zmanic Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 Mrzim Lajbah zbog prepotencije koju su emitovali nekada i sada (osim perioda kada je Anja Rupel gostovala na par stvari), Sve ostalo je samo za djubre. Ali to doživljavanje njih kao fašističkog performansa je prilično glupo i nedoraslo i tada, a sada posebno. Njima je jedino bitno bilo da budu različito prepoznati, slušani, posećeni i plaćeni. Ostvarivali su to svo vreme na meni glup i neinteresantan način tada, a sada kad ugledam na TV-u samo prabacim kanal. A sada su mi stvarno jadni starci : - jedan pobegao za Bg. u mercedesu punom knjiga, pobegao od poreza i EU taksi (našao gde da beži mamu li mu separatističku), - drugi valja nekakve fotomonografije i to valja starcima poput njega kao nekakvu utehu, - ostali samo pardaju po TV-u i trabunjaju o nekoj "svojoj misiji" i misionare kod zabludele dece... Nema tu onoga što je najbitnije za muziku, NEMA ŠTA da se sluša više. 1
Filozof manijak Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 Valjda je umestnost takva da je svako dozivljava na svoj način. Tako i medeni moźe sasvim legitimno da ih takvima doźivljava. A i ne mora. Meni oni nikad nisu bili interesantni, za razliku od npr. Ramštajna. 1
Duhovnost, ljubav i med Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 @April @zmanic Идентично сам мислио о њима. Као о сувише претенциозном бенду. Док нисам погледао тај филм из 1988-е. Међутим, у филму експлицитно и недвосмислено се сами одређују тако како сам написао. Филм није пропаганда против њих, допуштено им је да се изразе и објасне своју уметност. Наравно, изговарају гомилу претенциозних фраза, али свака од тих фраза је експлицитно фашистичка.
April Posted February 18, 2023 Author Posted February 18, 2023 47 minutes ago, zmanic said: Mrzim Lajbah zbog prepotencije koju su emitovali nekada i sada (osim perioda kada je Anja Rupel gostovala na par stvari), Sve ostalo je samo za djubre. Ali to doživljavanje njih kao fašističkog performansa je prilično glupo i nedoraslo i tada, a sada posebno. Njima je jedino bitno bilo da budu različito prepoznati, slušani, posećeni i plaćeni. Ostvarivali su to svo vreme na meni glup i neinteresantan način tada, a sada kad ugledam na TV-u samo prabacim kanal. A sada su mi stvarno jadni starci : - jedan pobegao za Bg. u mercedesu punom knjiga, pobegao od poreza i EU taksi (našao gde da beži mamu li mu separatističku), - drugi valja nekakve fotomonografije i to valja starcima poput njega kao nekakvu utehu, - ostali samo pardaju po TV-u i trabunjaju o nekoj "svojoj misiji" i misionare kod zabludele dece... Nema tu onoga što je najbitnije za muziku, NEMA ŠTA da se sluša više. A jesi bio nekad na njihovom koncertu?
zmanic Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 (edited) Jesam u Nišu, ali je to bilo kasno. Mislim počerkom ovog veka. Svi su uokolo padali u nesvest, ja izašao posle 30-40 minuta. Edited February 18, 2023 by zmanic
April Posted February 18, 2023 Author Posted February 18, 2023 1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said: @April @zmanic Идентично сам мислио о њима. Као о сувише претенциозном бенду. Док нисам погледао тај филм из 1988-е. Међутим, у филму експлицитно и недвосмислено се сами одређују тако како сам написао. Филм није пропаганда против њих, допуштено им је да се изразе и објасне своју уметност. Наравно, изговарају гомилу претенциозних фраза, али свака од тих фраза је експлицитно фашистичка. Ukratko: umetnička grupa koja se celom dužinom trajanja projekta bavi dekonstrukcijom zapadnom konzumerizma i dehumanizacijom sveta ne može biti fašistička - upravo je obrnuto. Sredstva koja pri tom koriste ti samo tumačiš površno. Mogu ti biti dosadni, mogu ti biti neprijatni, ali nikada ne mogu biti promoteri fašizma. 5
Duhovnost, ljubav i med Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 @April Ма ја никоме не браним да се промени, да сазри, научи, да промени уметнички концепт бенда, нити бих било кога осуђивао за ставове из адолесценције. Али чињенично 1980-тих су били фашистичка група. Можда то више нису били 1990-тих и 2000-тих, нисам пратио, ја само говорим о њиховом светоназору из 1980-тих, из филма који сам гледао својим очима у којем се 95% времена они сами представљају, што кроз уметност, што кроз разговоре.
igoraki Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said: светоназору из 1980-тих, Ako može prevod, šta je svetonazor?
namenski Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 Just now, igoraki said: Ako može prevod, šta je svetonazor? Ne znas??? Tipfeler: Sveto Nazor, poznati rok teoreticar 80-ih... Unuk Vladimira Nazora. 9
Duhovnost, ljubav i med Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 2 hours ago, igoraki said: Ako može prevod, šta je svetonazor? Скуп уверења о свету око себе. Бар мислим да је то то. Узгред, филм је неко поставио и на јутуб.
kud u maglu Simoviću Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 10 hours ago, Milošica said: Sinoć Skupjači perja na RTS 1. jesi gledao?
Milošica Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 Da. I sada i ranije. Bekim mi je inače jedan od omiljenih glumaca. 1
Recommended Posts