jms_uk Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 ali kako je fikcija obavezna da prati realnost, nije mi jasno? mislim, nek ih odere, naravno, ali to je serija o izmishljenoj zeni?sent from novi mnogo jak bubamoto.Serija jeste o izmisljenoj zeni, ali je ova pomenuta imenom i prezimenom. Sent from my iPhone using Tapatalk 5
gospa buba Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 Serija jeste o izmisljenoj zeni, ali je ova pomenuta imenom i prezimenom. Sent from my iPhone using Tapatalkok, jasno.ono, sva sam za shah sent from novi mnogo jak bubamoto. 1
Moonwalker Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 To je ovaj austrijski dokumentarac. https://www.austrianfilms.com/film/glory_to_the_queen
Meazza Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 11 hours ago, Weenie Pooh said: Soviet Chess Champion Sues Netflix Over Sexist "Queen's Gambit" Neverovatno su bezobrazni. Prave seriju o fiktivnoj šahistkinji u šezdesetim godinama prošlog veka koja naravno melje sve pred sobom, ali kako bi naglasili koliko je ona zajebana, besramno poriču uspehe stvarne šahistkinje koju navode imenom i prezimenom, tvrde da Nona Gaprindašvili nikad nije igrala protiv muškaraca Srećom je žena još živa, ima osamdeset godina i živi u Gruziji. Tužila je Netfliks sudu... ... ali njih boli uvo, odbijaju da priznaju da su išta pogrešili: Feminism for me, but not for thee. Fiktivne su žene bitnije od stvarnih. Sta te to cudi, jedino je bitno da se ocrni SSSR.
radisa Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 17 minutes ago, Meazza said: Sta te to cudi, jedino je bitno da se ocrni SSSR. A u SSSR je rodna ravnopravnost bila na daaaalko većem nivou nego u zapadnim zemljama, ali to cemo valjda da zaboravimo, radi narativa... 5
Halvard Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 Ne znam koliko to ima veze sa SSSR-om koji je u seriji prikazan prilično neutralno, ako ne čak i afirmativno. Sovjetski šahisti je tretiraju bolje od američkih, u SSSR-u je veća zvezda nego u domovini, a sama serija se završava tako što ona ostaje u Moskvi. Ovo sa Nonom Gaprindašvili jeste bilo bizarno i nepotrebno, pretpostavljam da će se odbrana zasnivati na tome da to fiktivni lik izgovara netačne informacije o njoj (što na kraju krajeva i jeste slučaj), verujem da će doći do nekakve nagodbe. 1
gospa buba Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 ono, kao fiktivno lik laze?sent from novi mnogo jak bubamoto.
Indy Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 (edited) ... Edited September 18, 2021 by Indy
morgana Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 ta serija je smislena kritika individualizma nacelno i zenskih prava u americi tada, u odnosu na omrazeni a u stvari nepoznati komunizam, steta sto je napravljen nepotreban gaf u njoj 2
eumeswil Posted October 18, 2021 Posted October 18, 2021 On 18.9.2021. at 0:22, Weenie Pooh said: Feminism for me, but not for thee. Fiktivne su žene bitnije od stvarnih. Evo nešto za stvarne žene: FIDE Announces Breast Implant Company As Women's World Championship Sponsor Earlier this week, FIDE, the International Chess Federation, announced a sponsorship for women's chess with Establishment Labs, a company producing and marketing a breast implant product line branded as Motiva®. This is the first-ever corporate sponsorship agreement specifically aimed at supporting women's chess events.
djeneralche Posted October 21, 2021 Posted October 21, 2021 ~90% ljudi koji su prijavili godisnji porez na dohodak su muskarci.
Taihoskopija Posted December 7, 2021 Posted December 7, 2021 Ne znam imamo li specifikovaniju temu, ali svakako potpada pod ovu.
Recommended Posts