Utvara Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Ja da vam kažem, dobro je što su ovi slepci uhićeni jer će to delovati dobro na ostale politički angažovane umetnike i aktiviste.Ruše Putina tako što se jebu po muzejima i prave rok koncerte po crkvama. :isuse:Kada se ovi bacači bubašvaba sklone iz političko-umetničkog života možda će zaista autentične subverzivne snage doći na scenu.Podsećaju me na FEMEN samo što je FEMEN već jaka organizacija koja se zaista bavi konkretnim stvarima i njihovi protesti odjekuju što u svetu što u sopstvenoj državi i opasnost su po ljude na vlasti.Nisu ni stigle da se skinu u Belorusiji su ih već uhapsili...Nekakav korektiv i građanski aktivizam treba da postoji, a skidanje u toples sa transparentima na nezgodnim mestima je uvek dobar način da se privuče pažnja.
Indy Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Kada se ovi bacači bubašvaba sklone iz političko-umetničkog života možda će zaista autentične subverzivne snage doći na scenu.Misliš, nalik čečenskim secesionistima?Ja ipak preferiram mirne metode borbe. Definitivno.
Аврам Гојић Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 I dalje se raspravlja da li je to prava umetnost?
Utvara Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Misliš, nalik čečenskim secesionistima?Ja ipak preferiram mirne metode borbe. Definitivno.Mislim na ono što sam rekao da mislim. Tj. na FEMEN. Osim ako si baš omatoreo pa dobiješ srčku od ovakvog nečega... ne znam kako se to može kategorizovati kao "nasilni oblik borbe". Na prvoj fotki protestvuju protiv lošeg stanja sarkofaga u Černobilju i protiv Janukoviča.
Indy Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Mislim na ono što sam rekao da mislim. Tj. na FEMEN.Nisam te razumeo... pogrešno sam pročitao da misliš slično i o femen i o pussy riot. A sad kad si me ispravio, pa ja mislim obratno. Meni su ove femen sumnjive da li se uopšte radi o autentičnim protestant-kinjama (ili je u pitanju ženskinje koje je unajmljeno od nekoga, kao one tzv. "lepe navijačice" na utakmicama, koje su u stvari plaćeni modeli)... a pussy riot su po prirodi protesta bliske gej paradi. Što je način koji se pokazao efektivnim u mnogim zemljama, bez obzira što možda tebi (i mnogim drugima) to izgleda šašavo.
aram Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 a ove su vece umetnice zato sto ti volis da vidis dobru sisu?
steins Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 I opet taj reč koji smo čuli nebrojeno puta i povodom gej parade.Koji zakon su prekršile PR? Da li zaslužuju pravedno suđenje? Ili misliš da se svako ko živi u Rusiji pomirio ne samo sa postojećim zakonima, nego i sa sudijskim voluntarizmom, cangaroo court-ovima, itd.Onda svakako misliš i da se svaka žena u Iranu složila sa mogućnošću da bude obešena zato što je silovana. Dobro ti je shvatanje zakona.Edit: Preteče me Idiotekma čekaj da te pitam nešto - bi li se ti zalagao za prava ovih punkera i da su napravili spot podrške Putinu u kome prave haos u crkvi usred službe? dal su se iranke složile ili nisu ne znam (ne verujem da bi se iko zdrav u pamet složio s tim) - ali da su prihvatile tu mogućnost kao realnu, jesu. I one i njihovi muževi koji žive po tim zakonima. Ista stvar je i sa rusima - 63% je dalo putinu podršku na izborima - znači da su prihvatili sistem koji već postoji. Ostali ne moraju da se slože, ali moraju da prihvate ta pravila,inače sledi kazna.
aram Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 bogami sam fino obogatio IL ovih dana, samo nastavite
ficfiric Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Ostali ne moraju da se slože, ali moraju da prihvate ta pravila,inače sledi kazna.Nekako mi je zao sto tebe i tvog ortaka murijasi nisu terali da zubima i jezikom skidate onu nalepnicu Otpora sa kola.
Utvara Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Nisam te razumeo... pogrešno sam pročitao da misliš slično i o femen i o pussy riot. A sad kad si me ispravio, pa ja mislim obratno. Meni su ove femen sumnjive da li se uopšte radi o autentičnim protestant-kinjama (ili je u pitanju ženskinje koje je unajmljeno od nekoga, kao one tzv. "lepe navijačice" na utakmicama, koje su u stvari plaćeni modeli)... a pussy riot su po prirodi protesta bliske gej paradi. Što je način koji se pokazao efektivnim u mnogim zemljama, bez obzira što možda tebi (i mnogim drugima) to izgleda šašavo.Ja mislim da je FEMEN grassroots, tj. autentični subverzivni pokret. Čak i da su plaćene za to, neka su i plaćene. :thumbup:Ovim će pristupom nešto i napraviti.Pussy riot i voina nisu efektivni niti su to grassroots pokreti nego jedan deo mlade, umetnički nastrojene liberalne ruske elite. Izgleda mi šašavo da se antagonizuje 99% puka, ići prstem u oko Putinu koji će da ih pojede kao mačka miša. Dobijaju poene kod iste takve liberalne elite. U slučaju PR crkva ih je već anatemisala po nalogu Putina i prokazala kao skrnavitelje svetinja, verovatno će se neke žute štampe uključiti pa pozivati na linč ili štaveć. Pa će onda da ih ćorkiraju, po optužbama o huliganizmu ili govoru mržnje i so long Pussy Riot.
Utvara Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 a ove su vece umetnice zato sto ti volis da vidis dobru sisu?
Аврам Гојић Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 (edited) ma čekaj da te pitam nešto - bi li se ti zalagao za prava ovih punkera i da su napravili spot podrške Putinu u kome prave haos u crkvi usred službe?da li razumes koliko je ovo pitanje maloumno? to je kao da si pitao "da li bi se zalozio za prava Jevreja i da su upali u sediste NSDAP da naprave spot podrske Hitleru"edit: Godwin, znam, ali boli me kurac, rasprava je toliko otisla u neki skaredan pravac da me uopste ne zanima da diskutujem normalno. Edited August 6, 2012 by Marko M. Dabovic
Indy Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Pa, ako ih Putin i Crkva anatemišu, more power to them.Lako je kritikovati, mi ne živimo pod Putinom. Posebno ne ja.
Aion Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 OK, nemamo pravo da izrazimo negodovanje kad drzava (u kojoj ne zivimo) smrcu kaznjava zrtve silovanja, ali imamo pravo da izrazimo svoje gnusanje kad se neki sakralni objekat (verske zajednice kojoj ne pripadamo) bez odobrenja koristi u svetovne svrhe
Recommended Posts