Jump to content
IGNORED

WARNING - Topik za nepropuštanje retko prikazivanih filmova na tv

April

Recommended Posts

Posted (edited)

У 13:25, на ТВ Бастиља, :) "Бановић Страхиња", реприза у 00:25. Један од најлепших српских митова, екранизован у време када се систем тихо руши (смрт маршала, дужничка криза, колапс индустрије, пад стандарда, ни трага оном урбаном оптимизму из "Вишња на Ташмајдану") , а људи се тада хватају за прошлост у одговорима на кризу. Интересантно је пратити митолошку свест у народу која добија своје најјаче изразе у најјачој кризи, да би у тренуцима релативног економског благостања утихнула или се окренула веселијим темама, мање архетипским. "Вишња на Ташмајдану" и "Бановић Страхиња" су 100% одраз свог времена. Један урбани оптимистични филм који слави младалачку љубав и све лепшу будућност која стиже, а други који слави архетипски образац, јунака који се подвигом издиже изнад општег друштвеног и моралног пропадања. 

Edited by Duhovnost, ljubav i med
  • +1 1
  • 2 weeks later...
Posted

Вечерас, "Врана" 

https://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/rts-1/4503491/vrana.html ) 

Имам помало страх од поновног гледања филмова које сам у детињству гледао премијерно у биоскопу и који су ме тада баш, баш пуно импресионирали. Све мислим покварићу те доживљаје из детињства...

Posted
2 minutes ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Вечерас, "Врана" 

https://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/rts-1/4503491/vrana.html ) 

Имам помало страх од поновног гледања филмова које сам у детињству гледао премијерно у биоскопу и који су ме тада баш, баш пуно импресионирали. Све мислим покварићу те доживљаје из детињства...

Ja sam mislio da ću u filmu videti trenutak kad ubiju Brendona...gledao ga u starom Domu Sindikata, na spratu.

Za to vreme u susednoj Velikoj sali bio koncert Nedeljka Bajića - Baje, pa live baju pamtim kao soundtrack Vrane

• Haha 1
Posted

"Врана" је био први филм који сам гледао потпуно самостално у биоскопу, јер из моје основне школе нико није хтео да га гледа и ја, шта ћу, одем на благајну и кажем: "Дајте 1 карту" .... :) После ми прешло у навику па и не тражим друштво када ми се гледа филм. Сад у ковид ери, гледао сам Олегов "Жив човек" у скоро празном Таквуду, у целој сали било 5 људи. :)

Posted

gledati film bez ikoga pored sebe, u gotovo praznoj sali je 1 zadovoljstvo.

Posted
1 hour ago, djordje geprat said:

Слажем се. Може да се гледа, као и позоришна представа, са понеком особом, која има сличан сензибилитет за уживање у филму. Сећам се, одем са 2 ортака из гимназије у видео клуб, договоримо се да свако од нас тројице узме по један филм, ја питам тамо: "Имате ли: Кад јагањци утихну" , ова два ортака прснуше у хистеричан смех: "јагањци хахахахахахаха утихну хохохохохо " :rolf:

Posted
On 14.9.2021. at 7:30, djordje geprat said:

To me podseti na ćaletovu priču da su za Hičkokove Ptice davali nagradu onome ko sam, u bioskopskoj sali, pogleda ceo film.

Kao i da je na šabačkoj "premijeri", negde pred kraj filma, lokalno spadalo uneo i bacio jednog goluba :kecman:

• Haha 1
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Upravo na Cinestar Premiere 1 ide (završava se) Donnie Darko, mislim da ima sigurno jedno 20-ak godina kako ga nisam gledao. Tople preporuke za vraćanje unazad ako nije director's cut, prvenstveno zbog inferiorne muzike.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Čudna šuma, režija Szabolcs Tolnai, Cinemania 19:10.

Ko ne želi da vraća može da gleda sutra u 17:20 reprizu.

Nisam gledao, privlači me zbog reditelja, zbog Jezdića me odbija,...