August 28, 201212 yr Jel da, da su skoro isti? Curiosity dođe kao veći i pametniji brat.Sa ovim bih mogao da se složim. :)džoni 5?:D Edited August 28, 201212 yr by Jolly Roger
August 29, 201212 yr Curiosity Sends Back Incredible Hi-Res Views of Mt. Sharp:evo je pre korekcije kontrasta i boja:
August 29, 201212 yr Definitivno je lepše pre korekcije. Uvek sam zamišljala boju Marsa kao svetlo terakot i to kao blago nejasno,što se i vidi na originalu slike, a ne ovo retuširano sa intezivnim dodatkom crvene.
August 29, 201212 yr Lepši je takogledam ove planine, deluje tako...pristupacno (meni se ide :(). prvo sto sam pomislila je da ne treba potcenjivati ljudsku fascinaciju extremnim - neka malo padne cena space travel i eto reality show-a o excentricnom milijarderu koji je sebi postavio zivotni zadatak da isplaninari Mount Sharp...
August 29, 201212 yr gledam ove planine, deluje tako...pristupacno (meni se ide :(). prvo sto sam pomislila je da ne treba potcenjivati ljudsku fascinaciju extremnim - neka malo padne cena space travel i eto reality show-a o excentricnom milijarderu koji je sebi postavio zivotni zadatak da isplaninari Mount Sharp...Mislim da zaista i jeste pristupačno, pošto su negde pomenuli da i ovaj rover može u teoriji da je isplaninari :)
August 29, 201212 yr jojjj, sad se i meni ide, a ne volim hiking, niti prirodu. kako sad rec 'priroda' znaci mnogo toga. :D
August 29, 201212 yr Heh, zamisli hiking po Južnom polu, samo sa prašinom i kamenjem umesto snega i leda, brzo bi te prošlo :D
August 29, 201212 yr Heh, zamisli hiking po Južnom polu, samo sa prašinom i kamenjem umesto snega i leda, brzo bi te prošlo :Dspeak for yourself, meni se i tamo ide :D (al' ne mogu da se prijavljujem za poslove sa Australian Antarctic Division dok ne dobijem pasos, moras da budes citizen)
August 29, 201212 yr Bogami, ja bi prvih mesec dana imao minimum semi, samo zbog činjenice da hodam po Marsu. A još ni ne volim hajking. A ni Mars nešto preterano, osim Crvenog, Zelenog i Plavog.
August 30, 201212 yr Ja bio odabrao valles marineris, cijenim da su tu najveće šanse da naletim na nešto neobično, tipa tunele kroz koje je nekada davno prošla lava.
August 30, 201212 yr jos se niko nije javio da nam objasni da to u stvari nisu slike sa Marsa? bas me cudi, pored onoliko HAARP ludila...
August 30, 201212 yr Pa javio se, na Blic-u (tamo ih uvek ima): Merkuri Utorak, 28. 08. 2012. 10:12hneregistrovan korisnikNalaze sandale i djubre jer evo gde je Curiosity. Mars Hill, Death Valley National Park, Furnace Creek, CA, United States maps.google.com 36.382663,-116.852847 Prebacite se u 3D, namestite na zemlju sa srednjim misem i navigujte okolo. (deluje poznato?)