Jump to content
IGNORED

The Newsroom

Jolly Roger

Recommended Posts

Eh, ne znam da li ima serije koja je realna, osim verovatno Wirea, možda još koje. Kada bih gledao po nerealnosti, meni bi prvo zasmetalo njegovo radno okruženje, koje je, jednostavno, apsolutno nerealno. Da tu radi toliko ljudi, a da nema otrovnih odnosa, iracionalne mržnje, zavisti, ogovaranja, podmetanja, ulizivanja, mobinga i ostalih čari radnog okruženja - apsolutno je nerealno. :)Ja sam, inače, njegovu borbu za slobodu i ostale izveštaje i vesti kapirao kao najbukvalniji mogući Mekgafin - sredstvo koje drži likove na okupu i pokreće radnju.Mislim, jasno je da nije realna i jasno je meni da se tebi (vama) ne sviđa zbog nerealnosti u slobodi govora ili kako već, meni samo nije jasno gde je to serija obećavala da će biti realna u tom smislu.Samo da naglasim da ne sporim ničije pravo da mu se nešto sviđa ili ne sviđa. :)

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Weenie Pooh

102

• MayDay

87

• Sludge Factory

31

• Lrd

24

pa dobro, ako ostavimo "realnost" i patriotizam po strani, zar ti zaista ne vidiš apsolutno nikakvu razliku između prve i poslednje epizode?ja bih progutao i najgori patriotizam, a naravno i realnost serije, samo da nije postala toliko neverovatno banalna i bljutava.u poslednjoj epizodi sam od neprijatnosti skretao pogled sa TVa kod svake scene u bolnici, a kada mu mean nurse objasni životnu istinu i kada pravični will krene put don kihotove borbe, pravio sam se da spavam iako sam bio sam u sobi. doduše, malo me nasmejao onaj teenage wasteland u pozadini...za sve one sex i grad delove se pravim da se nisu ni dogodili.mislim, očigledno ni sam sorkin nema puno bolje mišljenje, čim je smenio sve scenariste koji su mu radili prvu sezonu. btw. i meni najviše bode oči svo to predstavljanje spektakularnih i od-nas-skrivenih istina, koje gledam svake nedelje kod billa mahera prenesene mnogo pametnije i duhovitije od ovog scripted lika.eto, sad sam se odao da sam nastavio da gledam seriju do kraja sezone iako sam pre par stranica rekao svoje istorijsko ne...

pa dobro, ako ostavimo "realnost" i patriotizam po strani, zar ti zaista ne vidiš apsolutno nikakvu razliku između prve i poslednje epizode?ja bih progutao i najgori patriotizam, a naravno i realnost serije, samo da nije postala toliko neverovatno banalna i bljutava.u poslednjoj epizodi sam od neprijatnosti skretao pogled sa TVa kod svake scene u bolnici, a kada mu mean nurse objasni životnu istinu i kada pravični will krene put don kihotove borbe, pravio sam se da spavam iako sam bio sam u sobi. doduše, malo me nasmejao onaj teenage wasteland u pozadini...za sve one sex i grad delove se pravim da se nisu ni dogodili.mislim, očigledno ni sam sorkin nema puno bolje mišljenje, čim je smenio sve scenariste koji su mu radili prvu sezonu.btw. i meni najviše bode oči svo to predstavljanje spektakularnih i od-nas-skrivenih istina, koje gledam svake nedelje kod billa mahera prenesene mnogo pametnije i duhovitije od ovog scripted lika.eto, sad sam se odao da sam nastavio da gledam seriju do kraja sezone iako sam pre par stranica rekao svoje istorijsko ne...
Naravno da postoji razlika, ali ne vidim tu na koju ti misliš. Samo, u prvoj epizodi su pokretali ponovo humoristički šou informativnu emisiju, a kad se ona uhodala onda su se bavili onim što ide oko nje, kako profesionalno, tako i lično. I prva i poslednja su rađene u bajkoliko-sladunjavo-laganom maniru. Super mi je što mu sestra objašnjava da vredi živeti i raditi. Šta tu smeta?Inače, ne gledam Mahera, Colberta, Stewarta i šta već tu ima sve od tih američkih društveno-političkih emisija, ne zanimaju me, ne zanima me ta tematika. Zanimaju me priče u serijama i dinamika likova.Okej, skapirao sam da ti smetaju banalnost i bljutavost, ali meni serija nije banalna, a bljutavost je stvar ukusa.
Naravno da postoji razlika, ali ne vidim tu na koju ti misliš. Samo, u prvoj epizodi su pokretali ponovo humoristički šou informativnu emisiju, a kad se ona uhodala onda su se bavili onim što ide oko nje, kako profesionalno, tako i lično. I prva i poslednja su rađene u bajkoliko-sladunjavo-laganom maniru. Super mi je što mu sestra objašnjava da vredi živeti i raditi. Šta tu smeta?
Pa, smeta mi jer mu sestra otkriva "skrivenu istinu" koju bi trebalo da zna baš svaka iole informisana osoba, a ne novinar tog kolibra. Smeta mi onaj patetični deo kada Will konačno progleda i sa novim informacijama pod miškom kreće u novu borbu. Smeta mi svaka Seks i grad scena. Ali mi zapravo najviše u seriji smeta to što mi je izneverila očekivanja.Slično kao i Studio 60, i pilot Newsrooma je u "Network" stilu (inače, jedan od mojih omiljenih filmova) započeo beskopromisno i oštro, da bi se već u narednih nekoliko epizoda muda opustila i počela da razmišljaju o stavljanju ljubavne priče u centar svega.Mislim, volim i ja dobro upakovanu patetiku (svaki govor Lesly Knope je patetičniji od svakog Willovog, pa mi opet uvek srce zaigra) ali Newsroom nije uspeo da me investira ni u jedan lik (zapravo me svaki iritira na neki način), te ni da iz mene na konto toga izvuče neku emociju.
Pa, smeta mi jer mu sestra otkriva "skrivenu istinu" koju bi trebalo da zna baš svaka iole informisana osoba, a ne novinar tog kolibra. Smeta mi onaj patetični deo kada Will konačno progleda i sa novim informacijama pod miškom kreće u novu borbu. Smeta mi svaka Seks i grad scena. Ali mi zapravo najviše u seriji smeta to što mi je izneverila očekivanja.Slično kao i Studio 60, i pilot Newsrooma je u "Network" stilu (inače, jedan od mojih omiljenih filmova) započeo beskopromisno i oštro, da bi se već u narednih nekoliko epizoda muda opustila i počela da razmišljaju o stavljanju ljubavne priče u centar svega.Mislim, volim i ja dobro upakovanu patetiku (svaki govor Lesly Knope je patetičniji od svakog Willovog, pa mi opet uvek srce zaigra) ali Newsroom nije uspeo da me investira ni u jedan lik (zapravo me svaki iritira na neki način), te ni da iz mene na konto toga izvuče neku emociju.
-- I I --
  • 2 weeks later...
Maudau i ostali hobistički zainteresovani za stanje američkih medija, poslušajte šta je Tom Brokaw objasnio™ kod Johna Stewarta pre neki dan. Ovaj se naravno zajebava, ali Brokaw vrlo razložno i razumno priča o stvarima na koje nam je vizionar Sorkin melodramatično skrenuo pažnju, večna neka mu je slava i hvala -_-
E, hvala. Nisam gledao Daily Show godinama i lepo sam se smejao. No, kada je došao taj lik na kraju, video sam da ima razuma i da ima jasnu nit priče, ali mi nije držao pažnju.
Brokaw je carina!Inače, u poslednjoj epizodi, Bill Maher u overtimeu baš
...
Uh, GWB-ov token black guy tvrdi da je "rasizam" kad 96% crnaca podržava Obamu a 0% Romneya :isuse:/OT

da, da. odlično rezonovanje. nije kriv romnijev rasistički odnos prema manjinskim grupama, nego rasizam manjina koje neće da glasaju za njega...

Edited by scab