom). momci koji su onomad organizovali protest protiv sps ministra, sada imaju svog (i bukvalno svog!) ministra i kroje kapu. nekako mi je bilo jasno da cemo se kad tad naci na razlichitim stranama, samo nisam mislila da ce ovoliko brzo. antidrzavna vlast su nashi ljudi (!), nisu ni roshtiljdzije ni keramichari, nego doktori fizike, listom. a nas ce kohabitacija i kooperacija nashih koshtati skuplje nego bilo shta shto smo dosad iskusili, i za vreme njihove vlasti i posle. to mi je postalo jasno krajem proshle godine kada je jedan od njih pred vecim auditorijumom govorio o kamionima i avionima, bez blama. na nivou kao da drzi predavanje u predshkolskoj ustanovi -_- oni su tu da zavrshe posao. kao i svi drugi, tuzno je jedino shto su (bar formalno) nashi. opet, medju saradnicima okupatora i domacim izdajnicima, vazda je bilo shkolovanih ljudi. a ja uzela da se chudim -_-. Da, to je to. Najpre sam mislila da je do mog poimanja stvarnosti (previše očekuješ, mrš u kućicu), nakon toga sam postajala sve skeptičnija, da bih završila u fazi neprihvatanja mogućnosti da bilo ko od njih ima kapacitet ili želi da uradi išta dobro. Užasava me to što su formalno naši, iako znam gde i među kakvim ljudima obitavam. Link to comment
Indy Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Ispada da je bilo bolje pocetkom 90-tih... valjda zato sto je onda zaista otisao svako ko je mogao. Link to comment
gospa buba Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 (edited) Ispada da je bilo bolje pocetkom 90-tih... valjda zato sto je onda zaista otisao svako ko je mogao. ne, devedesetih smo vrlo precizno znali koji su nashi koji su njihovi. da ne kazem ko je pravi neprijatelj. sada ti je neprijatelj onaj koji sedi do tebei radi ti o glavi. a mi, kao i oni programeri sa drugog topika, radili bi isto i za pare i bez para. tj radili smo, i ovako i onako :( do pre 15 minuta smo bili u istoj prichi, a sad nashi imaju druge planove za nas... jebiga. ne bih diskutovala mnogo o devedesetim i odlascima, to smo odradili odavno. svako je doneo svoje odluke i ko je otishao i ko je ostao. da ne lupash ti mene za ono zashta sam ja popodne lupala shanjana :D Edited February 13, 2015 by gospa buba Link to comment
Aineko Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Po toj logici nikakav razgovor niocemu nema smisla, posto je sve luk i voda u odnosu na npt cinjenicu da se neki dan udavilo 200 ili 300 africkih izbeglica u pokusaju da se domognu Evrope. Meni recimo bas zanimljivo zasto zene nece programiranje, dosad jos nisam cuo dobro objasnjenje (ovo sa bojz klabom me nije preterano kupilo - bez obzira sto verujem da u tom ima istine). da budemo precizni, zasto su ga, u 'zapadnim' zemljama, ranije htele a sada ga nece (mislim da je AUS na samom dnu te grupe). bilo bi zanimljivo kada bi neko uradio neku bolju analizu/propitivanje oko situacije u srednjim skolama regarding tog drasticnog pada upisa devojcica u IT predmete. mene npr. bas interesuje sta bi se desilo da je programiranje u osnovnoj/srednjoj ovde obavezno za sve (ali given da u NSW ni matematika nije obavezna , to je nucna fantastika). Link to comment
Notorious Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Ispada da je bilo bolje pocetkom 90-tih... valjda zato sto je onda zaista otisao svako ko je mogao. Nije otišao svako ko je mogao (zapravo ne znam šta podrazumevaš pod tim mogao). ne, devedesetih smo vrlo precizno znali koji su nashi koji su njihovi. da ne kazem ko je pravi neprijatelj. sada ti je neprijatelj onaj koji sedi do tebei radi ti o glavi. a mi, kao i oni programeri sa drugog topika, radili bi isto i za pare i bez para. tj radili smo, i ovako i onako :( ne bih diskutovala mnogo o devedesetim i odlascima, to smo odradili odavno. svako je doneo svoje odluke i ko je otishao i ko je ostao. da ne lupash ti mene za ono zashta sam ja popodne lupala shanjana :D Da, što je najstrašnije. Link to comment
Recommended Posts