Jump to content
IGNORED

NDH

Recommended Posts

Posted (edited)

Međurepubličke granice, kao i granice pokrajina komunističke Jugoslavije su mnogo bliži okupacionim planovima Nemačke 1941. namenjene jugoslovenskom prostoru nego ideji Kraljevine Jugoslavije i Kraljevine SHS, tj početne ideje zajedničke države tri ravnopravna naroda. Mislim da je to jedinstven slučaj u istoriji da pobednik svojevoljno legitimizuje planove poraženog neprijatelja, primenjujući njegove planove o ustrojstvu države iako je on u potpunosti poražen. Mazohizam neviđen do tada. Ja ne znam za drugi tako drastičan primer.

435px-Fascist_occupation_of_yugoslavia-s

Republiken_Jugoslawiens_1945-1991.png

Edited by slow
Posted

slow, plz nemoj da se ljutis, postao si mi drag ovde ali ovo je kao da na slavi slusam mog pasenoga gradu.

Sent from Bender's iPad using Tapatalk

Posted

:D Što je bre ovo krenulo. Đurđevdansko luđenje?

Uručbirano Tapatalkićem s Lumije Jeftinjare

Posted

nema pravog ludjenja bez topole :lolol:

Posted

Slow se direktno uključuje sa slave.

Posted (edited)

vratio se sa slave  :lolol:

edit:dopunio nemačke mape, svaka sličnost zagarantovana. Podelite NDH, spojte nemačku i mađarsku okupacionu zonu u Vojvodini i to je to.

Edited by slow
Posted

to je zato sto je tito sin franje josifa.

Posted (edited)

Tito nije kriv, komunisti su krivi

Edited by slow
Posted

Đido je Didin agent.

Uručbirano Tapatalkićem s Lumije Jeftinjare

Posted

znaci nije nezavisna vec je deo jugoslavije, nije jedna vec tri druge republike te samim tim nije ni hrvatska a jos manje drzava? ovo je kao onaj cuveni volterov uvid o svetom rimskom carstvu.

Posted

na svakoj slavi mora da bude bar 1 dežurni poštovalac miloslav/samardžićevsko-deretićevskog opusa (ovo sam spojio usled ličnih iskustava :)), izgleda da je kocka pala na slow-a u ovogodišnjoj iteraciji :D

Posted

i uvek se nadje jedan sto se upeca i krene u objasnjavanje :D

Posted (edited)

Međurepubličke granice, kao i granice pokrajina komunističke Jugoslavije su mnogo bliži okupacionim planovima Nemačke 1941. namenjene jugoslovenskom prostoru nego ideji Kraljevine Jugoslavije i Kraljevine SHS, tj početne ideje zajedničke države tri ravnopravna naroda. Mislim da je to jedinstven slučaj u istoriji da pobednik svojevoljno legitimizuje planove poraženog neprijatelja, primenjujući njegove planove o ustrojstvu države iako je on u potpunosti poražen. Mazohizam neviđen do tada. Ja ne znam za drugi tako drastičan primer.

435px-Fascist_occupation_of_yugoslavia-s

Republiken_Jugoslawiens_1945-1991.png

Da vidis ti sa ovima danas da bar Kosovo iscrtaju okupatorski/gubitnicki?  :P

Aaaaa, pa i Crna Gora secnuta!

Drawing1_zps0cf111b5.jpg

Edited by namenski
Posted

Da vidis ti sa ovima danas da bar Kosovo iscrtaju okupatorski/gubitnicki?  :P

Aaaaa, pa i Crna Gora secnuta!

Drawing1_zps0cf111b5.jpg

:thumbup:

Posted

:thumbup:

Nemoj ti tu meni  :thumbup: , upravo sam ti dao dokaz da su i okupatori bili milosrdniji prema Srbiji i Srbima od mrskih komunjara  :wacko: