Jump to content
IGNORED

da moram da jedem jedno jelo do kraja zivota...

cmrlj

Recommended Posts

Posted (edited)
makar znam da smo na 'ne znam ko' <_<dajte oval tih krilaca ovamo, da sebi prekratim muke!
izvini mrzelo me da vrtim strane :( i ja bih birao ta krilca (sa glazurom od redukovane kokakole i djumbira i jos kojecega) ali braaaaaate... Edited by Marko M. Dabovic
Posted

pecenje, al da ne moram ja da koljem :(

Posted
glazurom od redukovane kokakole
Pa da, a meni dajes neke primitivne recepte s pavlakom. :lol: Ozbiljno, to "redukovano" znaci kuvas cocacolu do neke gustine?
Posted

biftek, pomfrit i salatu srpsku ili zelenu

Posted (edited)
Pa da, a meni dajes neke primitivne recepte s pavlakom. :lol: Ozbiljno, to "redukovano" znaci kuvas cocacolu do neke gustine?
naravno, da se napravi gust sirup (redukcija na tipa 1/5, od 2 litra kokakole dobijem 4 deci sirupa), u to dodam i zacine po volji, i na kraju mocu od pecenja (koje god da je u pitanju), i prelijem meso time i zapecem pod grilom. Edited by Marko M. Dabovic
Posted
naravno, da se napravi gust sirup (redukcija na tipa 1/5, od 2 litra kokakole dobijem 4 deci sirupa), u to dodam i zacine po volji, i na kraju mocu od pecenja (koje god da je u pitanju), i prelijem meso sa time i zapecem pod grilom.
Ufff jbt... Moram da probam.
Posted
patlidzanu, sta fali prebrancu?
Ништа, може и то. -_-
Posted (edited)
probaj, ja time prelivam krilca i juneca rebra. dodam sta god mi je zanimljivo i imam pri ruci, malo kuvanog paradajza, djumbira, belog luka u prahu...chili papricica....stvar inspiracije i trenutka.ako zelis da glazura dobije laku vocnu notu i malo visu kiselost, mozes ukuvati i Koktu :) Edited by Marko M. Dabovic
Posted
ja probao, baš po Vasinom receptu. Doduše, stavio sam manje koka-kole. Vrlo je kul, slatko-kiselkasto, ali mi nekako vuklo otužno ukus na neku supstancu, ortofosforna kiselina šta li je, ali opet bih
Posted
ja probao, baš po Vasinom receptu. Doduše, stavio sam manje koka-kole. Vrlo je kul, slatko-kiselkasto, ali mi nekako vuklo otužno ukus na neku supstancu, ortofosforna kiselina šta li je, ali opet bih
heh vidi edit, Kokta nema ortofosfornu i realno ima bolju aromu
Posted

ja bih to najradije probao u tvom izvođenju, da znam posle da se upravljam. Ako me pozoveš doneću miš-grickalicke za mačke

Posted
ja bih to najradije probao u tvom izvođenju, da znam posle da se upravljam. Ako me pozoveš doneću miš-grickalicke za mačke
ako doneses prave miseve ubicu te, ko ce posle da skuplja utrobe
Posted

spagete alla kojot

Posted

poparu od belog hleba iz furune sa okopancevackim srednje starim ovcijim sirom i onako blago prepecenim mrvicama prikupljenim dok se sece leba na kockice.moze i ovcije kiselo usput.

Posted

Sarma, no doubt. Imao periode kad sam jeo po 5-6 dana, ko u onom vicu, nikad da dosadi.